Nordjyske RTX kommer stærkt igen efter corona-mavepuster: Hæver indtjeningen med 31 procent

Efter et udfordrende andet kvartal, hvor corona-pandemien rystede forsyningskæden hos RTX, er det nordjyske it-selskab nu tilbage på vækstsporet. Tredje kvartal bød på en solid stigning i omsætning og driftsresultat.

Corona-pandemien skabte turbolens hos nordjyske RTX, der måtte udskyde en masse leverancer i årets andet kvartal.

Det satte en kraftigt afmærkning i selskabets nøgletal, men nu er selskabet tilbage på vækstsporet igen.

RTX, der netop har aflagt regnskab for tredje kvartal, der strækker sig fra maj til juli 2020, oplevede en vækst på 6,5 procent i omsætningen i forhold til samme periode sidste år.

Toplinjen steg således til 158,5 millioner kroner fra 148,9 millioner kroner.

Derudover løftede selskabet driftsresultatet med hele 31 procent fra 29,7 millioner kroner til 38,9 millioner kroner i kvartalet.

læs også: Coronavirus rammer RTX hårdt: Resultat halveret sammenlignet med sidste år

Topchef i RTX, Peter Røpke, noterer i forbindelse med regnskabet, at selskabet er tilfredse med kvartalets økonomiske resultater.

Stigningen i omsætningen skyldes den effekt, som Covid-19 havde på selskabet i løbet af årets andet kvartal.

Her blev RTX' forsyningskæde, der strækker sig til Kina, hvor produktionen foregår, forstyrret i sådan en grad, at leverancer og derved omsætning blev udskudt til tredje kvartal, fremgår det.

Det havde en positiv afsmitning på tredje kvartal, da de kinesiske fabrikker igen var fuldt funktionsdygtige.

Årets andet kvartal derimod bød på et fald i omsætningen på 18,3 procent til 112, milloner kroner. Dertil blev driftsresultatet næsten halveret til 11,3 millioner kroner i forhold til andet kvartal året forinden.

Nedjusterer økonomiske forventninger
RTX, der er noteret på den Københavnske fondsbørs, fik økonomisk oprejsning i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår. Men der er stadig usikkerhed, hvad angår resultaterne for hele året.

læs også: Danske RTX’s aktiekurs steget med mere end 3.100 procent i 2010’erne

Peter Røpke skriver, at Covid-19-pandemiens uforudsigelige natur anerkendes af selskabet, der ikke kan forudsige, hvordan årets fulde resultat vil påvirkes.

"På kort sigt kan vi se, at effekten af Covid-19 har fået nogle RTX-kunder til at reducere ordre mod udgangen af finansåret."

Derfor justerer RTX forventningerne til omsætningen for hele året, fremgår det. Nu lyder det, at forventningen af årets omsætning vil lande i spændet mellem 550 til 570 millioner kroner i 2019/20.

I starten af året lød forventningen på 620 til 650 millioner kroner.

Selskabet justerer og indsnævrer også forventningen til driftsresultatet, der nu forventes af lande et sted mellem 105 til 115 millioner kroner, fremgår det. Førhen lød forventningen mellem 105 og 120 millioner kroner.
Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.