Artikel top billede

Dette smartwatch ligner et hit til dem, der ikke vil have smartwatch

Vil du have smartwatch-fordele, men foretrækker et ur, der ikke skriger til omverdenen, at det er en gadget, er de franske sundheds-specialister Withings ude med et interessant tilbud.

Smartwatch- og smart-helse producenten Withings er denne uge ude med et usædvanligt avanceret hybrid mellem smartwatch og klassiske ure med smart-uret Scanwatch.

Her forener producenten to klassiske designs med elektronisk indmad, som visuelt læner sig tæt op af et mekanisk ur, men samtidigt tilbyder maksimalt med funktioner fra smartwatch- og sundhedstracker verdenerne.

Her tilbydes to versioner i enten 42 eller 38 millimeter størrelser, der kombinerer et klassiskt look i børstet stål med et robust ydre, der kan tåle dyk ned til 50 meter og en skive i ridsefast safirglas.

Uret fungerer først og fremmest som et klassisk ur med visere, men skiven gemmer på en lille PMOLED skærm, der giver oplysninger som notifikationer fra ens smartwatch.

Scanwatch egner sig også til sport med sin indbyggede pulsmåler og altimeter, samt sensorer der registrerer og analyserer sportsgrene som svømning, løb og dusinvis af andre sportsgrene.

Modsat dedikerede smartwatches med farveskærme, kan Scanwatch klare sig i op til en måned uden at blive ladet op.

Sundhedstracker

Ud over fitness-tracker funktionerne, går Scanwatch også ind og monitorerer livstegn som din puls, hjerterytme og søvnmønstre for at opdage tegn på eventuelle sygdomme som søvnapnø og atrieflimren i hjertet.

Det gør den ved at rumme både et elektrokardiogram-måler samt en kombineret puls- og iltmæthedsmåler.

Dertil tilbyder Scanwatch klassiske fitness-tracker funktioner såsom skridttæller, kalorieforborbrug og oversigt over dagens tilbagelagde distance.

Efterårsdebut

Uret udkommer samtidig med, at flere smartwatch-producenter har interessante nyheder i støbeskeen. Dels rygtes Apple Watch til at udkomme i to forskellige variant, mens specialister som Fitbit lancerer sit mest lovende smart-ur længe.

Withings Scanwatch får debut i september 2020 til vejledende priser på 2.499 og 2.699 kroner for henholdsvis 38 og 42 millimeter versionerne.

Læs også: Det her kan blive Googles første smartwatch i meget, meget lang tid