Overblik: Forventningen er at Milestone Systems nye direktør bliver i selskabet i ualmindeligt mange år

Overblik: Milliard-forretningen Milestones System fra Brøndby forventer, at selskabets nye direktør Thomas Jensen er klar til det et ualmindeligt langt træk som topchef.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
I en omskiftelig it-branche i en omskiftelig tid hører det til sjældenhederne, at topchefer bliver siddende for enden af bordet i deres virksomheder i mange år.

For alle virksomheder skal før eller siden gennem store refokuseringer, der kræver særlige topchefer med speciale i turn arounds.

Og når refokuseringerne er gennemført, er der typisk brug for en anden type topchef med speciale i salg, drift og optimering - indtil behovet for den næste refokusering opstår.

Men den danske leverandør af avancerede overvågnings-systemer, Milestone Systems, er en undtagelse: Her forventes det ligefrem, at topchefen bliver siddende i ualmindeligt mange år.

Og det er en forventning, som selskabets nye direktør, 46-årige Thomas Jensen, bliver mødt med.

Han afløser Lars Thinggaard, der i marts sagde op efter et ‘stint’ som CEO for Milestone Systems på hele 17 år - ualmindeligt lang tid i en forandrings-båret branche præget af hastig udvikling og benhård konkurrence.

'Ikke et sted man bliver i kort tid'
Bestyrelsesformand Lau Normann Jørgensen fortalte tirsdag til Computerworld, at Thomas Jensen blev udvalgt som ny CEO i et felt med 18 kandidater. Og at det blev bemærket, at han med sine blot 46 år er relativt ung, når man tager Milestone-forretningens størrelse i betragtning.

“Milestone er ikke et sted, man er i kort tid, hvilket vores tidligere CEO også er et billede på. Det er en virksomhed, man skal lære at kende og bygge videre på. Derfor er Thomas, der er forholdsvis ung af en direktør i en virksomhed med en milliard i omsætning at være, også den helt rigtige sammenholdt med hans strategiske evner og kæmpe go to market-erfaring,” fortalte Lau Normann Jørgensen os.

Selv fortalte Thomas Jensen til Computerworld, at han bliver ansat til at viderføre en fastlagt - og meget succesfuld - strategi og altså med henblik på at restrukturere eller bygge om.

Få hele overblikket over Milestone Systems fantastiske vækstrejse og den nye direktør, der tiltræder 1. oktober, herunder.

Klik på hvert enkelt link for at læse mere.
Fremadstormende Milestone klar med ny topchef: HP-profil tiltræder som ny CEO 1. oktober efter måneders søgning
Milestone Systems er efter flere måneders intensiv søgen klar med afløseren til CEO Lars Thingaard, der trak sig i marts efter 17 år på posten. Den nye topchef har tilbragt en årrække uden for landets grænser, men vender nu hjem
Her er Thomas Jensens plan som ny CEO i Milestone Systems: "Jeg har ventet på det rigtige match med den rigtige virksomhed, så på mange måder er det en drøm, der går i opfyldelse"
Interview: Stillingen som CEO i Milestones bliver den første post som administrerende direktør for Thomas Jensen efter mange år i udlandet. "Jeg har tidligere haft muligheder for at blive CEO, som jeg ikke har kunnet se mig selv i. Jeg har ikke ønsket at blive CEO for et Wall Street-lignende selskab, hvor det drejer sig om tal, earnings og aktionærer på bekostning af mennesker," siger han
Ny topdirektør for Milestone blev udvalgt i et felt af 18 kandidater: Derfor fik han jobbet som topchef for milliard-forretningen
Milestone Systems kommende CEO, Thomas Jensen, blev udvalgt som den bedst egnede ud af et felt på 18 kandidater. Se hvorfor han ifølge bestyrelsesformand Lau Normann Jørgensen er den rette til at stå i spidsen for selskabet. "Vi har haft den sjældne luksus, at vi har kunne bruge tid på at udvælge den helt rigtige rolle til det, vi står over for."
Milestones tidligere topchef Lars Thinggaard nåede lige præcis den magiske milliard inden sin exit: "Jeg er utrolig stolt over, at det lykkedes"
Lars Thinggaard nåede at indfri en personlig ambition, inden han slap tøjlerne som topchef hos Milestone Systems efter 17 år.
Milestone Systems runder milliard-omsætning for første gang
Danske Milestone Systems har passeret milliarden i omsætning. Det viser selskabets 2019-regnskab, hvor der også fremgår et faldende driftsresultat.
It-branchens himmelstormere: Så meget er værdien af de mest succesfulde danske it-virksomheder vokset på et år - se listen her
10 splinternye Storebæltsforbindelser. Så stor værdi har de største danske it-succeser nu nået, viser Computerworlds nyeste opgørelse. For fjerde år i træk sætter vi fokus på it-succeserne målt på valuation, og den samlede værdi var ved årskiftet 2020 imponerende 400 milliarder kroner. Et ordentligt hop fra de 290 milliarder, som var resultatet i 2019.
Her er topchef Lars Thinggaards fremtidsplaner efter exit fra Milestone Systems
Interview: Lars Thinggaard er stoppet som topchef for Milestone Systems efter 17 år på posten. Inden hans afgang nåede han at indfrie en personlig ambition, han havde for selskabet.
Milestone Systems topchef Lars Thinggaard trækker sig fra posten
Milestone Systems topchef gennem 17 år fratræder med omgående virkning. Selskabet indleder nu jagten efter ny topchef.
Disse 10 it-sikkerhedsvirksomheder har den største vækst: De danske selskaber uddeler klø til de udenlandske giganter
Årets it-komet 2019: Danske selskaber topper listen over it-sikkerhedsvirksomheder med den største vækst, og banker de store internationale konkurrenter på det danske marked.
Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsvirksomhed: Se listen over de 10 bedste lige nu
Computerworld Top 100/2019: Den danske it-sikkerhedsbranche består af 263 virksomheder. Her har du listen over de allerbedste af slagsen.
Milestone har mere end fordoblet sin omsætning på fem år
Milestone System oplever fremgang på alle fronter. Omsætningen stiger, overskuddet øges, og antallet af medarbejdere vokser. De tendenser skal fortsætte i det kommende år, er meldingen fra det danske selskab.
Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsvirksomhed: "Vi arbejder stadig meget med en iværksættertankegang, hvor jeg belønner det at begå fejl og løbe en risiko"
Computerworld Top 100 2018: Massive investeringer i udvikling og salg er et par af årsagerne til, at videoplatformsvirksomheden Milestone Systems vinder Computerworlds Top 100 i sikkerhedskategorien.
Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service

0 Premium-indhold

Prisen for skattevæsenets nye inddrivelsessystem stiger igen: Samlede omkostninger runder nu 1,3 milliarder kroner

0 Premium-indhold

KMD, IBM, HPE og Fujitsu: Derfor betaler vi ikke selskabsskat i Danmark - se forklaringerne her

0 Premium-indhold

"Jeg købte min Massey Ferguson for 37.500 kroner, og jeg kan godt afsløre, at mine kolleger gjorde tykt grin med mig, da jeg afslørede prisen"

0 Premium-indhold

Dansk organisation vil stramme skattereglerne for it-leverandører: Skal kunne udelukkes fra offentlige udbud


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.