Artikel top billede

De fire grundlæggere af Cobalt.io: Esben Friis-Jensen (øverst til venstre), Jacob Hansen, Christian Hansen og Jakob Storm

Dansk sikkerheds-startup henter 182 millioner i ny kapital: “Et magisk øjeblik”

Den danske sikkerheds-startup inden for penetrationstest Cobalt.io har nået to økonomiske milepæle: Positivt cashflow og en kæmpe investering på 182 millioner kroner. En af de fire stiftere, CEO Jacob Hansen, kalder det “Et magisk øjeblik”.

Folkene bag Cobalt.io, den danske sikkerheds-startup med speciale i penetrationstest, kan næsten ikke få armene ned.

“Dette er et magisk øjeblik”, udtaler en af de fire stiftere, CEO Jacob Hansen i en Q&A om den investering på godt 182 millioner kroner, som selskabet netop har annonceret at have sikret sig fra investorer med Highland Europe i spidsen.

Cobalt.io, som holder til i San Fransisco i USA, leverer penetrationstest as-a-service og kaldet det selv PtaaS.

Selskabet har lige nu cirka 600 virksomhedskunder på platformen med forventning om at nå 900 kunder inden årsskiftet. Samtidig har platformen 300 penetrationstestere tilknyttet over hele verden. Platformen fungerer desuden som en opsamler af viden om aktuelle sikkerhedstrusler, som alle på platformen kan udnytte.

Selskabet blev etableret i 2013 og har med dagens investering hentet næsten 233 millioner kroner i investeringer i alt.

Cobalt.io meddeler desuden, at selskabet nu har positivt cashflow.

“Jeg og mine medgrundlæggere har længe været overbevist om, at traditionel penetrationstest er gammeldags. Vi vidste, at vi kunne gøre det bedre, og det har vi nu fået bekræftet”, lyder det fra Jacob Hansen.

“Den meste innovation på dette felt er centreret om værktøjer. Men den menneskelige side og processerne i forbindelse med penetrationstest var klar til forbedringer - og det var der, vi så en mulighed. Interessant nok var ingen af vi fire grundlæggere en del it-sikkerhedsmiljøet. Men vi kom med et unikt perspektiv, og det at kunne agere som en outsider har været en væsentlig del af vores succes, mener jeg”, fortæller Jacob Hansen.

De øvrige tre grundlæggere af Cobalt.io er Esben Friis-Jensen, Christian Hansen og Jakob Storm. Selskabet har nu godt 100 ansatte, men forventer med ekspansionen på baggrund af den nye kapital at nå 200 ansatte næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere