Artikel top billede

Det bliver ikke kun den nye iPad Pro, der fremover kan betjenes med ekstern mus eller pegefelt.

Stor opdaterings-runde fra Apple: iPad-brugerne kan særligt glæde sig

Det er langt fra hver dag, at Apple udsender punkt-opdateringer, der laver væsentligt om på, hvordan selskabets enheder bruges. Men der sker altså i denne uge.

Apple lægger sjældent op til at lave om på, hvordan selskabets enheder betjenes – men det er ikke desto mindre det, som der lægges op til i en af selskabets mange softwareopdateringer denne uge.

Hele kollektionen af styresystemer fra selskabet modtager en punktopdatering: iOS (13.4), MacOS (10.15.4), WatchOS (6.2), tvOS (13.4) samt den største nyhed til iPadOS i version 13.4.

Med den nye software ombord på en nyere iPad, kan der nu sluttes en ekstern mus eller touchpad til tabletten – enten via bluetooth eller USB-porten. Supporten går helt tilbage til Apples iPad Air 2 fra efteråret 2014.

Funktionen er tidligere blevet rygtet som værende en del af den kommende storopdatering iPadOS 14, men frigives altså allerede nu.

Se også: Apple klar med nye iPads: Skærme svæver over tasterne og de kan styres med en mus

Øvrigt nyt

Mens iPad’erne derude får en omsiggribende overhaling af, hvordan de kan betjnes, er det mere beskedent med nyheder til selskabets iPhones.

Her kan der ses frem til nye ’memojis’ avatarer, nye delemuligheder til ’Arkiver’ og enklere sorteringsværktøjer til ’Mail’ app’en. Dertil kommer en stribe mindre forbedringer til Apple Arcade, Carplay samt fejlrettelser og optimeringer.

Til Apple Watch bydes der nu på mulighed for in-app køb i apps samt mindre forbedringer og fejlrettelser.

MacOS Catalina byder på, udover mindre rettelser, nye værktøjer til at styre børnenes forbrug af FaceTime og andre kommunikationsapps, iCloud får en ny delefunktion i Finder mens Apple Music kan vise sangtekster i realtid.

Læs også: Den nye iPad Pro skuffer i de første tests