Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Apple skruer ned for tracking af brugerne i kommende iOS 14 - vil komme til at koste Facebook dyrt

Apples skruer med den kommende iOS 14 ned for muligheden for at tracke iOS-brugerne, Og det vil komme til at koste Facebook dyrt. frygter selskabet.

Apples planer om at skrue ned for muligheden for at tracke Apple-brugerne uden deres direkte samtykke i det kommende styresystem iOS 14 kan komme til at Facebook dyrt.

Faktisk kan de kommende begrænsninger få ‘ødelæggende konsekvenser’ for en del af Facebook-forretningen, lyder det fra selskabet.

Det drejer sig om Facebooks såkaldte Audience Network, som Facebook anvender til at filtrere annoncer ud til brugerne.

Facebook frygter, at dette forretningsområde kan miste op mod halvdelen af sin nuværende omsætning på iOS, når iOS 14 med de kommende begrænsninger lanceres.

Med iOS 14 sigter Apple efter at forhindre apps til iPhone i at tracke brugerne med deres såkaldte IDFA - Identifier for Advertisers - der er et unikt trackingnummer i hver enhed - uden at brugeren specifikt har givet grønt lys.

I en blogpost beklager Facebooks Apples beslutning, som ifølge selskabet vil begrænse både udviklere og annoncørers mulighed for at kunne levere målrettede annoncer til forbrugerne.

“Trods vores indsats kan ændringerne føre til, at Audience Network bliver så ineffektiv på iOS 14, at det ikke giver nogen mening at fortsætte med at tilbyde løsningen på iOS 14,” lyder det fra Facebook.

Ifølge Facebook vil annoncer leveret via Audience Network således bliver ‘mindre relevante’ for brugerne.

“På grund af annoncørernes formindskede mulighed for præcist at målrette og måle på deres kampagner, skal app-udviklere og leverandører forvente lavere CPM’er på Audience Network og formodentlig også alle andre annonce-netværk på iOS,” lyder det fra Facebook.

Du kan læse hele blogposten fra Facebook her: Preparing Audience Network for iOS 14.

Læs mere om iOS 14 her: Apples nye iPhone-software gemmer på en lovende feature: Digitale bilnøgler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere