Udviklingen af centrale dele af ejendomsvurdering-system er stadig ikke begyndt

En række centrale dele af det skandaleramte og forsinkede it-system bag de nye ejendomsvurderinger er stadig ikke under udvikling.

Der er stadig lang vej for det skandaleramte it-system bag de nye ejendomsvurderinger.

Skattevæsnet er således ikke engang gået i gang med at udvikle de centrale dele af systemet.

Det viser en tidsplan, som blev præsenteret onsdag aften på et hasteindkaldt møde hos skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Finans.

På mødet, hvor flere partiers skatteordførere deltog, meldte skatteminister Morten Bødskov, at de nye ejendomsvurderinger ikke som planlagt bliver klar til dette efterår, men i stedet udskydes frem til sommeren 2021.

It-systemet er ifølge Morten Bødskov så langt i udviklingen, at det kan foretage en vurdering af simple parcel- og rækkehuse.

Men løsningen til at foretage vurderinger af komplicerede parcel- og rækkehuse er forsinket, mens udviklingen af den del, der skal vurdere ejerlejligheder og sommerhuse samt håndtere klager, endnu ikke er begyndt.

Læs også: Nye ejendomsvurderinger udskydes igen på grund af it-system: "Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel"

Usikker tidsplan
Vurderingsstyrelsen planlægger at skulle begyndte ejendomsvurderingerne af 200.000 simple boligere i sommeren 2021, hvorefter 1,7 millioner vurdering skal være sendt ud senest 2022.

Hertil skal der være vurderet en halv million erhvervs- og landbrugsejendomme i 2023.

Kilder vurderer over for Finans, at det er usandsynligt, at den tidsplan holder, mens Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti ikke er tryg ved tidsplanen.

"Jeg har bange anelser om, at vi ikke har set den sidste udskydelse," udtaler han til mediet.

Morten Bødskov melder over for Finans, at der først kan blive udarbejdet en mere præcis tidsplan, når projektet er blevet trykprøvet.

Læs også: Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.