Artikel top billede

Bog: Det vil gå stærkt i fremtiden – helt ufatteligt stærkt

I The Future Is Faster Than You Think ser den verdenskendte techguru Peter Diamandis og journalist Steven Kotler ud i fremtiden for at vurdere, hvordan den eksponentielt stigende udviklingshastighed kommer til at forme vores liv og verden.

De fleste, der beskæftiger sig blot marginalt med IT, har formentlig oplevet at forklare en ny dims eller teknologi til en ældre slægtning. Blot for – efter lidt tid – at blive mødt med et undskyldende smil og bemærkningen om, at ”Ja… Det går godt nok alt sammen så stærkt i dag!”

Det kan man måske smile lidt af. Men vedkommende har ret.

Udviklingen går vitterligt hurtigere og hurtigere. Hvis en lærd præst fra år 1.000 havde skuet 500 år ud i fremtiden, ville verden have lignet sig selv, måske plus/minus ti procent.

Men havde vore oldeforældre kunnet skue fra år 1900 og til i dag, ville det, de så, ikke give særligt meget mening for dem.

Vi kommer også selv til at mærke fænomenet på egen krop. De kommende ti år vil bringe så imponerende fremskridt indenfor global velstand, teknologisk og medicinsk udvikling, at vi kun kan gisne om dem.

For udviklingen accelererer hele tiden, endda med nærmest eksponentielt stigende hast.

Det er – i korte træk – budskabet i The Future Is Faster Than You Think: How Converging Technologies Are Transforming Business, Industries, and Our Lives. Bogen er skrevet af techjournalist Steven Kotler i samarbejde med Peter Diamandis; venture kapitalist, Silicon Valley-guru og PhD-udstyret læge med eksamen fra Harvard.

Men skal vi så være bange for, hvad fremtiden bringer? Ikke nødvendigvis.

Dels vil kunstig intelligens og samspillet mellem en lang række koblede teknologier vise sig at give så enorme gevinster, at vi i bedste fald kun kan ane potentialet, mener Diamandis og Kotler.

Dels er bogen båret af det samme grundlæggende optimistiske verdenssyn, man også finder hos eksempelvis Yuval Noah Harari (forfatter til Sapiens og Homo Deus) og hos afdøde Hans Rosling.

The Future Is Faster Than You Think forsøger nemlig samtidig at gøre op med det kollektive sortsind og surmuleri. For verden og menneskeheden er i langt bedre forfatning, end de fleste af os går og tror, vurderer forfatterne.

Alle fortrædeligheder til trods er det moderne menneske i gennemsnit rigere og mindre sultent end nogensinde før. Samtidig er vi som race i dag tæt forbundne og afhængige af hinanden. Ligesom vi – som følge heraf – er langt mindre indstillede på at pande vore naboer ned end på et hvilket som helst tidspunkt i den forgangne del af verdenshistorien.

Der ér problemer i verden, det anerkender forfatterne naturligvis. Men de kan løses, og teknologi er en stor del af svaret. Hvilket blandt andet den alternative energis hastige fremdrift er et godt eksempel på.

Det kan man alt sammen læse mere om i The Future Is Faster Than You Think, der udkom tidligere på året og som givetvis allerede kan findes på den personlige Kindle hos et stort antal toneangivende techbosser og fremstormende iværksættere. Samt hos de, der gerne vil være det.

Titel: The Future Is Faster Than You Think: How Converging Technologies Are Transforming Business, Industries, and Our Lives. Forfattere: Peter H. Diamandis og Steven Kotler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere