Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Udviklingen af centrale dele af ejendomsvurdering-system er stadig ikke begyndt

En række centrale dele af det skandaleramte og forsinkede it-system bag de nye ejendomsvurderinger er stadig ikke under udvikling.

Der er stadig lang vej for det skandaleramte it-system bag de nye ejendomsvurderinger.

Skattevæsnet er således ikke engang gået i gang med at udvikle de centrale dele af systemet.

Det viser en tidsplan, som blev præsenteret onsdag aften på et hasteindkaldt møde hos skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Finans.

På mødet, hvor flere partiers skatteordførere deltog, meldte skatteminister Morten Bødskov, at de nye ejendomsvurderinger ikke som planlagt bliver klar til dette efterår, men i stedet udskydes frem til sommeren 2021.

It-systemet er ifølge Morten Bødskov så langt i udviklingen, at det kan foretage en vurdering af simple parcel- og rækkehuse.

Men løsningen til at foretage vurderinger af komplicerede parcel- og rækkehuse er forsinket, mens udviklingen af den del, der skal vurdere ejerlejligheder og sommerhuse samt håndtere klager, endnu ikke er begyndt.

Læs også: Nye ejendomsvurderinger udskydes igen på grund af it-system: "Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel"

Usikker tidsplan

Vurderingsstyrelsen planlægger at skulle begyndte ejendomsvurderingerne af 200.000 simple boligere i sommeren 2021, hvorefter 1,7 millioner vurdering skal være sendt ud senest 2022.

Hertil skal der være vurderet en halv million erhvervs- og landbrugsejendomme i 2023.

Kilder vurderer over for Finans, at det er usandsynligt, at den tidsplan holder, mens Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti ikke er tryg ved tidsplanen.

"Jeg har bange anelser om, at vi ikke har set den sidste udskydelse," udtaler han til mediet.

Morten Bødskov melder over for Finans, at der først kan blive udarbejdet en mere præcis tidsplan, når projektet er blevet trykprøvet.

Læs også: Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere