Artikel top billede

Udviklingen af centrale dele af ejendomsvurdering-system er stadig ikke begyndt

En række centrale dele af det skandaleramte og forsinkede it-system bag de nye ejendomsvurderinger er stadig ikke under udvikling.

Der er stadig lang vej for det skandaleramte it-system bag de nye ejendomsvurderinger.

Skattevæsnet er således ikke engang gået i gang med at udvikle de centrale dele af systemet.

Det viser en tidsplan, som blev præsenteret onsdag aften på et hasteindkaldt møde hos skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Finans.

På mødet, hvor flere partiers skatteordførere deltog, meldte skatteminister Morten Bødskov, at de nye ejendomsvurderinger ikke som planlagt bliver klar til dette efterår, men i stedet udskydes frem til sommeren 2021.

It-systemet er ifølge Morten Bødskov så langt i udviklingen, at det kan foretage en vurdering af simple parcel- og rækkehuse.

Men løsningen til at foretage vurderinger af komplicerede parcel- og rækkehuse er forsinket, mens udviklingen af den del, der skal vurdere ejerlejligheder og sommerhuse samt håndtere klager, endnu ikke er begyndt.

Læs også: Nye ejendomsvurderinger udskydes igen på grund af it-system: "Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel"

Usikker tidsplan

Vurderingsstyrelsen planlægger at skulle begyndte ejendomsvurderingerne af 200.000 simple boligere i sommeren 2021, hvorefter 1,7 millioner vurdering skal være sendt ud senest 2022.

Hertil skal der være vurderet en halv million erhvervs- og landbrugsejendomme i 2023.

Kilder vurderer over for Finans, at det er usandsynligt, at den tidsplan holder, mens Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti ikke er tryg ved tidsplanen.

"Jeg har bange anelser om, at vi ikke har set den sidste udskydelse," udtaler han til mediet.

Morten Bødskov melder over for Finans, at der først kan blive udarbejdet en mere præcis tidsplan, når projektet er blevet trykprøvet.

Læs også: Her er regeringens planer for skattevæsenets nye it-tilsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere