Artikel top billede

Så kom prisskiltet: Så meget kan den danske software-gigant Unity blive børsnoteret for

Danske Unity Technologies har kurs mod den amerikanske fondsbørs, hvor den kan ende med at blive det mest værdifulde danske software-selskab noteret i USA.

Den danske spilsoftware-specialist Unity Technologies sigter efter at blive børsnoteret for op til 70 milliarder kroner.

Det svarer til omtrent 20 gange selskabets årlige omsætning, skriver Finans.

Det fremgår af en indberetning til det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC).

I alt vil 28 millioner aktier sættes til salg, til et spænd på mellem 34 og 42 dollar stykket, hvilket vil indbringe virksomheden mellem 6,0 og 7,5 milliarder kroner.

Holder prisen på 42 dollar per aktie, vil det betyde, at Unity Technology er knap 70 milliarder kroner værd som virksomhed.

Unitys guldæg er en grafikmotor til spiludviklere, som i 2019 blev anvendt i 53 procent af spillene blandt de 1.000 mest downloadede spil i Apples App Store og Googles Play app-butik.

Virksomheden er stiftet af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante for 18 år siden i en kælder på Nørrebro i København. Unity siden flyttet sit hovedkontor til San Francisco.

I 2019 blev Unity værdiansat til 41 milliarder kroner.

Læs også: Danske Unity vil børsnoteres i New York
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere