Artikel top billede

Bog: Tag livtag med rotteræset og nå meget mere

I ”Jytte vender tilbage – en umoderne guide til at skabe forandringer mod alle odds” dykker
Morten Münster endnu engang ned i adfærdsforskningen for at finde svar på, hvorfor mennesker og organisationer konstant spænder ben for sig selv. Og på, hvordan man undgå at falde i de samme fælder igen og igen.

Vi er ufatteligt effektive til at proppe vores kalendere med aftaler, møder og andet godt, og ellers vil vore chefer altid gerne række en hjælpende hånd med at fylde hullerne ud.

Knap så gode er vi derimod til at eksekvere, hvis man skal udtrykke det på moderne ledelsesslang. Altså at sørge for, at de mange, mange planer faktisk føres ud i livet og bliver til noget konkret.

Resultatet er, at vi bruger ufatteligt meget tid på arbejde og initiativer, som aldrig rigtig kommer ud over rampen.

Det er en af pointerne i adfærdsekspert Morten Münsters nye bog, Jytte vender tilbage – en umoderne guide til at skabe forandringer mod alle odds.

Som titlen antyder, er bogen opfølger til forfatterens roste og ganske underholdende ”Jytte fra marketing er desværre gået for i dag - sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden.”

En af de centrale pointer i Jytte vender tilbage er, at des mere vi planlægger og fylder vores dag, des sværere får vi ved at nå vores mål. Simpelthen fordi der altid kommer et eller andet uforudset i vejen.

Måske ringer de fra børnehaven, fordi livarvingen får feber. Måske går systemet ned, så du først kan sende et vigtigt tilbud i morgen.

Eller også brækker chefens elskede racehund benet, så du i må smide alt, hvad du har i hænderne og tage et af hans vigtige møder, mens han holder modet oppe hos Rollo.

Ingen ved på forhånd, hvad der præcis torpederer de minutiøst lagte planer. Det er derimod ret sikkert, at noget altid vil ske, som man skal tage sig af.

Hvorfor man reelt bliver mere effektiv ved at lægge slack ind i arbejdsdagen, så der er bedre plads til uforudsete hændelser.

Eller, som forfatteren udtrykker det i nyligt avisinterview: ”Når du bliver mindre effektiv i den forstand, at du planlægger mindre, så når du meget mere.”

Og det lyder jo egentlig ganske fornuftigt.

Titel: Jytte vender tilbage – en umoderne guide til at skabe forandringer mod alle odds. Forfatter: Morten Münster. Udkom 1. september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere