Artikel top billede

Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start

Sundheds- og Ældreministeriet erkender nu, at der er fejl i Smittestop-appen, der har gjort, at nogle danskere ikke er blevet advaret om smittefare. Ministeriet ved endnu ikke, om fejlen har eksisteret i appen fra starten af.

Sundheds- og Ældreministeriet erkender nu, at der er fejl i smittestop-appen.

Den tekniske fejl har gjort, at visse brugere ikke er blevet advare om smittefare, hvis de har været i tæt kontakt med en smittet.

Det skriver DR.

Ministeriet har den seneste uge testet appen, og det ser ud til, at den mulige årsag til fejlen er fundet. Nu er teknikerne i gang med at få bekræftet fejlen for at kunne udgive en ny opdatering til appen, forklarer Lene Ærbo, teknisk projektleder på Smittestop-appen for ministeriet, til DR.

Det er endnu for tidligt at svare på, om fejlen har været der fra starten af, lyder det.

"Vi ved det ikke endnu. Der er løbende blevet lavet om i app’en – også i Google/Apple API’erne – så vi kan ikke fast sige nu, om den har været der fra start eller den er opstået for nyligt. Vi blev opmærksomme på det, efter at der begyndte at komme spørgsmål i supporten," siger hun til DR.

Appen virkede ikke for tidligere borgmester

Onsdag kunne Politiken fortælle, at en række borgere oplevede problemer med appen. Selvom de meldte sig smittet, så blev de personer, de havde været tæt på i mere end 15 minutter, ikke advaret i appen.

Læs mere her: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

En af disse borgere var tidligere borgmester i København, Pia Allerslev, der meldte sig smittet, men uden at familien modtog den ønskede notifikation om smittefare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere