Artikel top billede

(Foto: THE_WHITE_HOUSE / SHEALAH_CRAIGHEAD)

Trump advarer mod annullering af TikTok opkøb: "Vi vil holde skarpt øje med det her"

Den amerikanske præsident Donald Trump stiller nu betingelser for, at han vil godkende Oracles annoncerede opkøb af en del af det sociale medie TikTok.

Oracle kunne in weekenden annoncere, at man var klar til at købe en del af det kinesiske sociale medie TikTok.

Handlen blev annonceret fordi den amerikanske præsident Donald Trump eller var klar til at forbyde mediet i USA.

Men selvom Trump allerede har tilkendegivet, at man vil godkende handlen, siger han nu, at der er én klar betingelse, hvis handlen skal blive gennemført.

"Hvis vi finder ud af, at de (Oracle, red.) ikke har total kontrol, så kommer vi ikke til at godkende aftalen... Vi vil holde skarpt øje med det her," siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs mere her: Oracle er med til at sikre TikToks overlevelse i USA: Køber 12,5 procent af selskabet og indgår kæmpe cloud-kontrakt

Oracle kunne tidligere oplyse, at selskabet køber 12,5 procent af aktierne i TikToks amerikanske datterselskab ved navn TikTok Global.

Foruden Oracles medejerskab er den amerikanske supermarkedskoncern Wallmart også kommet med på vognen. Her overtager Wallmart 7,5 procent af TikTok Global.

Derved ejes 20 procent af det nystiftede TikTok Global nu af de to amerikanske selskaber.

Men med de 20 procent skal altså følge total ejerskab over den amerikanske del af selskabet, lyder det fra præsidenten.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA.

Læs også: TikTok vil forsøge at blive børsnoteret i USA under navnet TikTok Global
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere