Artikel top billede

Skatteminister Morten Bødskov (S) i tiden som justitsminister.

Statsrevisorerne kritiserer Skatteministeriets it-sikkerhed: Medarbejdere kan foretage uberettigede udbetalinger fra systemerne

Medarbejdere med onde hensigter kan foretage uberettigede udbetalinger fra Skatteministeriets it-systemer. Sådan lyder kritikken fra Statsrevisorerne. It-sikkerheden er også så dårlig i Udenrigsministeriet og Finansministeriet, at borgernes oplysninger risikerer at blive kompromitterede.

Statsrevisorerne retter nu en skarp kritik af it-sikkerheden i Skatteministeriet med skatteminister Morten Bødskov (S) i spidsen.

Således lyder det fra Statsrevisorerne, at der er 'væsentlige mangler' i forvaltningen af brugeradgange til Skatteministeriets it-systemer.

Det betyder, at medarbejdere med ondsigtede hensigter i princippet kan foretage uberetigede udbetalinger fra it-systemerne.

"Risikoen er, at medarbejdere kan have kombinationer af brugeradgange, der kompromitterer funktionsadskillelsen, så medarbejderne kan foretage uberettigede udbetalinger fra systemerne, hvor der forvaltes store milliardbeløb," skriver Statsrevisorerne.

Og det er ikke kun it-sikkerheden i Skatteministeriet, der får en røffel af Statsrevisorerne.

For Statens IT har heller ikke styr på it-sikkerheden.

Det medfører en risiko for, at borgernes oplysninger i Finansministeriet og Udenrigsministeriet kan kompromitteres, lyder det.

"Hos Statens It (under Finansministeriet) og i Udenrigsministeriet medfører alvorlige mangler i it-sikkerheden risiko for, at statens og borgernes oplysninger kompromitteres," skriver Statsrevisorerne.

Læs også: Egedal Kommune har brudt udbudsloven: Nu bliver kontrakten på KMD-system revet over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere