Artikel top billede

Så kom prisskiltet: Så meget kan den danske software-gigant Unity blive børsnoteret for

Danske Unity Technologies har kurs mod den amerikanske fondsbørs, hvor den kan ende med at blive det mest værdifulde danske software-selskab noteret i USA.

Den danske spilsoftware-specialist Unity Technologies sigter efter at blive børsnoteret for op til 70 milliarder kroner.

Det svarer til omtrent 20 gange selskabets årlige omsætning, skriver Finans.

Det fremgår af en indberetning til det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC).

I alt vil 28 millioner aktier sættes til salg, til et spænd på mellem 34 og 42 dollar stykket, hvilket vil indbringe virksomheden mellem 6,0 og 7,5 milliarder kroner.

Holder prisen på 42 dollar per aktie, vil det betyde, at Unity Technology er knap 70 milliarder kroner værd som virksomhed.

Unitys guldæg er en grafikmotor til spiludviklere, som i 2019 blev anvendt i 53 procent af spillene blandt de 1.000 mest downloadede spil i Apples App Store og Googles Play app-butik.

Virksomheden er stiftet af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante for 18 år siden i en kælder på Nørrebro i København. Unity siden flyttet sit hovedkontor til San Francisco.

I 2019 blev Unity værdiansat til 41 milliarder kroner.

Læs også: Danske Unity vil børsnoteres i New York
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere