Oracle forhandler om at overtage TikTok for næsen af Microsoft: Får opbakning fra Donald Trump

Oracle vil forsøge at købe kinesiske TikToks afdelinger i USA, Australien og New Zealand for næsen af Microsoft. Ideen får opbakning af præsident Donald Trump, som tidligere er blevet støttet af Larry Ellison.

Oracle er klar til at forsøge at købe det kinesiske video-medie TikToks afdelinger i USA, Australien og New Zealand for næsen af Microsoft, der ellers er godt i gang med forhandlinger med moderselskabet ByteDance, skriver en række amerikanske aviser.

Ifølge Reuters forhandler Oracle for tiden med en række af ByteDances investorer på et modbud til Microsofts bud.

Du kan læse mere om Microsofts forsøg på at købe TikTok her.

Også Twitter meldes at være interesseret i TikTok, men Twitter vurderes til ikke at være stor nok til for alvor at kunne bide skeer med et selskab som Microsoft i en eventuel budkrig.

USA’s præsident Donald Trump har tidligere meddelt, at USA skal have en ‘betydelig del’ af kagen, hvis Microsoft ender med at købe TikTok.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Oracles flamboyante grundlægger Larry Ellison er en af de ganske få it-ledere, der åbent støtter Donald Trump, som da også er glad for Larry Ellison.

Donald Trump støtter således nu angiveligt Oracle som kandidat til at købe TikTok.

“Oracle er et fantastisk selskab, og jeg synes, at ejeren er en fabelagtig fyr og en fabelagtig person. Jeg mener, at Oracle helt klart vil kunne håndtere det. Ja, vi har givet dem til 15. september’, siger Donald Trump direkte adspurgt om Oracles interesse i TikTok.

Bliver Oracle ejer af TikTok vil det være noget af en ny kurs for selskabet, der er stærkt specialiseret i løsninger til erhvervslivet.

Hvem ser præsidenten så helst overtage TikTok - Microsoft eller Oracle?, spørger amerikanske CNBC ham om.

“Jeg tror, at Microsoft vil have det, og det vil Oracle også, og det andre folk nok også, men de er nødt til at sikre, at USA bliver kompenseret, fordi vi er dem, der gør det muligt. Det er meget enkelt: Vi er dem, der gør det muligt,” lyder hans svar på det spørgsmål.

Læs også:

Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinandenmest debatterede artikler

Premium
Claus Thorsgaard færdig som topchef for Conscia: Afløser er allerede på plads
Koncendirektør i Conscia Claus Thorsgaard stopper som topchef for den danske it-virksomhed. Det har bestyrelsesformand Morten Hübbe besluttet, og har samtidig allerede en afløser på plads.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.