Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle forhandler om at overtage TikTok for næsen af Microsoft: Får opbakning fra Donald Trump

Oracle vil forsøge at købe kinesiske TikToks afdelinger i USA, Australien og New Zealand for næsen af Microsoft. Ideen får opbakning af præsident Donald Trump, som tidligere er blevet støttet af Larry Ellison.

Oracle er klar til at forsøge at købe det kinesiske video-medie TikToks afdelinger i USA, Australien og New Zealand for næsen af Microsoft, der ellers er godt i gang med forhandlinger med moderselskabet ByteDance, skriver en række amerikanske aviser.

Ifølge Reuters forhandler Oracle for tiden med en række af ByteDances investorer på et modbud til Microsofts bud.

Du kan læse mere om Microsofts forsøg på at købe TikTok her.

Også Twitter meldes at være interesseret i TikTok, men Twitter vurderes til ikke at være stor nok til for alvor at kunne bide skeer med et selskab som Microsoft i en eventuel budkrig.

USA’s præsident Donald Trump har tidligere meddelt, at USA skal have en ‘betydelig del’ af kagen, hvis Microsoft ender med at købe TikTok.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Oracles flamboyante grundlægger Larry Ellison er en af de ganske få it-ledere, der åbent støtter Donald Trump, som da også er glad for Larry Ellison.

Donald Trump støtter således nu angiveligt Oracle som kandidat til at købe TikTok.

“Oracle er et fantastisk selskab, og jeg synes, at ejeren er en fabelagtig fyr og en fabelagtig person. Jeg mener, at Oracle helt klart vil kunne håndtere det. Ja, vi har givet dem til 15. september’, siger Donald Trump direkte adspurgt om Oracles interesse i TikTok.

Bliver Oracle ejer af TikTok vil det være noget af en ny kurs for selskabet, der er stærkt specialiseret i løsninger til erhvervslivet.

Hvem ser præsidenten så helst overtage TikTok - Microsoft eller Oracle?, spørger amerikanske CNBC ham om.

“Jeg tror, at Microsoft vil have det, og det vil Oracle også, og det andre folk nok også, men de er nødt til at sikre, at USA bliver kompenseret, fordi vi er dem, der gør det muligt. Det er meget enkelt: Vi er dem, der gør det muligt,” lyder hans svar på det spørgsmål.

Læs også:

Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden