FDIH's medlemmer siger ja til blive opslugt af Dansk Erhverv - skifter navn til 'Dansk Erhverv Digital Handel'

Mere end 23 år efter grundlæggelsen bliver FDIH opslugt af den langt større interesse-organisation Dansk Erhverv og skifter navn.

FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel - slår sig sammen med den langt større interesse-organisation Dansk Erhverv.

Fusionen kommer til at betyde, at FDIH - der har omkring 1.000 medlemsvirksomheder - forsvinder som selvstændig forening - mere end 23 år efter grundlæggelsen..

De to parter har i et stykke tid drøftet muligheden for sammenlægning, og den bliver nu en realitet, fordi FDIH’s medlemsvirksomheder i en afstemning har sagt ja til at lade foreningen blive en del af Dansk Erhverv.

Med fusionen forsvinder FDIH helt som selvstændig organisation. Istedet skal det nu markedsføres under det nye navn Dansk Erhverv Digital Handel.

Det sker efter, at FDIH’s bestyrelse i august enstemmigt anbefalede en fusion.

Dansk Erhverv har med tidligere topminister Brian Mikkelsen som direktør længe bejlet til FDIH, som Dansk Erhverv har ønsket ind under sit eget banner fremfor at operere som selvstændig interesse-organisation.

Samarbejdet har da også været tæt i mange år. Eksempelvis har FDIH i mere end 15 år haft kontor i Børsen-bygningen i København, hvor også Dansk Erhverv holder til.

”Jeg er superglad for, at fusionen nu er gået igennem. Vi samler de absolut stærkeste kræfter inden for onlinehandel ét sted, og det vil i dén grad styrke Dansk Erhverv,” lyder det fra Brian Mikkelsen.

FDIH-direktør Niels Ralund har tidligere fortalt, at det i de senere år er blevet tydeligt, at FDIH mangler muskler til at håndtere de helt store sager, der vedrører den voksende e-handel i en tid, hvor en del lovgivning blandt andet udspringer fra EU, og der er stigende fokus på vilkår og lignende for e-butikkerne.

Desuden er mange af FDIH’s medlemmer blevet så store, at de er begyndt at have behov for rådgivning inden for problemstillinger med eksempelvis HR og overenskomster, hvor FDIH ikke har nogen ekspertise.

Niels Ralund får nu titel som e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, der har omkring 16.000 medlemsvirksomheder.

Læs også: FDIH på vej til at fusionere med Dansk Erhverv - vil skifte navn til 'Dansk Erhverv Digital Handel'
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.