Apple skruer ned for tracking af brugerne i kommende iOS 14 - vil komme til at koste Facebook dyrt

Apples skruer med den kommende iOS 14 ned for muligheden for at tracke iOS-brugerne, Og det vil komme til at koste Facebook dyrt. frygter selskabet.

Apples planer om at skrue ned for muligheden for at tracke Apple-brugerne uden deres direkte samtykke i det kommende styresystem iOS 14 kan komme til at Facebook dyrt.

Faktisk kan de kommende begrænsninger få ‘ødelæggende konsekvenser’ for en del af Facebook-forretningen, lyder det fra selskabet.

Det drejer sig om Facebooks såkaldte Audience Network, som Facebook anvender til at filtrere annoncer ud til brugerne.

Facebook frygter, at dette forretningsområde kan miste op mod halvdelen af sin nuværende omsætning på iOS, når iOS 14 med de kommende begrænsninger lanceres.

Med iOS 14 sigter Apple efter at forhindre apps til iPhone i at tracke brugerne med deres såkaldte IDFA - Identifier for Advertisers - der er et unikt trackingnummer i hver enhed - uden at brugeren specifikt har givet grønt lys.

I en blogpost beklager Facebooks Apples beslutning, som ifølge selskabet vil begrænse både udviklere og annoncørers mulighed for at kunne levere målrettede annoncer til forbrugerne.

“Trods vores indsats kan ændringerne føre til, at Audience Network bliver så ineffektiv på iOS 14, at det ikke giver nogen mening at fortsætte med at tilbyde løsningen på iOS 14,” lyder det fra Facebook.

Ifølge Facebook vil annoncer leveret via Audience Network således bliver ‘mindre relevante’ for brugerne.

“På grund af annoncørernes formindskede mulighed for præcist at målrette og måle på deres kampagner, skal app-udviklere og leverandører forvente lavere CPM’er på Audience Network og formodentlig også alle andre annonce-netværk på iOS,” lyder det fra Facebook.

Du kan læse hele blogposten fra Facebook her: Preparing Audience Network for iOS 14.

Læs mere om iOS 14 her: Apples nye iPhone-software gemmer på en lovende feature: Digitale bilnøgler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.