Artikel top billede

Facebook får ledende rolle i Linux Foundation - indtræder i bestyrelsen

Facebook er nærmest opbygget op på Linux og været bidragsyder i stor stil til open source-koden. Nu indtræder selskabet i ledende rolle i Linux Foundation.

Efter i årevis at have været bidragsyder til Linux-projekter i stor stil, bliver Facebook nu en del af den øverste ledelse i organisationen bag Linux, The Linux Foundation.

Facebook bliver nemlig nu såkaldt platin-medlem af Linux Foundation, hvilket er det øverste medlems-niveau overhovedet, skriver ZDNet.

Med ophøjelsen til platin-medlem sikres Facebook en plads i Linux Foundations bestyrelse, som selskabets open source-chef, Kathy Kam, nu indtræder i.

Hun har tidligere haft ledende open source-roller i både Google og Microsoft.

Facebook har været medlem af Linux Foundation i mange år, hvilket er naturligt nok, da Facebook - som de fleste webbaserede selskaber i dag - er storforbruger af open source-kode.

Facebook har da også i lang tid været stor-bidragsyder til en lang række open source-projekter - herunder store projekter som JavaScript-biblioteket React, datacenter-projeket Open Compute Project og container software-projektet cGroup2.

Facebook har også været stor-leverandør af kode til projekter som Presto, GraphQL, Osquery og ONNX.

Læs også:

Endnu et vigtigt open-source træk fra Microsoft: Windows 10 vil understøtte Linux GUI-apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere