Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Udviklingen af centrale dele af ejendomsvurdering-system er stadig ikke begyndt

En række centrale dele af det skandaleramte og forsinkede it-system bag de nye ejendomsvurderinger er stadig ikke under udvikling.

Der er stadig lang vej for det skandaleramte it-system bag de nye ejendomsvurderinger.

Skattevæsnet er således ikke engang gået i gang med at udvikle de centrale dele af systemet.

Det viser en tidsplan, som blev præsenteret onsdag aften på et hasteindkaldt møde hos skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Finans.

På mødet, hvor flere partiers skatteordførere deltog, meldte skatteminister Morten Bødskov, at de nye ejendomsvurderinger ikke som planlagt bliver klar til dette efterår, men i stedet udskydes frem til sommeren 2021.

It-systemet er ifølge Morten Bødskov så langt i udviklingen, at det kan foretage en vurdering af simple parcel- og rækkehuse.

Men løsningen til at foretage vurderinger af komplicerede parcel- og rækkehuse er forsinket, mens udviklingen af den del, der skal vurdere ejerlejligheder og sommerhuse samt håndtere klager, endnu ikke er begyndt.

Læs også: Nye ejendomsvurderinger udskydes igen på grund af it-system: "Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel"

Usikker tidsplan

Vurderingsstyrelsen planlægger at skulle begyndte ejendomsvurderingerne af 200.000 simple boligere i sommeren 2021, hvorefter 1,7 millioner vurdering skal være sendt ud senest 2022.

Hertil skal der være vurderet en halv million erhvervs- og landbrugsejendomme i 2023.

Kilder vurderer over for Finans, at det er usandsynligt, at den tidsplan holder, mens Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti ikke er tryg ved tidsplanen.

"Jeg har bange anelser om, at vi ikke har set den sidste udskydelse," udtaler han til mediet.

Morten Bødskov melder over for Finans, at der først kan blive udarbejdet en mere præcis tidsplan, når projektet er blevet trykprøvet.

Læs også: Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere