Artikel top billede

Dansk trafik-alarm er først til at spille sammen med Apple Carplay

Fremover kan fartkontroller dukke op i din bils navigationsanlæg – hvis du har den rette app og hardware.

De populære trafikvarslings-apps, der kan give bilister et overblik over eventuelle fartkontroller, vejarbejde og kødannelser forude, har indtil videre haft den svaghed, at de kræver en fastmonteret smartphone, før de kan benyttes.

Vil man hellere have oversigten over bilens indbyggede infotainmentsystem er løsningen omsider klar.

Og den er dansk-udviklet.

Den danske trafik-varslings app ’Trafik Alarm’ kan, som den første af sin slags, fungere sammen med Apples bil-infotainment software, Apple Carplay.

I praksis betyder det, at brugerne kan betjene app’en igennem bilens eget fastmonterede skærm, fremfor på mobilen, som ikke må betjenes under kørsel, medmindre den er fastmonteret.

“Det betyder rigtig meget. Naturligvis særligt for iphone- og Apple Carplay-brugerne. For det første får de mulighed for at koble app'en på bilens eget system via Apple Carplay. Det betyder, at de ikke skal bruge telefonens interface, som typisk sidder i en holder, men kan udnytte de større og integrerede skærme i bilen,” siger Trafik Alarms administrerende direktør, Peter Vikkelsø Skou, til Børsen.

Han tilføjer, at app’en giver bedre dækning ved at have flere brugere på vejene.

Han fortæller, at der har taget omtrent to år at få godkendt app’en til brug hos Apple.

For at benytte CarPlay kræver det, at en iPhone sluttes til bilen - typisk via kabel, mens tilslutningen kan foregå trådløst på enkelte modeller.

Apple CarPlay er i dag at finde ombord på over 500 bilmodeller.

Læs også: Stor opdaterings-runde fra Apple: iPad-brugerne kan særligt glæde sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere