Artikel top billede

Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien

Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.

Elon Musk præsenterede Teslas visioner for fremtidens elbils-batteri på selskabets højt anlagte "Battery day."

Det var umiddelbart ikke nyheder, som investorerer fandt tilfredsstillende nok.

Samme dag faldt Tesla-aktien med 5,6 procent. Samlet set blev der skåret 50 milliarder dollar af selskabet værdi - eller hvad der svarer til 318 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Elon Musk var ude med et løfte om at skære i batteripriserne, så en selvkørende elbil skal kunne erhverves for 25.000 dollar - men først om tre år.

Battery Day blev streamet online, hvor mere end 270.000 seere fulgte med.

"Intet som Musk præsenterede var udarbejdet færdig," siger Craig Irwin, analytiker ved Capital Partners, til mediet.

"Der kom ikke noget håndgribeligt," tilføjer han.

Investorerne havde forventet to signifikante nyheder. Det ene var udviklingen af et "million mile"-batteri, der kunne holde 10 år eller mere.

Den anden forventede nyhed var et specifikt kostreduktions-mål, så elbilerne på sigt vil blive billigere end benzin-biler.

ingen af de nyheder så dagens lys ved Battery Day.

Tesla forventer over tid, at blive i stand til at fremstille 20 millioner elbil om året. I år forventes det af den samlede bilindustri, at der produceres 80 millioner biler på verdensplan.

At bygge en prisvenlig elbil, "har altid været vores drøm fra selskabets begyndelse," fortalte Elon Musk.

Læs også: Russisk gæst tilbød Tesla-ansat en million dollar for at installere malware på Teslas kæmpefabrik: 'Et seriøst angreb," siger Musk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere