Artikel top billede

Bog: Verdens rigeste mand taler ud

Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos samler en lang rækker tekster og interviews, som giver et lidt nærmere indblik i, hvordan chefen for en af verdens mest succesfulde virksomheder tænker og kommunikerer.

Meget er sagt og skrevet om Jeff Bezos og Amazon. Men det er hævet over enhver tvivl, at Bezos’ vedholdende og ofte ganske aggressive strategi har skabt en af verdens største pengemaskiner.

Man kommer heller ikke uden om, at Amazon på godt og ondt har defineret onlinehandel – og at både webshops og detailhandel ryster svært i bukserne over udsigten til gigantens snarlige indtog her i Norden.

Men Bezos er, ud over at være en dygtig og hård forretningsmand, også en garvet kommunikatør.

Gennem opbygningen af Amazon.com-imperiet har han effektivt brugt det talte og skrevne ord til at opbygge tillid – og intimidere konkurrenterne – samt til at forklare strategier og fastholde aktionærernes gunst, også i svære tider.

Bogen Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos udkommer til november, og den samler en lang række interviews med Bezos og tekster fra hans egen hånd.

Centralt i bogen står således Jeff Bezos’ årlige breve til aktionærerne. Her er det interessant at se hans ukuelige optimisme, selv når det ser sortest ud. I år 2000, da dot-com boblem brast, skrev han således til sine hårdt prøvede investorer, at:

”Vores aktier er faldet med 80 pct. siden jeg skrev til jer sidste år. Ikke desto mindre, og uanset hvordan man ser på det, er Amazon.com i en stærkere position end nogensinde før.”

Man må også konstatere, at strategien for Amazon.com bliver kommunikeret skarpt og stort set uforandret gennem alle 23 år. I 1999 skriver Bezos således, at:

”Vores vision er at bruge vores platform til at bygge verdens mest forbrugercentriske virksomhed – et sted, hvor forbrugere kan komme og finde alt, de skulle have lyst til at købe online.”

Begge udpluk forekom nok en kende optimistiske dengang. Men i bagspejlet fik Bezos jo ret.

Finder man ikke Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos i sin lokale boghandel, når den udkommer til november, så kan den stensikkert købes på Amazon. Sammen med – aktuelt – cirka 12 millioner andre varenumre.

Titel: Invent and Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos. Udkommer på engelsk november 2020.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere