Artikel top billede

Bog: Ved du overhovedet, om du løser det rigtige problem?

Mange ledere løser problemer dagen lang. Men med ”What’s Your Problem” pointerer Thomas Wedell-Wedellsborg, at man allerførst bør lægge kræfter i at hitte ud af, hvad udfordringen egentlig er.

Reframing lyder som endnu et fluffy ledelsesord. Men det er helt centralt begreb at kende for at forstå pointerne i bogen, den danske forfatter Thomas Wedell-Wedellsborg udgav i marts under titlen What's Your Problem?

I oktober kommer bogen på dansk med samme titel og undertitlen: Løs dine største problemer gennem reframing.

Her fremhæver forfatteren, at man – før man i ren refleksreaktion går i ”løsningsmode” –først bør klarlægge, hvori det givne problem egentlig består.

Allerede på side 4 stiller forfatteren spørgsmålet: ”Hvor meget spilder vi – tid, penge, energi eller endog liv – ved at løse de forkerte problemer?”

Samtidig forklarer Wedell-Wedellsborg reframing med, at det ganske enkelt handler om at ændre den måde, man anskuer et givent problem på, for:

”Måden, du formulerer – framer – et problem på, afgør, hvilke løsninger du når frem til. Hvis du ændrer den måde, du anskuer problemet på – altså reframer det – kan du somme tider finde frem til nogle markant bedre løsninger.”

Den oprindelige, engelske udgave er blevet rost vidt og bredt for at være konkret, praktisk orienteret og nem at gå til.

Og når de pæne ord kommer fra bl.a. en person som Googles tidligere CEO, Eric Schmidt, så er der måske grund til at give What’s Your Problem et skud. Schmidt skriver blandt andet, at:

”Forfatteren argumenterer overbevisende for, at vi ofte begynder at løse et problem, før vi tænker dybere over, om vi er ved at løse det rigtige problem. Hvis du vil være en problemløser med superkræfter, skal du læse denne bog.”

Titel: What’s Your Problem - Løs dine største problemer gennem reframing. Forfatter: Thomas Wedell-Wedellsborg. Udkommer på dansk 30. oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere