Artikel top billede

Skatteminister Morten Bødskov (S) i tiden som justitsminister.

Statsrevisorerne kritiserer Skatteministeriets it-sikkerhed: Medarbejdere kan foretage uberettigede udbetalinger fra systemerne

Medarbejdere med onde hensigter kan foretage uberettigede udbetalinger fra Skatteministeriets it-systemer. Sådan lyder kritikken fra Statsrevisorerne. It-sikkerheden er også så dårlig i Udenrigsministeriet og Finansministeriet, at borgernes oplysninger risikerer at blive kompromitterede.

Statsrevisorerne retter nu en skarp kritik af it-sikkerheden i Skatteministeriet med skatteminister Morten Bødskov (S) i spidsen.

Således lyder det fra Statsrevisorerne, at der er 'væsentlige mangler' i forvaltningen af brugeradgange til Skatteministeriets it-systemer.

Det betyder, at medarbejdere med ondsigtede hensigter i princippet kan foretage uberetigede udbetalinger fra it-systemerne.

"Risikoen er, at medarbejdere kan have kombinationer af brugeradgange, der kompromitterer funktionsadskillelsen, så medarbejderne kan foretage uberettigede udbetalinger fra systemerne, hvor der forvaltes store milliardbeløb," skriver Statsrevisorerne.

Og det er ikke kun it-sikkerheden i Skatteministeriet, der får en røffel af Statsrevisorerne.

For Statens IT har heller ikke styr på it-sikkerheden.

Det medfører en risiko for, at borgernes oplysninger i Finansministeriet og Udenrigsministeriet kan kompromitteres, lyder det.

"Hos Statens It (under Finansministeriet) og i Udenrigsministeriet medfører alvorlige mangler i it-sikkerheden risiko for, at statens og borgernes oplysninger kompromitteres," skriver Statsrevisorerne.

Læs også: Egedal Kommune har brudt udbudsloven: Nu bliver kontrakten på KMD-system revet over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere