Artikel top billede

Trump advarer mod annullering af TikTok opkøb: "Vi vil holde skarpt øje med det her"

Den amerikanske præsident Donald Trump stiller nu betingelser for, at han vil godkende Oracles annoncerede opkøb af en del af det sociale medie TikTok.

Oracle kunne in weekenden annoncere, at man var klar til at købe en del af det kinesiske sociale medie TikTok.

Handlen blev annonceret fordi den amerikanske præsident Donald Trump eller var klar til at forbyde mediet i USA.

Men selvom Trump allerede har tilkendegivet, at man vil godkende handlen, siger han nu, at der er én klar betingelse, hvis handlen skal blive gennemført.

"Hvis vi finder ud af, at de (Oracle, red.) ikke har total kontrol, så kommer vi ikke til at godkende aftalen... Vi vil holde skarpt øje med det her," siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs mere her: Oracle er med til at sikre TikToks overlevelse i USA: Køber 12,5 procent af selskabet og indgår kæmpe cloud-kontrakt

Oracle kunne tidligere oplyse, at selskabet køber 12,5 procent af aktierne i TikToks amerikanske datterselskab ved navn TikTok Global.

Foruden Oracles medejerskab er den amerikanske supermarkedskoncern Wallmart også kommet med på vognen. Her overtager Wallmart 7,5 procent af TikTok Global.

Derved ejes 20 procent af det nystiftede TikTok Global nu af de to amerikanske selskaber.

Men med de 20 procent skal altså følge total ejerskab over den amerikanske del af selskabet, lyder det fra præsidenten.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA.

Læs også: TikTok vil forsøge at blive børsnoteret i USA under navnet TikTok Global
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere