Artikel top billede

Kvinde død efter ransomware-angreb: Er første dødsfald på grund af ransomware

En kvindelig patient på et sygehus i Tyskland er død som direkte konsekvens af et ransomware-angreb.

For angiveligt første gang nogensinde har et ransomware-angreb ført direkte til dødsfald.

En tysk kvinde er nemlig død som direkte konsekvens af et ransomware-angreb på universitets-hospitalet i Dusseldorf.

Angrebet lammede i sidste uge en række af sygehusets it-systemer. 30 servere blev ramt og krypteret af ransomware-koden

Det betød, at sygehuset ikke kunne tilgå data i systemerne, og det blev derfor besluttet, at det var for risikabelt at indskrive akutpatienter.

Kvinden blev derfor sendt videre til et andet sygehus 30 kilometer væk, da hun ankom for at blive behandlet, men det var for sent, og hun døde.

Selve ransomware-angrebet, der lammede sygehusets it-systemer, var iøvrigt slet ikke tiltænkt universitets-hospitalet, men derimod selve universitetet i Dusseldorf.

Ifølge nyhedsmediet RTL stoppede hackerne faktisk angrebet, da de fik at vide, at det havde lammet et sygehus.

Flere danske it-sikkerhedsfolk peger på blandt andet LinkedIn på, at det blot var et spørgsmål om tid, og at det lige så godt kunne være sket i Danmark.

“Jeg forudsagde det her scenarie for tre år siden, og nu er det desværre sket. Det kunne lige så godt have været i Danmark,” lyder det eksempelvis fra Leif Jensen, nordisk direktør i Eset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere