Amerikansk software-virksomhed raser mod Apple i brev til Margrethe Vestager

Apple opfører sig unfair, lyder det i et brev fra en amerikansk app-udvikler til EU-Kommissær Margrethe Vestager. Ifølge brevet konkurrerer apps på App Store ikke på lige vilkår, hvis de er i konkurrence med Apples egne apps.

Den amerikanske app-udvikler Blix, der står bag e-mail-appen Blue Mail, sender nu et brev til EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, hvor virksomheden beskylder Apple for at agere unfair over for app-udviklere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Det står klart for os, at Apple optræder unfair,” skriver Ben Volach, der er stifter af Blix.

I brevet skriver Ben Volach, at han ønsker at korrigere en udbredt misforståelse, der ifølge ham især er blevet spredt af Apple:

“På App Store bliver der ikke konkurreret på lige vilkår, og app-udviklerne bliver ikke behandlet ens, når de skal konkurrere mod Apples egne apps. Det viser vores erfaringer,” lyder det i brevet.

Læs også: Efter en sommer med hård kritik retter Apple nu ind: Her er tre grunde til at kursskiftet kommer lige netop nu

Har tidligere sagsøgt Apple
Blix har tidligere sagsøgt Apple for at ekskludere BlueMail fra Mac App Store, og har samtidig anklaget Apple for at krænke patenterede teknologi og for at misbruge sin dominerende position via App Store.

Den amerikanske app-udvikler har tidligere oplyst til tech-mediet The Verge, at selskabet helt konkret mener Blix, at Apple med lanceringen af funktionen “Sign in with Apple” har stjålet BlueMails anonyme login-funktion. Blix mener også, at Apple undertrykker BlueMails iPhone-app i søgeresultatet i App Store.

Det amerikanske selskabs brev til Margrethe Vestager kommer netop, som den danske EU-kommissær forbereder lanceringen af en ny lovgivning for digitale tjenester, og så sent som i juni åbnede EU-Kommissionen og Margrethe Vestager desuden en undersøgelse af om Apples regler for App Store er i strid med EU’s konkurrencelov.

Udbredt utilfredshed
Blix er langt fra den eneste app-udvikler, der på det seneste har klaget over Apples ageren. Facebook og Microsoft har ifølge Reuters for nylig udtrykt bekymring over Apples regler på App Store,

I marts indgav Spotify desuden en officiel klage til EU Kommissionen over Apple, som ifølge den svenske streamingtjeneste giver egne tjeneste en unfair konkurrencefordel.

Den mest omtalte kritik er dog formodentligt kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson. Han er CTO og partner i det amerikanske selskabet Basecamp, der i juni fik afvist mail-programmet Hey i Apples App Store.

David Heinemeier Hansson rettede i den forbindelse en hård kritik mod Apple, som han beskyldte for at anvende mafia-metoder. Sagen fik stor international medie opmærksomhed, og Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.