Artikel top billede

USA's finansminsiter Steve Mnuchin sammen med præsident Donald Trump.

USA advarer EU mod at indføre digital skat: Truer med gengældelse

EU vil ikke slippe let fra at indføre en skat rettet mod tech-giganten uden om USA, lyder det fra landet finansminister, der sætter planerne om en digital skat på pause.

USA trækker sig fra forhandlingerne om en global skat rettet mod it-giganter.

Det skriver den amerikanske finansminister, Steve Mnuchin, i et brev til sine europæiske kolleger i Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien.

Samtidig truer han EU mod at gå uden om USA og indføre sine egene skatteregler rettet mod verdens største it-selskaber, der fortrinsvis holder til i USA.

Det skriver Financial Times.

"Et forsøg på at forcere så svære forhandlinger er at lade sig distrahere fra vigtigere sager," lyder det i brevet fra Steve Mnuchin, der fortsætter:

"Det her er et tidspunkt, hvor regeringer verden over burde fokusere deres opmærksomhed på at håndtere de økonomiske konsekvenser efter Covid-19."

Læs også: Vestager skal forsvare milliard-bøde mod Google: "Den er forkert i forhold til loven, fakta og økonomien"

Derudover truer han med at gengælde de nye skatter, hvis EU-landende alligevel skulle gå videre med planerne om en digital skat uden om USA.

"USA er fortsat modstander af en skat på digitale tjenester og lignende tiltag. Som vi var sagt gentagende gange, vil USA svare igen med passende tiltag, hvis andre lande skulle vælge at indføre sådanne skatter," skriver Mnuchin i brevet, som Financial Times er i besiddelse af.

Det har været diskuteret gentagende gange i EU, om man skulle indføre en skat rettet mod it-giganter som Facebook, Apple og Google. Men det er altså endnu ikke lykkedes at blive enige om en endelig model.

Læs også: Apple topchef efterspørger nye skatteregler: "Jeg skal være den sidste til at sige, at det nuværende system er perfekt"Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.