Amerikansk software-virksomhed raser mod Apple i brev til Margrethe Vestager

Apple opfører sig unfair, lyder det i et brev fra en amerikansk app-udvikler til EU-Kommissær Margrethe Vestager. Ifølge brevet konkurrerer apps på App Store ikke på lige vilkår, hvis de er i konkurrence med Apples egne apps.

Den amerikanske app-udvikler Blix, der står bag e-mail-appen Blue Mail, sender nu et brev til EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, hvor virksomheden beskylder Apple for at agere unfair over for app-udviklere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Det står klart for os, at Apple optræder unfair,” skriver Ben Volach, der er stifter af Blix.

I brevet skriver Ben Volach, at han ønsker at korrigere en udbredt misforståelse, der ifølge ham især er blevet spredt af Apple:

“På App Store bliver der ikke konkurreret på lige vilkår, og app-udviklerne bliver ikke behandlet ens, når de skal konkurrere mod Apples egne apps. Det viser vores erfaringer,” lyder det i brevet.

Læs også: Efter en sommer med hård kritik retter Apple nu ind: Her er tre grunde til at kursskiftet kommer lige netop nu

Har tidligere sagsøgt Apple
Blix har tidligere sagsøgt Apple for at ekskludere BlueMail fra Mac App Store, og har samtidig anklaget Apple for at krænke patenterede teknologi og for at misbruge sin dominerende position via App Store.

Den amerikanske app-udvikler har tidligere oplyst til tech-mediet The Verge, at selskabet helt konkret mener Blix, at Apple med lanceringen af funktionen “Sign in with Apple” har stjålet BlueMails anonyme login-funktion. Blix mener også, at Apple undertrykker BlueMails iPhone-app i søgeresultatet i App Store.

Det amerikanske selskabs brev til Margrethe Vestager kommer netop, som den danske EU-kommissær forbereder lanceringen af en ny lovgivning for digitale tjenester, og så sent som i juni åbnede EU-Kommissionen og Margrethe Vestager desuden en undersøgelse af om Apples regler for App Store er i strid med EU’s konkurrencelov.

Udbredt utilfredshed
Blix er langt fra den eneste app-udvikler, der på det seneste har klaget over Apples ageren. Facebook og Microsoft har ifølge Reuters for nylig udtrykt bekymring over Apples regler på App Store,

I marts indgav Spotify desuden en officiel klage til EU Kommissionen over Apple, som ifølge den svenske streamingtjeneste giver egne tjeneste en unfair konkurrencefordel.

Den mest omtalte kritik er dog formodentligt kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson. Han er CTO og partner i det amerikanske selskabet Basecamp, der i juni fik afvist mail-programmet Hey i Apples App Store.

David Heinemeier Hansson rettede i den forbindelse en hård kritik mod Apple, som han beskyldte for at anvende mafia-metoder. Sagen fik stor international medie opmærksomhed, og Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.