Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Computerworld.dk)

Huawei rykker dele af chip-produktionen hjem til Kina: Nye restriktioner fra USA på vej

Huawei er i færd med at rykke dele af chip-produktionen hjem til Kina. Det sker som forberedelse på yderligere amerikanske restriktioner mod selskabet.

Huawei er gradvist ved at rykke chip-produktionen hjem til Kina.

Det sker for at imødekomme nye restriktioner, der skulle være på vej mod selskabet fra den amerikanske regering.

Det skriver nyhedsbureauet Retuers.

Den amerikanske regering skulle arbejde på ny lovgivning, der gør det obligatorisk for udenlandske selskaber at indhente en godkendelse før, at amerikansk udstyr til at producere chips, må benyttes til at sælge chips til Huawei.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud

Indtil videre har Huawei fået produceret chips hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC), men med de nye regler, vil dette problematiseres, skriver nyhedsbureauet.

Nu er produktionen af de essentielle chips i stedet ved at rykke til Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), der er baseret i Shanghai.

Den amerikanske regering med præsident Donald Trump i spidsen har stemplet Huawei til at udgøre en national sikkerhedstrussel, da selskabet beskyldes for at være i stand til at spionere via dets teknologi for det kinesiske kommunistparti, der regerer landet.

Det er anklager, som Huawei blankt afviser.

Læs også: Donald Trump underskriver ny lov mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere