Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Udviklingen af centrale dele af ejendomsvurdering-system er stadig ikke begyndt

En række centrale dele af det skandaleramte og forsinkede it-system bag de nye ejendomsvurderinger er stadig ikke under udvikling.

Der er stadig lang vej for det skandaleramte it-system bag de nye ejendomsvurderinger.

Skattevæsnet er således ikke engang gået i gang med at udvikle de centrale dele af systemet.

Det viser en tidsplan, som blev præsenteret onsdag aften på et hasteindkaldt møde hos skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Finans.

På mødet, hvor flere partiers skatteordførere deltog, meldte skatteminister Morten Bødskov, at de nye ejendomsvurderinger ikke som planlagt bliver klar til dette efterår, men i stedet udskydes frem til sommeren 2021.

It-systemet er ifølge Morten Bødskov så langt i udviklingen, at det kan foretage en vurdering af simple parcel- og rækkehuse.

Men løsningen til at foretage vurderinger af komplicerede parcel- og rækkehuse er forsinket, mens udviklingen af den del, der skal vurdere ejerlejligheder og sommerhuse samt håndtere klager, endnu ikke er begyndt.

Læs også: Nye ejendomsvurderinger udskydes igen på grund af it-system: "Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel"

Usikker tidsplan

Vurderingsstyrelsen planlægger at skulle begyndte ejendomsvurderingerne af 200.000 simple boligere i sommeren 2021, hvorefter 1,7 millioner vurdering skal være sendt ud senest 2022.

Hertil skal der være vurderet en halv million erhvervs- og landbrugsejendomme i 2023.

Kilder vurderer over for Finans, at det er usandsynligt, at den tidsplan holder, mens Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti ikke er tryg ved tidsplanen.

"Jeg har bange anelser om, at vi ikke har set den sidste udskydelse," udtaler han til mediet.

Morten Bødskov melder over for Finans, at der først kan blive udarbejdet en mere præcis tidsplan, når projektet er blevet trykprøvet.

Læs også: Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere