Artikel top billede

Trump-regeringen overvejer at udvide handelsforbud: Chip-producent bliver hårdt ramt

Aktiekursen for den kinesiske chip-producent SMIC falder med 23 procent efter den amerikanske regering, med Donald Trump i spidsen, overvejer at udelukke producenten på samme måde som man allerede har gjort med Huawei.

Flere medier meddeler, at det amerikanske forsvarsministerium overvejer at udvide handelssanktionerne mod kinesiske virksomheder, der lige nu primært rammer Huawei.

Det vil betyde, at den kinesiske chipproducent SMIC vil blive omfattet af forbuddet.

Det skriver CNN.

Nyheden om muligheden for amerikanske sanktioner har fået chip-producentens aktiekurs til at tage et voldsomt dyk på 23 procent. Det betyder at selskabet har mistet 25 milliarder kroner i værdi på få dage.

Den amerikanske regering eller forsvarsministeriet Pentagon har ikke kommenteret på planerne. Men ifølge Reuters undersøger USA's chip-producentens samarbejde med det kinesiske militær.

Tidligere på året valgte telekommunikations-giganten Huawei at flytte sin produktion af chips til netop SMIC, der står for Semiconductor Manufacturing International Corp.

Læs mere her: Huawei rykker dele af chip-produktionen hjem til Kina: Nye restriktioner fra USA på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere