Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien

Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.

Elon Musk præsenterede Teslas visioner for fremtidens elbils-batteri på selskabets højt anlagte "Battery day."

Det var umiddelbart ikke nyheder, som investorerer fandt tilfredsstillende nok.

Samme dag faldt Tesla-aktien med 5,6 procent. Samlet set blev der skåret 50 milliarder dollar af selskabet værdi - eller hvad der svarer til 318 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Elon Musk var ude med et løfte om at skære i batteripriserne, så en selvkørende elbil skal kunne erhverves for 25.000 dollar - men først om tre år.

Battery Day blev streamet online, hvor mere end 270.000 seere fulgte med.

"Intet som Musk præsenterede var udarbejdet færdig," siger Craig Irwin, analytiker ved Capital Partners, til mediet.

"Der kom ikke noget håndgribeligt," tilføjer han.

Investorerne havde forventet to signifikante nyheder. Det ene var udviklingen af et "million mile"-batteri, der kunne holde 10 år eller mere.

Den anden forventede nyhed var et specifikt kostreduktions-mål, så elbilerne på sigt vil blive billigere end benzin-biler.

ingen af de nyheder så dagens lys ved Battery Day.

Tesla forventer over tid, at blive i stand til at fremstille 20 millioner elbil om året. I år forventes det af den samlede bilindustri, at der produceres 80 millioner biler på verdensplan.

At bygge en prisvenlig elbil, "har altid været vores drøm fra selskabets begyndelse," fortalte Elon Musk.

Læs også: Russisk gæst tilbød Tesla-ansat en million dollar for at installere malware på Teslas kæmpefabrik: 'Et seriøst angreb," siger Musk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.