Artikel top billede

Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien

Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.

Elon Musk præsenterede Teslas visioner for fremtidens elbils-batteri på selskabets højt anlagte "Battery day."

Det var umiddelbart ikke nyheder, som investorerer fandt tilfredsstillende nok.

Samme dag faldt Tesla-aktien med 5,6 procent. Samlet set blev der skåret 50 milliarder dollar af selskabet værdi - eller hvad der svarer til 318 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Elon Musk var ude med et løfte om at skære i batteripriserne, så en selvkørende elbil skal kunne erhverves for 25.000 dollar - men først om tre år.

Battery Day blev streamet online, hvor mere end 270.000 seere fulgte med.

"Intet som Musk præsenterede var udarbejdet færdig," siger Craig Irwin, analytiker ved Capital Partners, til mediet.

"Der kom ikke noget håndgribeligt," tilføjer han.

Investorerne havde forventet to signifikante nyheder. Det ene var udviklingen af et "million mile"-batteri, der kunne holde 10 år eller mere.

Den anden forventede nyhed var et specifikt kostreduktions-mål, så elbilerne på sigt vil blive billigere end benzin-biler.

ingen af de nyheder så dagens lys ved Battery Day.

Tesla forventer over tid, at blive i stand til at fremstille 20 millioner elbil om året. I år forventes det af den samlede bilindustri, at der produceres 80 millioner biler på verdensplan.

At bygge en prisvenlig elbil, "har altid været vores drøm fra selskabets begyndelse," fortalte Elon Musk.

Læs også: Russisk gæst tilbød Tesla-ansat en million dollar for at installere malware på Teslas kæmpefabrik: 'Et seriøst angreb," siger Musk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen