Artikel top billede

Nordjyske RTX kommer stærkt igen efter corona-mavepuster: Hæver indtjeningen med 31 procent

Efter et udfordrende andet kvartal, hvor corona-pandemien rystede forsyningskæden hos RTX, er det nordjyske it-selskab nu tilbage på vækstsporet. Tredje kvartal bød på en solid stigning i omsætning og driftsresultat.

Corona-pandemien skabte turbolens hos nordjyske RTX, der måtte udskyde en masse leverancer i årets andet kvartal.

Det satte en kraftigt afmærkning i selskabets nøgletal, men nu er selskabet tilbage på vækstsporet igen.

RTX, der netop har aflagt regnskab for tredje kvartal, der strækker sig fra maj til juli 2020, oplevede en vækst på 6,5 procent i omsætningen i forhold til samme periode sidste år.

Toplinjen steg således til 158,5 millioner kroner fra 148,9 millioner kroner.

Derudover løftede selskabet driftsresultatet med hele 31 procent fra 29,7 millioner kroner til 38,9 millioner kroner i kvartalet.

læs også: Coronavirus rammer RTX hårdt: Resultat halveret sammenlignet med sidste år

Topchef i RTX, Peter Røpke, noterer i forbindelse med regnskabet, at selskabet er tilfredse med kvartalets økonomiske resultater.

Stigningen i omsætningen skyldes den effekt, som Covid-19 havde på selskabet i løbet af årets andet kvartal.

Her blev RTX' forsyningskæde, der strækker sig til Kina, hvor produktionen foregår, forstyrret i sådan en grad, at leverancer og derved omsætning blev udskudt til tredje kvartal, fremgår det.

Det havde en positiv afsmitning på tredje kvartal, da de kinesiske fabrikker igen var fuldt funktionsdygtige.

Årets andet kvartal derimod bød på et fald i omsætningen på 18,3 procent til 112, milloner kroner. Dertil blev driftsresultatet næsten halveret til 11,3 millioner kroner i forhold til andet kvartal året forinden.

Nedjusterer økonomiske forventninger

RTX, der er noteret på den Københavnske fondsbørs, fik økonomisk oprejsning i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår. Men der er stadig usikkerhed, hvad angår resultaterne for hele året.

læs også: Danske RTX’s aktiekurs steget med mere end 3.100 procent i 2010’erne

Peter Røpke skriver, at Covid-19-pandemiens uforudsigelige natur anerkendes af selskabet, der ikke kan forudsige, hvordan årets fulde resultat vil påvirkes.

"På kort sigt kan vi se, at effekten af Covid-19 har fået nogle RTX-kunder til at reducere ordre mod udgangen af finansåret."

Derfor justerer RTX forventningerne til omsætningen for hele året, fremgår det. Nu lyder det, at forventningen af årets omsætning vil lande i spændet mellem 550 til 570 millioner kroner i 2019/20.

I starten af året lød forventningen på 620 til 650 millioner kroner.

Selskabet justerer og indsnævrer også forventningen til driftsresultatet, der nu forventes af lande et sted mellem 105 til 115 millioner kroner, fremgår det. Førhen lød forventningen mellem 105 og 120 millioner kroner.