BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

David Helgason, medstifter af Unity Technologies.

Danske Unity vil børsnoteres i New York

I 2002 blev Unity Technologies stiftet i en kælder på Nørrebro i København. Nu er selskabet på vej mod en amerikansk børsnotering.

Danske Unity Technologies er på vej til at blive børsnoteret i USA.

Nærmere bestemt vil Unity med hjælp fra blandt andet Goldman Sachs børsnoteres på New York Stock Exchange.

Det skriver Finans på baggrund af en det prospekt, som Unity har indsendt til det amerikanske børstilsyn, SEC.

Unity, som udvikler en grafikmotor til spiludviklere, blev stiftet af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante for 18 år siden i en kælder på Nørrebro i København.

Af prospektet fremgår det, at der er downloadet tre milliarder apps, som er udviklet med hjælp fra Unitys software i 2019, og 53 procent af spillene blandt de 1.000 mest downloade spil i Apples App Store og Google Play er i 2019 udviklet ved hjælp af Unity.

Unity har ligesom andre danske tech-succeser som Skype, Zendesk og Tradeshift flyttet sit hovedkontor til San Francisco.

I 2019 blev Unity værdiansat til 41 milliarder kroner.

Læs også: Direktør: Derfor er danske Unity pludselig flere milliarder kroner værd

Unity var tæt på at blive solgt til Facebook i 2015

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan Unity var tæt på at blive solgt til Facebook tilbage i 2015.

"Nogle få milliarder dollar er dyrt, men vi har råd til det," lød det dengang i intern mail fra Facebook-stifter Mark Zuckerberg, der dengang ville købe Unity for at øge Facebooks satstning på augmented reality og virtual reality.

Facebooks opkøbsplaner af Unity gik under kodenavnet One.

Det kan du læse mere om her: Ny afsløring: Den danske it-succes Unity var tæt på at blive solgt til Facebook for milliarder
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.