Artikel top billede

Hacker erkender adskillige hackerangreb: Idømt fem års fængsel og millionerstatning

En hacker der er medlem af gruppen Dark Overlord har erkendt sig skyldig i to omfattende hackerangreb og skal nu fem år i fængsel foruden at blive idømt en millionerstatning.

Et medlem af hackergruppen Dark Overlords har erkendt sig skyldig i en række hackerangreb.

Derfor står den 39-årige englænder nu til at komme fem år i fængsel, efter han sidste år blev udleveret til USA.

Det skriver BBC.

Hackeren har erkendt, at gruppen blandt andet fik adgang til følsomme oplysninger hos en række virksomheder, som man efterfølgende truede med at offentliggøre, hvis ikke de betalte mellem 450.000 kroner og 2,2 millioner kroner.

Ingen af virksomhederne valgte dog at betale løsesummen. Alligevel skal den dømte hacker foruden sin fængselsdom betale 1,1 millioner pund i erstatning. Det svarer til knap ni millioner kroner.

Desuden har den britiske hacker erkendt, at gruppen har stjålet helbredsoplysninger på mere end 650.000 patienter, som er blevet solgt på nettet.

Det er usikkert, hvor mange medlemmer der er af Dark Overlord-gruppen.

Ifølge BBC sagde hackeren til retsmødet, der foregik over Zoom, at han aldrig nogensinde ville se en computer igen i resten af sit liv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere