Udviklere taget på sengen: Derfor bør du vente med at opdatere din iPhone

Apples kommende store opdatering til iOS volder problemer hos app-udviklerne. Der opfordres til, at man sætter opdateringen på pause.

Det foregår ikke altid lige gnidningsfrit, når Apple slipper en ny version af sit styresystem til iPhones ud.

Eksempelvis kunne iOS 10-opdateringen hugge en stor luns af driftstiden, mens iOS 12 indeholdte en graverende sikkerhedsfejl, der gjorde det muligt at udspionere andre Facetime-brugere.

Senest var sidste års opdatering, iOS 13, så fejlbehæftet, at selskabet indrømmede overfor finansmediet Bloomberg, at man ville revidere selve udviklingsprocessen.

Denne uges helt store opdatering, iOS version 14.0, kan dog vise også at få en særdeles svær start, melder flere røster fra udviklermiljøet.

I efterårets opdatering har Apple udskudt udgivelsen af den såkaldte ’Golden Master’ version til et døgn for den brede udgivelse 16. september, og det vil skabe problemer, skriver ZDnet.

Savner tid til fejlrettelser
Den sene udsendelse af GM-versionen betyder, at tredjeparter som app-udviklere har haft nærved ingen tid til at imødekomme og fejlrette de eventuelle problemer der kan opstå, når en større softwareversion udsendes.

”Der skal lyde et stort WTF (’what the fuck?’, red.) til Apple for at udsende iOS 14 i morgen uden at varsle udviklere og give dem værktøjer for at opdatere deres apps,” lyder kritikken fra blandt andet app-udvikler Steve Troughton-Smith på Twitter.

”Apple hader, hader virkelig udviklere i år,” konstaterer en anden udvikler på det sociale medie.

Mens Apple ikke giver tredejpartsudviklere megen tid til at fejlrette deres apps, frygtes det at slutbrugerne vil rette deres utilfredshed mod app-udviklerne, til trods for den korte frist fra Apple, skriver mediet.

Appellerer til at holde igen
Udsigten til at få kritik fra sure brugere får udviklerne bag film-værktøjet FILMiC Pro til at fraråde brugere fra at hente opdateringen i første ombæring.

”Til jer kreative: Vi vil opdatere vores app-portefølje til iOS14 denne uge. Hvis du beskæftiger dig med missionskritisk arbejde, anbefaler vi, at du forbliver på iOS 13 indtil denne weekend for at undgå komplikationer,” lyder beskeden fra virksomheden.

Som med tidligere større iOS-opdateringer, rummer hvert skifte en risiko for fejl, som oftest bliver opdaget og fejlrettet i de første dage og uger efter udgivelsen.

Af samme grund kan det anbefales at vente med at opdatere, til eventuelle graverende fejl er fejlrettet.

Vil du se, hvad Apple har i ærmet i sin seneste iPhone-opdatering, kan du få en oversigt her: Apple klar med stor iPhone-opdatering: Her er syv gode grund til at hente den nye software
Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.