Siemens Danmark indsætter ny CEO: Bliver chef for 6.000 medarbejdere i Danmark

Siemens skifter ud på direktørposten i Danmark. Dermed stopper Claus Møller i Siemens Danmark efter 34 år. Se den nye direktør her.

Bjarne Lykke Sørensen er med virkning fra 14. august 2020 udnævnt til nye direktør for Siemens A/S.

Det skriver Siemens Danmark i meddelelse.

Bjarne Lykke Sørensen erstatter Claus Møller, der har valgt at forlade selskabet, som han har været ansat i i de seneste 34 år - heraf lidt over tre år som direktør.

"Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Claus Møller for hans mangeårige indsats og for de resultater, som han har skabt i Siemens. Jeg ønsker ham god vind med de nye udfordringer," lyder det fra formand for bestyrelsen hos Siemens A/S, Mikael Leksell, der er CEO for Siemens i Sverige, Norden og Baltikum.

Læs også: Topchef Merete Søby forlader Hitachi Vantara efter 12 år som landechef

Ny direktør hentet fra egne rækker
Den nye direktør hos Siemens Danmark, Bjarne Lykke Sørensen, kommer internt fra selskabet, hvor han kom til i 1991.

Bjarne Lykke Sørensen kommer fra en stilling som øverste ansvarlig for enheden 'Operating Company Digital Industries'.

"Med Bjarne får vi en topchef som både på forretningssiden og organisatorisk har skabt særdeles stærke resultater. Jeg ser frem til vores samarbejde, hvor målet er, at Siemens fortsat vil udvikle bæredygtige teknologier og løsninger, som skal sikre Danmarks velfærd og konkurrenceevne," udtaler Mikael Leksell videre.

Siemens beskæftiger i dag omkring 385.000 medarbejdere i over 200 lande.

Læs også: Stort analysehus: Verdens 10 mest innovative selskaber er alle tech-virksomheder - se hele listen her

I Danmark har Siemens over 6.000 medarbejdere, hvoraf cirka 1.500 er ingeniører.

Siemens i Danmark havde i regnskabsåret 2019 en samlet omsætning på 34 milliarder kroner. Den største del af omsætningen kommer fra vindmøller, hvoraf hovedparten eksporteres.

Siemens i Danmark består af selskaberne Siemens A/S, Siemens Energy A/S, Siemens Gamesa Renewable Energy A/S, Siemens Industry Software A/S, Siemens Mobility A/S og Siemens Healthineers (Siemens Healthcare A/S).Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.