Artikel top billede

Bog: Tag livtag med rotteræset og nå meget mere

I ”Jytte vender tilbage – en umoderne guide til at skabe forandringer mod alle odds” dykker
Morten Münster endnu engang ned i adfærdsforskningen for at finde svar på, hvorfor mennesker og organisationer konstant spænder ben for sig selv. Og på, hvordan man undgå at falde i de samme fælder igen og igen.

Vi er ufatteligt effektive til at proppe vores kalendere med aftaler, møder og andet godt, og ellers vil vore chefer altid gerne række en hjælpende hånd med at fylde hullerne ud.

Knap så gode er vi derimod til at eksekvere, hvis man skal udtrykke det på moderne ledelsesslang. Altså at sørge for, at de mange, mange planer faktisk føres ud i livet og bliver til noget konkret.

Resultatet er, at vi bruger ufatteligt meget tid på arbejde og initiativer, som aldrig rigtig kommer ud over rampen.

Det er en af pointerne i adfærdsekspert Morten Münsters nye bog, Jytte vender tilbage – en umoderne guide til at skabe forandringer mod alle odds.

Som titlen antyder, er bogen opfølger til forfatterens roste og ganske underholdende ”Jytte fra marketing er desværre gået for i dag - sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden.”

En af de centrale pointer i Jytte vender tilbage er, at des mere vi planlægger og fylder vores dag, des sværere får vi ved at nå vores mål. Simpelthen fordi der altid kommer et eller andet uforudset i vejen.

Måske ringer de fra børnehaven, fordi livarvingen får feber. Måske går systemet ned, så du først kan sende et vigtigt tilbud i morgen.

Eller også brækker chefens elskede racehund benet, så du i må smide alt, hvad du har i hænderne og tage et af hans vigtige møder, mens han holder modet oppe hos Rollo.

Ingen ved på forhånd, hvad der præcis torpederer de minutiøst lagte planer. Det er derimod ret sikkert, at noget altid vil ske, som man skal tage sig af.

Hvorfor man reelt bliver mere effektiv ved at lægge slack ind i arbejdsdagen, så der er bedre plads til uforudsete hændelser.

Eller, som forfatteren udtrykker det i nyligt avisinterview: ”Når du bliver mindre effektiv i den forstand, at du planlægger mindre, så når du meget mere.”

Og det lyder jo egentlig ganske fornuftigt.

Titel: Jytte vender tilbage – en umoderne guide til at skabe forandringer mod alle odds. Forfatter: Morten Münster. Udkom 1. september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.