Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Apple skruer ned for tracking af brugerne i kommende iOS 14 - vil komme til at koste Facebook dyrt

Apples skruer med den kommende iOS 14 ned for muligheden for at tracke iOS-brugerne, Og det vil komme til at koste Facebook dyrt. frygter selskabet.

Apples planer om at skrue ned for muligheden for at tracke Apple-brugerne uden deres direkte samtykke i det kommende styresystem iOS 14 kan komme til at Facebook dyrt.

Faktisk kan de kommende begrænsninger få ‘ødelæggende konsekvenser’ for en del af Facebook-forretningen, lyder det fra selskabet.

Det drejer sig om Facebooks såkaldte Audience Network, som Facebook anvender til at filtrere annoncer ud til brugerne.

Facebook frygter, at dette forretningsområde kan miste op mod halvdelen af sin nuværende omsætning på iOS, når iOS 14 med de kommende begrænsninger lanceres.

Med iOS 14 sigter Apple efter at forhindre apps til iPhone i at tracke brugerne med deres såkaldte IDFA - Identifier for Advertisers - der er et unikt trackingnummer i hver enhed - uden at brugeren specifikt har givet grønt lys.

I en blogpost beklager Facebooks Apples beslutning, som ifølge selskabet vil begrænse både udviklere og annoncørers mulighed for at kunne levere målrettede annoncer til forbrugerne.

“Trods vores indsats kan ændringerne føre til, at Audience Network bliver så ineffektiv på iOS 14, at det ikke giver nogen mening at fortsætte med at tilbyde løsningen på iOS 14,” lyder det fra Facebook.

Ifølge Facebook vil annoncer leveret via Audience Network således bliver ‘mindre relevante’ for brugerne.

“På grund af annoncørernes formindskede mulighed for præcist at målrette og måle på deres kampagner, skal app-udviklere og leverandører forvente lavere CPM’er på Audience Network og formodentlig også alle andre annonce-netværk på iOS,” lyder det fra Facebook.

Du kan læse hele blogposten fra Facebook her: Preparing Audience Network for iOS 14.

Læs mere om iOS 14 her: Apples nye iPhone-software gemmer på en lovende feature: Digitale bilnøgler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere