Artikel top billede

Skattemyndighederne undersøger Google i Danmark

Google undersøges for, om selskabet har betalt korrekt skat i Danmark. Google selv mener ikke, at der er noget at komme efter. Det fremgår af selskabets regnskab, der viser at Google har betalt 5,4 millioner kroner i skat i 2019.

Google granskes i Danmark for, om selskabet har betalt korrekt skat.

Det fremgår af Googles danske regnskab.

Her lyder det, at de danske skattemyndigheder "har påbegyndt en vurdering af de åbne skatteår vedrørende virksomhedens skatteposition."

Hos Google mener man dog, at skattebetalinger er fuldt til punkt og prikke, og derfor har selskabet ikke hensat nogen penge til den potentielle skattesag i Danmark.

Læs også: USA advarer EU mod at indføre digital skat: Truer med gengældelse

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Skattestyrelsen, der dog hverken vil be- eller afkræfte, at den undersøger Google.

Google selv pointerer, at man betaler den skat, som der bliver bedt om.

"Vi er i løbende dialog med de danske skattemyndigheder, og vi betaler generelt den skat, som de beder os om. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi som international virksomhed betaler langt størstedelen - mere end 80 procent - af vores selskabsskat i USA, hvor vi hører hjemme. Præcis ligesom at danske internationale virksomheder betaler langt størstedelen af deres skat i Danmark," lyder det ifølge Finans fra Christine Sørensen, politisk chef for Google i Danmark.

Ifølge Googles regnskab lander selskabet en omsætning i 2019 på 284 millioner kroner mod 247 millioner kroner i 2018.

Bundlinjen hedder 16,5 millioner kroner, og Google har i 2019 afleveret 5,4 millioner kroner i skat.

Google har nu 106 ansatte i den danske forretning.

Læs også: Skatteministeriet: Ny tech-skat i EU vil komme til at koste Danmark dyrt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere