TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

Samsung prøver igen: Her er selskabets ultimative folde-mobil

Med Galaxy Z Fold 2 vil den sydkoreanske tech-gigant igen puste liv i en kategori, der hidtil har haft en svær fødsel.

Sidste år fik Samsung på mere end en måde bevist, hvordan man ikke skal lancere en enhed med sin særlige Galaxy Fold.

Selskabet var først med, hvad der skulle være en helt ny klasse af enheder, hvor imponerende foldbare skærme skulle gøre det muligt at putte en decideret tablet i inderlommen.

Men så meldte problemerne sig på stribe. Mekanismen og skærmene fejlede, lanceringen blev udskudt og Samsung blev endda ydmyget af Huaweis bud på en foldetelefon.

Se også: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

Den sydkoreanske tech-gigant giver dog sjældent op og kan som ingen anden iterere sig til succes, hvilket er dagsordenen for selskabets nye højteknologiske stjerne: Galaxy Z Fold2.

”I udviklingen af Samsung Galaxy Z Fold2 har vi lyttet nøje til brugernes feedback på forgængeren, Galaxy Fold, for at forbedre telefonens hardware og samtidig skabe en endnu bedre brugeroplevelse. Derudover samarbejder vi blandt andre med Microsoft og Google om udviklingen af de foldbare telefoner, så alt fra Office-pakke til Android-apps er tilpasset specifikt til telefonen. Vi er meget stolte af Galaxy Z Fold 2,” fortæller Claus Holm, landechef i Samsung Danmark.

Skærm-udvidelser

I forhold til sidste års model bydes der på en omsiggribende overhaling af skærmene både inde i folden og udenpå telefonen.

Særligt skærmen udenpå får vokseværk ved at blive pustet op fra 4,6 til 6,2 tommer, hvilket gør enheden mere anvendelig i sammenklappet tilstand.

Når mobilen åbnes toner der nu et 7,6 tommer stort lærred frem, som opdateres med 120Hz frekvens ligesom i årets Note- og S-serier fra selskabet.

Sidste års foldefadæser skulle også være adresseret med en foldeteknik som skulle være ’stabil og pålidelig i brug’, lyder det.

For at give ekstra sindsro inkluderer selskabet et års Samsung Care+ udvidet garanti med i købet.

Læs også: Prøvekørt: Her er fem ting jeg lærte om livet med en foldbar smartphone

Under motorhjelmen

Under de særlige skærme gemmer Galaxy Z Fold 2 også på ny indmad, ved blandt andet at byde på den stærke Snapdragon 865+ octa-core processor sammen med 12 gb ram og 256 gb lager.

Batterikapaciteten bliver samtidig øget til 4.500 mAh, hvilket bidrager til at gøre Fold 2 både tungere og tykkere end sin forgænger. Nu er profilen på hele 16,8 millimeter mens vægten ryger op på 282 gram.

Dertil følger et nyt tripelkamera, som byder på tre gange 12 megapixels.

Den ombordværende software er Android 10, der får særlige tilpasninger til at drage nytte af de særlige skærme.

En funktion er eksempelvis ’Multi-Active Window’ som gør det enklere at have flere apps åbne side om side samt en ny copy-paste feature til at flytte indhold fra en app til en anden.

Fortsat ekstremt høje priser

Hvis du har håbet på, at tiden ville bringe priserne ned i kategorien, må du væbne dig med mere tålmodighed, for Samsung har ikke pillet synderligt ved prisen.

Galaxy Z Fold 2’s vejledende pris lyder på 15.799 kroner, blot hundrede kroner mindre end sidste års model.

Den foldbare mobil får dansk salgsdebut 18. september.

Se også: Samsung leverer igen varen i sin seneste toptelefon – men grådigheden truer