Artikel top billede

Danske Bank kendte til systemfejl i inkassoafdeling siden 1992

De graverende fejl hos Danske Banks inkassoafdeling og it-systemer har bankens ledelse været bekendt med i 28 år. Det kan TV2 og Berlingske afsløre.

Danske Bank har i årevis opkrævet for meget gæld fra de mest gældsplagede kunder på grund af alvorlige fejl i bankens systemer og data, kunne TV2 og Berlingske i går 30 august afsløre.

Nu er det kommer frem, at banken ifølge medierne har kendt til problemerne siden 1992 - svarende til 28 år, skriver TV2 og Berlingske.

Det er en undersøgelse fra advokathuset Plesner, der ifølge medierne afslører, at ledelsen er blevet gjort opmærksom på problemerne i inkassoafdelingen.

Det blev banken også i 2008 og 2009 - dokumenter som TV2 og Berlingske er i besiddelse af.

Men underdirektør hos Danske Bank Rob De Ridder afviser at have kendt til advarslerne.

"Jeg kan bekræfte, at jeg ikke har haft nogen viden om de omtalte dokumenter. Jeg har set dokumentet fra 2009, men først for en time siden," udtaler han til TV2, og henviser samtidig til, at han ikke var en del af banken dengang.

De alvorlige problemer hos inkassoafdelingen hos Dansk Bank kan spores helt tilbage til 1979. Banken har vurderet, at den har indkrævet 50 millioner kroner for meget, og at sagen samlet vil koste banken 400 millioner kroner.

Læs mere om sagen her: Kæmpe it-koks hos Danske Bank - har regnet gæld forkert i årevis: Nu skal 100.000 kunder undersøges for overbetaling til banken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.