Artikel top billede

Bog: Verdens rigeste mand taler ud

Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos samler en lang rækker tekster og interviews, som giver et lidt nærmere indblik i, hvordan chefen for en af verdens mest succesfulde virksomheder tænker og kommunikerer.

Meget er sagt og skrevet om Jeff Bezos og Amazon. Men det er hævet over enhver tvivl, at Bezos’ vedholdende og ofte ganske aggressive strategi har skabt en af verdens største pengemaskiner.

Man kommer heller ikke uden om, at Amazon på godt og ondt har defineret onlinehandel – og at både webshops og detailhandel ryster svært i bukserne over udsigten til gigantens snarlige indtog her i Norden.

Men Bezos er, ud over at være en dygtig og hård forretningsmand, også en garvet kommunikatør.

Gennem opbygningen af Amazon.com-imperiet har han effektivt brugt det talte og skrevne ord til at opbygge tillid – og intimidere konkurrenterne – samt til at forklare strategier og fastholde aktionærernes gunst, også i svære tider.

Bogen Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos udkommer til november, og den samler en lang række interviews med Bezos og tekster fra hans egen hånd.

Centralt i bogen står således Jeff Bezos’ årlige breve til aktionærerne. Her er det interessant at se hans ukuelige optimisme, selv når det ser sortest ud. I år 2000, da dot-com boblem brast, skrev han således til sine hårdt prøvede investorer, at:

”Vores aktier er faldet med 80 pct. siden jeg skrev til jer sidste år. Ikke desto mindre, og uanset hvordan man ser på det, er Amazon.com i en stærkere position end nogensinde før.”

Man må også konstatere, at strategien for Amazon.com bliver kommunikeret skarpt og stort set uforandret gennem alle 23 år. I 1999 skriver Bezos således, at:

”Vores vision er at bruge vores platform til at bygge verdens mest forbrugercentriske virksomhed – et sted, hvor forbrugere kan komme og finde alt, de skulle have lyst til at købe online.”

Begge udpluk forekom nok en kende optimistiske dengang. Men i bagspejlet fik Bezos jo ret.

Finder man ikke Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos i sin lokale boghandel, når den udkommer til november, så kan den stensikkert købes på Amazon. Sammen med – aktuelt – cirka 12 millioner andre varenumre.

Titel: Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos. Udkommer på engelsk november 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere