USA's finansminsiter Steve Mnuchin sammen med præsident Donald Trump.

USA advarer EU mod at indføre digital skat: Truer med gengældelse

EU vil ikke slippe let fra at indføre en skat rettet mod tech-giganten uden om USA, lyder det fra landet finansminister, der sætter planerne om en digital skat på pause.

USA trækker sig fra forhandlingerne om en global skat rettet mod it-giganter.

Det skriver den amerikanske finansminister, Steve Mnuchin, i et brev til sine europæiske kolleger i Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien.

Samtidig truer han EU mod at gå uden om USA og indføre sine egene skatteregler rettet mod verdens største it-selskaber, der fortrinsvis holder til i USA.

Det skriver Financial Times.

"Et forsøg på at forcere så svære forhandlinger er at lade sig distrahere fra vigtigere sager," lyder det i brevet fra Steve Mnuchin, der fortsætter:

"Det her er et tidspunkt, hvor regeringer verden over burde fokusere deres opmærksomhed på at håndtere de økonomiske konsekvenser efter Covid-19."

Læs også: Vestager skal forsvare milliard-bøde mod Google: "Den er forkert i forhold til loven, fakta og økonomien"

Derudover truer han med at gengælde de nye skatter, hvis EU-landende alligevel skulle gå videre med planerne om en digital skat uden om USA.

"USA er fortsat modstander af en skat på digitale tjenester og lignende tiltag. Som vi var sagt gentagende gange, vil USA svare igen med passende tiltag, hvis andre lande skulle vælge at indføre sådanne skatter," skriver Mnuchin i brevet, som Financial Times er i besiddelse af.

Det har været diskuteret gentagende gange i EU, om man skulle indføre en skat rettet mod it-giganter som Facebook, Apple og Google. Men det er altså endnu ikke lykkedes at blive enige om en endelig model.

Læs også: Apple topchef efterspørger nye skatteregler: "Jeg skal være den sidste til at sige, at det nuværende system er perfekt"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Sådan har Queue-it sikret hundredvis af hjemmesider mod fatale nedbrud under corona: "Det har været uden sammenligning de vildeste måneder i virksomhedens historie"
Interview: Queue-its køsystem har jongleret med milliarder af brugere under coronakrisen og derved sørget for, at hundredvis af hjemmesider undgik fatale nedbrud forårsaget af de enorme belastninger. Se hvordan selskabet har oplevet den massive efterspørgsel.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.