Apple skruer ned for tracking af brugerne i kommende iOS 14 - vil komme til at koste Facebook dyrt

Apples skruer med den kommende iOS 14 ned for muligheden for at tracke iOS-brugerne, Og det vil komme til at koste Facebook dyrt. frygter selskabet.

Apples planer om at skrue ned for muligheden for at tracke Apple-brugerne uden deres direkte samtykke i det kommende styresystem iOS 14 kan komme til at Facebook dyrt.

Faktisk kan de kommende begrænsninger få ‘ødelæggende konsekvenser’ for en del af Facebook-forretningen, lyder det fra selskabet.

Det drejer sig om Facebooks såkaldte Audience Network, som Facebook anvender til at filtrere annoncer ud til brugerne.

Facebook frygter, at dette forretningsområde kan miste op mod halvdelen af sin nuværende omsætning på iOS, når iOS 14 med de kommende begrænsninger lanceres.

Med iOS 14 sigter Apple efter at forhindre apps til iPhone i at tracke brugerne med deres såkaldte IDFA - Identifier for Advertisers - der er et unikt trackingnummer i hver enhed - uden at brugeren specifikt har givet grønt lys.

I en blogpost beklager Facebooks Apples beslutning, som ifølge selskabet vil begrænse både udviklere og annoncørers mulighed for at kunne levere målrettede annoncer til forbrugerne.

“Trods vores indsats kan ændringerne føre til, at Audience Network bliver så ineffektiv på iOS 14, at det ikke giver nogen mening at fortsætte med at tilbyde løsningen på iOS 14,” lyder det fra Facebook.

Ifølge Facebook vil annoncer leveret via Audience Network således bliver ‘mindre relevante’ for brugerne.

“På grund af annoncørernes formindskede mulighed for præcist at målrette og måle på deres kampagner, skal app-udviklere og leverandører forvente lavere CPM’er på Audience Network og formodentlig også alle andre annonce-netværk på iOS,” lyder det fra Facebook.

Du kan læse hele blogposten fra Facebook her: Preparing Audience Network for iOS 14.

Læs mere om iOS 14 her: Apples nye iPhone-software gemmer på en lovende feature: Digitale bilnøgler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.