Dansk trafik-alarm er først til at spille sammen med Apple Carplay

Fremover kan fartkontroller dukke op i din bils navigationsanlæg – hvis du har den rette app og hardware.

De populære trafikvarslings-apps, der kan give bilister et overblik over eventuelle fartkontroller, vejarbejde og kødannelser forude, har indtil videre haft den svaghed, at de kræver en fastmonteret smartphone, før de kan benyttes.

Vil man hellere have oversigten over bilens indbyggede infotainmentsystem er løsningen omsider klar.

Og den er dansk-udviklet.

Den danske trafik-varslings app ’Trafik Alarm’ kan, som den første af sin slags, fungere sammen med Apples bil-infotainment software, Apple Carplay.

I praksis betyder det, at brugerne kan betjene app’en igennem bilens eget fastmonterede skærm, fremfor på mobilen, som ikke må betjenes under kørsel, medmindre den er fastmonteret.

“Det betyder rigtig meget. Naturligvis særligt for iphone- og Apple Carplay-brugerne. For det første får de mulighed for at koble app'en på bilens eget system via Apple Carplay. Det betyder, at de ikke skal bruge telefonens interface, som typisk sidder i en holder, men kan udnytte de større og integrerede skærme i bilen,” siger Trafik Alarms administrerende direktør, Peter Vikkelsø Skou, til Børsen.

Han tilføjer, at app’en giver bedre dækning ved at have flere brugere på vejene.

Han fortæller, at der har taget omtrent to år at få godkendt app’en til brug hos Apple.

For at benytte CarPlay kræver det, at en iPhone sluttes til bilen - typisk via kabel, mens tilslutningen kan foregå trådløst på enkelte modeller.

Apple CarPlay er i dag at finde ombord på over 500 bilmodeller.

Læs også: Stor opdaterings-runde fra Apple: iPad-brugerne kan særligt glæde sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.