TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Samsung prøver igen: Her er selskabets ultimative folde-mobil

Med Galaxy Z Fold 2 vil den sydkoreanske tech-gigant igen puste liv i en kategori, der hidtil har haft en svær fødsel.

Sidste år fik Samsung på mere end en måde bevist, hvordan man ikke skal lancere en enhed med sin særlige Galaxy Fold.

Selskabet var først med, hvad der skulle være en helt ny klasse af enheder, hvor imponerende foldbare skærme skulle gøre det muligt at putte en decideret tablet i inderlommen.

Men så meldte problemerne sig på stribe. Mekanismen og skærmene fejlede, lanceringen blev udskudt og Samsung blev endda ydmyget af Huaweis bud på en foldetelefon.

Se også: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

Den sydkoreanske tech-gigant giver dog sjældent op og kan som ingen anden iterere sig til succes, hvilket er dagsordenen for selskabets nye højteknologiske stjerne: Galaxy Z Fold2.

”I udviklingen af Samsung Galaxy Z Fold2 har vi lyttet nøje til brugernes feedback på forgængeren, Galaxy Fold, for at forbedre telefonens hardware og samtidig skabe en endnu bedre brugeroplevelse. Derudover samarbejder vi blandt andre med Microsoft og Google om udviklingen af de foldbare telefoner, så alt fra Office-pakke til Android-apps er tilpasset specifikt til telefonen. Vi er meget stolte af Galaxy Z Fold 2,” fortæller Claus Holm, landechef i Samsung Danmark.

Skærm-udvidelser

I forhold til sidste års model bydes der på en omsiggribende overhaling af skærmene både inde i folden og udenpå telefonen.

Særligt skærmen udenpå får vokseværk ved at blive pustet op fra 4,6 til 6,2 tommer, hvilket gør enheden mere anvendelig i sammenklappet tilstand.

Når mobilen åbnes toner der nu et 7,6 tommer stort lærred frem, som opdateres med 120Hz frekvens ligesom i årets Note- og S-serier fra selskabet.

Sidste års foldefadæser skulle også være adresseret med en foldeteknik som skulle være ’stabil og pålidelig i brug’, lyder det.

For at give ekstra sindsro inkluderer selskabet et års Samsung Care+ udvidet garanti med i købet.

Læs også: Prøvekørt: Her er fem ting jeg lærte om livet med en foldbar smartphone

Under motorhjelmen

Under de særlige skærme gemmer Galaxy Z Fold 2 også på ny indmad, ved blandt andet at byde på den stærke Snapdragon 865+ octa-core processor sammen med 12 gb ram og 256 gb lager.

Batterikapaciteten bliver samtidig øget til 4.500 mAh, hvilket bidrager til at gøre Fold 2 både tungere og tykkere end sin forgænger. Nu er profilen på hele 16,8 millimeter mens vægten ryger op på 282 gram.

Dertil følger et nyt tripelkamera, som byder på tre gange 12 megapixels.

Den ombordværende software er Android 10, der får særlige tilpasninger til at drage nytte af de særlige skærme.

En funktion er eksempelvis ’Multi-Active Window’ som gør det enklere at have flere apps åbne side om side samt en ny copy-paste feature til at flytte indhold fra en app til en anden.

Fortsat ekstremt høje priser

Hvis du har håbet på, at tiden ville bringe priserne ned i kategorien, må du væbne dig med mere tålmodighed, for Samsung har ikke pillet synderligt ved prisen.

Galaxy Z Fold 2’s vejledende pris lyder på 15.799 kroner, blot hundrede kroner mindre end sidste års model.

Den foldbare mobil får dansk salgsdebut 18. september.

Se også: Samsung leverer igen varen i sin seneste toptelefon – men grådigheden truerPremium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.