Artikel top billede

Amerikansk software-virksomhed raser mod Apple i brev til Margrethe Vestager

Apple opfører sig unfair, lyder det i et brev fra en amerikansk app-udvikler til EU-Kommissær Margrethe Vestager. Ifølge brevet konkurrerer apps på App Store ikke på lige vilkår, hvis de er i konkurrence med Apples egne apps.

Den amerikanske app-udvikler Blix, der står bag e-mail-appen Blue Mail, sender nu et brev til EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, hvor virksomheden beskylder Apple for at agere unfair over for app-udviklere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Det står klart for os, at Apple optræder unfair,” skriver Ben Volach, der er stifter af Blix.

I brevet skriver Ben Volach, at han ønsker at korrigere en udbredt misforståelse, der ifølge ham især er blevet spredt af Apple:

“På App Store bliver der ikke konkurreret på lige vilkår, og app-udviklerne bliver ikke behandlet ens, når de skal konkurrere mod Apples egne apps. Det viser vores erfaringer,” lyder det i brevet.

Læs også: Efter en sommer med hård kritik retter Apple nu ind: Her er tre grunde til at kursskiftet kommer lige netop nu

Har tidligere sagsøgt Apple

Blix har tidligere sagsøgt Apple for at ekskludere BlueMail fra Mac App Store, og har samtidig anklaget Apple for at krænke patenterede teknologi og for at misbruge sin dominerende position via App Store.

Den amerikanske app-udvikler har tidligere oplyst til tech-mediet The Verge, at selskabet helt konkret mener Blix, at Apple med lanceringen af funktionen “Sign in with Apple” har stjålet BlueMails anonyme login-funktion. Blix mener også, at Apple undertrykker BlueMails iPhone-app i søgeresultatet i App Store.

Det amerikanske selskabs brev til Margrethe Vestager kommer netop, som den danske EU-kommissær forbereder lanceringen af en ny lovgivning for digitale tjenester, og så sent som i juni åbnede EU-Kommissionen og Margrethe Vestager desuden en undersøgelse af om Apples regler for App Store er i strid med EU’s konkurrencelov.

Udbredt utilfredshed

Blix er langt fra den eneste app-udvikler, der på det seneste har klaget over Apples ageren. Facebook og Microsoft har ifølge Reuters for nylig udtrykt bekymring over Apples regler på App Store,

I marts indgav Spotify desuden en officiel klage til EU Kommissionen over Apple, som ifølge den svenske streamingtjeneste giver egne tjeneste en unfair konkurrencefordel.

Den mest omtalte kritik er dog formodentligt kommet fra den danske udvikler David Heinemeier Hansson. Han er CTO og partner i det amerikanske selskabet Basecamp, der i juni fik afvist mail-programmet Hey i Apples App Store.

David Heinemeier Hansson rettede i den forbindelse en hård kritik mod Apple, som han beskyldte for at anvende mafia-metoder. Sagen fik stor international medie opmærksomhed, og Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere