Artikel top billede

Trump-regeringen overvejer at udvide handelsforbud: Chip-producent bliver hårdt ramt

Aktiekursen for den kinesiske chip-producent SMIC falder med 23 procent efter den amerikanske regering, med Donald Trump i spidsen, overvejer at udelukke producenten på samme måde som man allerede har gjort med Huawei.

Flere medier meddeler, at det amerikanske forsvarsministerium overvejer at udvide handelssanktionerne mod kinesiske virksomheder, der lige nu primært rammer Huawei.

Det vil betyde, at den kinesiske chipproducent SMIC vil blive omfattet af forbuddet.

Det skriver CNN.

Nyheden om muligheden for amerikanske sanktioner har fået chip-producentens aktiekurs til at tage et voldsomt dyk på 23 procent. Det betyder at selskabet har mistet 25 milliarder kroner i værdi på få dage.

Den amerikanske regering eller forsvarsministeriet Pentagon har ikke kommenteret på planerne. Men ifølge Reuters undersøger USA's chip-producentens samarbejde med det kinesiske militær.

Tidligere på året valgte telekommunikations-giganten Huawei at flytte sin produktion af chips til netop SMIC, der står for Semiconductor Manufacturing International Corp.

Læs mere her: Huawei rykker dele af chip-produktionen hjem til Kina: Nye restriktioner fra USA på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere