Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Amerikansk software-virksomhed raser mod Apple i brev til Margrethe Vestager

Apple opfører sig unfair, lyder det i et brev fra en amerikansk app-udvikler til EU-Kommissær Margrethe Vestager. Ifølge brevet konkurrerer apps på App Store ikke på lige vilkår, hvis de er i konkurrence med Apples egne apps.

Den amerikanske app-udvikler Blix, der står bag e-mail-appen Blue Mail, sender nu et brev til EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, hvor virksomheden beskylder Apple for at agere unfair over for app-udviklere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Det står klart for os, at Apple optræder unfair,” skriver Ben Volach, der er stifter af Blix.

I brevet skriver Ben Volach, at han ønsker at korrigere en udbredt misforståelse, der ifølge ham især er blevet spredt af Apple:

“På App Store bliver der ikke konkurreret på lige vilkår, og app-udviklerne bliver ikke behandlet ens, når de skal konkurrere mod Apples egne apps. Det viser vores erfaringer,” lyder det i brevet.

Læs også: Efter en sommer med hård kritik retter Apple nu ind: Her er tre grunde til at kursskiftet kommer lige netop nu

Har tidligere sagsøgt Apple

Blix har tidligere sagsøgt Apple for at ekskludere BlueMail fra Mac App Store, og har samtidig anklaget Apple for at krænke patenterede teknologi og for at misbruge sin dominerende position via App Store.

Den amerikanske app-udvikler har tidligere oplyst til tech-mediet The Verge, at selskabet helt konkret mener Blix, at Apple med lanceringen af funktionen “Sign in with Apple” har stjålet BlueMails anonyme login-funktion. Blix mener også, at Apple undertrykker BlueMails iPhone-app i søgeresultatet i App Store.

Det amerikanske selskabs brev til Margrethe Vestager kommer netop, som den danske EU-kommissær forbereder lanceringen af en ny lovgivning for digitale tjenester, og så sent som i juni åbnede EU-Kommissionen og Margrethe Vestager desuden en undersøgelse af om Apples regler for App Store er i strid med EU’s konkurrencelov.

Udbredt utilfredshed

Blix er langt fra den eneste app-udvikler, der på det seneste har klaget over Apples ageren. Facebook og Microsoft har ifølge Reuters for nylig udtrykt bekymring over Apples regler på App Store,

I marts indgav Spotify desuden en officiel klage til EU Kommissionen over Apple, som ifølge den svenske streamingtjeneste giver egne tjeneste en unfair konkurrencefordel.

Den mest omtalte kritik er dog formodentligt kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson. Han er CTO og partner i det amerikanske selskabet Basecamp, der i juni fik afvist mail-programmet Hey i Apples App Store.

David Heinemeier Hansson rettede i den forbindelse en hård kritik mod Apple, som han beskyldte for at anvende mafia-metoder. Sagen fik stor international medie opmærksomhed, og Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere