Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Amerikansk software-virksomhed raser mod Apple i brev til Margrethe Vestager

Apple opfører sig unfair, lyder det i et brev fra en amerikansk app-udvikler til EU-Kommissær Margrethe Vestager. Ifølge brevet konkurrerer apps på App Store ikke på lige vilkår, hvis de er i konkurrence med Apples egne apps.

Den amerikanske app-udvikler Blix, der står bag e-mail-appen Blue Mail, sender nu et brev til EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, hvor virksomheden beskylder Apple for at agere unfair over for app-udviklere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Det står klart for os, at Apple optræder unfair,” skriver Ben Volach, der er stifter af Blix.

I brevet skriver Ben Volach, at han ønsker at korrigere en udbredt misforståelse, der ifølge ham især er blevet spredt af Apple:

“På App Store bliver der ikke konkurreret på lige vilkår, og app-udviklerne bliver ikke behandlet ens, når de skal konkurrere mod Apples egne apps. Det viser vores erfaringer,” lyder det i brevet.

Læs også: Efter en sommer med hård kritik retter Apple nu ind: Her er tre grunde til at kursskiftet kommer lige netop nu

Har tidligere sagsøgt Apple

Blix har tidligere sagsøgt Apple for at ekskludere BlueMail fra Mac App Store, og har samtidig anklaget Apple for at krænke patenterede teknologi og for at misbruge sin dominerende position via App Store.

Den amerikanske app-udvikler har tidligere oplyst til tech-mediet The Verge, at selskabet helt konkret mener Blix, at Apple med lanceringen af funktionen “Sign in with Apple” har stjålet BlueMails anonyme login-funktion. Blix mener også, at Apple undertrykker BlueMails iPhone-app i søgeresultatet i App Store.

Det amerikanske selskabs brev til Margrethe Vestager kommer netop, som den danske EU-kommissær forbereder lanceringen af en ny lovgivning for digitale tjenester, og så sent som i juni åbnede EU-Kommissionen og Margrethe Vestager desuden en undersøgelse af om Apples regler for App Store er i strid med EU’s konkurrencelov.

Udbredt utilfredshed

Blix er langt fra den eneste app-udvikler, der på det seneste har klaget over Apples ageren. Facebook og Microsoft har ifølge Reuters for nylig udtrykt bekymring over Apples regler på App Store,

I marts indgav Spotify desuden en officiel klage til EU Kommissionen over Apple, som ifølge den svenske streamingtjeneste giver egne tjeneste en unfair konkurrencefordel.

Den mest omtalte kritik er dog formodentligt kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson. Han er CTO og partner i det amerikanske selskabet Basecamp, der i juni fik afvist mail-programmet Hey i Apples App Store.

David Heinemeier Hansson rettede i den forbindelse en hård kritik mod Apple, som han beskyldte for at anvende mafia-metoder. Sagen fik stor international medie opmærksomhed, og Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere