Artikel top billede

Danske Bank kendte til systemfejl i inkassoafdeling siden 1992

De graverende fejl hos Danske Banks inkassoafdeling og it-systemer har bankens ledelse været bekendt med i 28 år. Det kan TV2 og Berlingske afsløre.

Danske Bank har i årevis opkrævet for meget gæld fra de mest gældsplagede kunder på grund af alvorlige fejl i bankens systemer og data, kunne TV2 og Berlingske i går 30 august afsløre.

Nu er det kommer frem, at banken ifølge medierne har kendt til problemerne siden 1992 - svarende til 28 år, skriver TV2 og Berlingske.

Det er en undersøgelse fra advokathuset Plesner, der ifølge medierne afslører, at ledelsen er blevet gjort opmærksom på problemerne i inkassoafdelingen.

Det blev banken også i 2008 og 2009 - dokumenter som TV2 og Berlingske er i besiddelse af.

Men underdirektør hos Danske Bank Rob De Ridder afviser at have kendt til advarslerne.

"Jeg kan bekræfte, at jeg ikke har haft nogen viden om de omtalte dokumenter. Jeg har set dokumentet fra 2009, men først for en time siden," udtaler han til TV2, og henviser samtidig til, at han ikke var en del af banken dengang.

De alvorlige problemer hos inkassoafdelingen hos Dansk Bank kan spores helt tilbage til 1979. Banken har vurderet, at den har indkrævet 50 millioner kroner for meget, og at sagen samlet vil koste banken 400 millioner kroner.

Læs mere om sagen her: Kæmpe it-koks hos Danske Bank - har regnet gæld forkert i årevis: Nu skal 100.000 kunder undersøges for overbetaling til banken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere