Trump advarer mod annullering af TikTok opkøb: "Vi vil holde skarpt øje med det her"

Den amerikanske præsident Donald Trump stiller nu betingelser for, at han vil godkende Oracles annoncerede opkøb af en del af det sociale medie TikTok.

Oracle kunne in weekenden annoncere, at man var klar til at købe en del af det kinesiske sociale medie TikTok.

Handlen blev annonceret fordi den amerikanske præsident Donald Trump eller var klar til at forbyde mediet i USA.

Men selvom Trump allerede har tilkendegivet, at man vil godkende handlen, siger han nu, at der er én klar betingelse, hvis handlen skal blive gennemført.

"Hvis vi finder ud af, at de (Oracle, red.) ikke har total kontrol, så kommer vi ikke til at godkende aftalen... Vi vil holde skarpt øje med det her," siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs mere her: Oracle er med til at sikre TikToks overlevelse i USA: Køber 12,5 procent af selskabet og indgår kæmpe cloud-kontrakt

Oracle kunne tidligere oplyse, at selskabet køber 12,5 procent af aktierne i TikToks amerikanske datterselskab ved navn TikTok Global.

Foruden Oracles medejerskab er den amerikanske supermarkedskoncern Wallmart også kommet med på vognen. Her overtager Wallmart 7,5 procent af TikTok Global.

Derved ejes 20 procent af det nystiftede TikTok Global nu af de to amerikanske selskaber.

Men med de 20 procent skal altså følge total ejerskab over den amerikanske del af selskabet, lyder det fra præsidenten.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA.

Læs også: TikTok vil forsøge at blive børsnoteret i USA under navnet TikTok Global
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.