Oracle forhandler om at overtage TikTok for næsen af Microsoft: Får opbakning fra Donald Trump

Oracle vil forsøge at købe kinesiske TikToks afdelinger i USA, Australien og New Zealand for næsen af Microsoft. Ideen får opbakning af præsident Donald Trump, som tidligere er blevet støttet af Larry Ellison.

Oracle er klar til at forsøge at købe det kinesiske video-medie TikToks afdelinger i USA, Australien og New Zealand for næsen af Microsoft, der ellers er godt i gang med forhandlinger med moderselskabet ByteDance, skriver en række amerikanske aviser.

Ifølge Reuters forhandler Oracle for tiden med en række af ByteDances investorer på et modbud til Microsofts bud.

Du kan læse mere om Microsofts forsøg på at købe TikTok her.

Også Twitter meldes at være interesseret i TikTok, men Twitter vurderes til ikke at være stor nok til for alvor at kunne bide skeer med et selskab som Microsoft i en eventuel budkrig.

USA’s præsident Donald Trump har tidligere meddelt, at USA skal have en ‘betydelig del’ af kagen, hvis Microsoft ender med at købe TikTok.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Oracles flamboyante grundlægger Larry Ellison er en af de ganske få it-ledere, der åbent støtter Donald Trump, som da også er glad for Larry Ellison.

Donald Trump støtter således nu angiveligt Oracle som kandidat til at købe TikTok.

“Oracle er et fantastisk selskab, og jeg synes, at ejeren er en fabelagtig fyr og en fabelagtig person. Jeg mener, at Oracle helt klart vil kunne håndtere det. Ja, vi har givet dem til 15. september’, siger Donald Trump direkte adspurgt om Oracles interesse i TikTok.

Bliver Oracle ejer af TikTok vil det være noget af en ny kurs for selskabet, der er stærkt specialiseret i løsninger til erhvervslivet.

Hvem ser præsidenten så helst overtage TikTok - Microsoft eller Oracle?, spørger amerikanske CNBC ham om.

“Jeg tror, at Microsoft vil have det, og det vil Oracle også, og det andre folk nok også, men de er nødt til at sikre, at USA bliver kompenseret, fordi vi er dem, der gør det muligt. Det er meget enkelt: Vi er dem, der gør det muligt,” lyder hans svar på det spørgsmål.

Læs også:

Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden
Premium
Microsofts skovler penge ind under coronakrisen: Særligt et forretningsområde buldrer frem
Endnu engang kan den amerikanske it-gigant Microsoft fremvise et imponerende regnskab midt under den globale coronakrisen. Særligt det stigende hjemmearbejde verden over er godt nyt for selskabet.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.