Artikel top billede

Trump-regeringen slår fast: Microsoft vinder kontroversiel milliard-kontrakt

Efter mere end et års kamp mellem Microsoft, Amazon og den amerikanske præsident Donald Trump, slår USA's forsvarsministerium nu fast, at Microsoft vinder den kontroversielle milliard-kontrakt, der går under navnet JEDI.

I mere end et år har en cloud-kontrakt til det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, til en værdi på 10 milliarder dollar skabt stor konflikt.

Den enorme kontrakt, der svarer til omkring 62 milliarder danske kroner, har nemlig fået Amazons CEO Jeff Bezos til at anklage den amerikanske præsident Donald Trump for at påvirke beslutningen.

Men efter mere et års tovtrækkeri slår det amerikanske forsvarsministerium altså endeligt fast, at det bliver Microsoft, der får den enorme cloud-ordre, der er kendt som 'JEDI'.

Det skriver CNBC.

Det stod allerede klart for et år siden, at Pentagon pegede på Microsoft som leverandør, men det accepterede man ikke hos Amazon. Selskabets stifter, Jeff Bezos, mente nemlig, at Amazon var blevet valgt fra fordi Donald Trump havde blandet sig i afgørelsen.

Bezos ejer nemlig udover Amazon også den amerikanske avis Washington Post, som Trump har ligget i åben krig med siden han blev valgt som USA's præsident, og har været udpræget kritisk over for præsidenten.

Det har fået Bezos og Amazon til at true med retssager og kulegravning af beslutningen.

Seneste kom det frem, at den amerikanske regering ikke kunne afvise, at der var politisk indblanding i forløbet fordi samtalerne mellem Pentagon og Donald Trump er fortrolige.

Men på trods af det lange forløb slår Pentagon nu endelig fast, at det bliver Microsoft der skal levere JEDI-ordren.

"Ministeriet har gennemført en omfattende evaluering af JEDI-cloud-ordren og fastslået at Microsofts forslag fortsat repræsentere den bedste værdi for regeringen," skriver Pentagon ifølge mediet.