Artikel top billede

De fire grundlæggere af Cobalt.io: Esben Friis-Jensen (øverst til venstre), Jacob Hansen, Christian Hansen og Jakob Storm

Dansk sikkerheds-startup henter 182 millioner i ny kapital: “Et magisk øjeblik”

Den danske sikkerheds-startup inden for penetrationstest Cobalt.io har nået to økonomiske milepæle: Positivt cashflow og en kæmpe investering på 182 millioner kroner. En af de fire stiftere, CEO Jacob Hansen, kalder det “Et magisk øjeblik”.

Folkene bag Cobalt.io, den danske sikkerheds-startup med speciale i penetrationstest, kan næsten ikke få armene ned.

“Dette er et magisk øjeblik”, udtaler en af de fire stiftere, CEO Jacob Hansen i en Q&A om den investering på godt 182 millioner kroner, som selskabet netop har annonceret at have sikret sig fra investorer med Highland Europe i spidsen.

Cobalt.io, som holder til i San Fransisco i USA, leverer penetrationstest as-a-service og kaldet det selv PtaaS.

Selskabet har lige nu cirka 600 virksomhedskunder på platformen med forventning om at nå 900 kunder inden årsskiftet. Samtidig har platformen 300 penetrationstestere tilknyttet over hele verden. Platformen fungerer desuden som en opsamler af viden om aktuelle sikkerhedstrusler, som alle på platformen kan udnytte.

Selskabet blev etableret i 2013 og har med dagens investering hentet næsten 233 millioner kroner i investeringer i alt.

Cobalt.io meddeler desuden, at selskabet nu har positivt cashflow.

“Jeg og mine medgrundlæggere har længe været overbevist om, at traditionel penetrationstest er gammeldags. Vi vidste, at vi kunne gøre det bedre, og det har vi nu fået bekræftet”, lyder det fra Jacob Hansen.

“Den meste innovation på dette felt er centreret om værktøjer. Men den menneskelige side og processerne i forbindelse med penetrationstest var klar til forbedringer - og det var der, vi så en mulighed. Interessant nok var ingen af vi fire grundlæggere en del it-sikkerhedsmiljøet. Men vi kom med et unikt perspektiv, og det at kunne agere som en outsider har været en væsentlig del af vores succes, mener jeg”, fortæller Jacob Hansen.

De øvrige tre grundlæggere af Cobalt.io er Esben Friis-Jensen, Christian Hansen og Jakob Storm. Selskabet har nu godt 100 ansatte, men forventer med ekspansionen på baggrund af den nye kapital at nå 200 ansatte næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere