Artikel top billede

Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start

Sundheds- og Ældreministeriet erkender nu, at der er fejl i Smittestop-appen, der har gjort, at nogle danskere ikke er blevet advaret om smittefare. Ministeriet ved endnu ikke, om fejlen har eksisteret i appen fra starten af.

Sundheds- og Ældreministeriet erkender nu, at der er fejl i smittestop-appen.

Den tekniske fejl har gjort, at visse brugere ikke er blevet advare om smittefare, hvis de har været i tæt kontakt med en smittet.

Det skriver DR.

Ministeriet har den seneste uge testet appen, og det ser ud til, at den mulige årsag til fejlen er fundet. Nu er teknikerne i gang med at få bekræftet fejlen for at kunne udgive en ny opdatering til appen, forklarer Lene Ærbo, teknisk projektleder på Smittestop-appen for ministeriet, til DR.

Det er endnu for tidligt at svare på, om fejlen har været der fra starten af, lyder det.

"Vi ved det ikke endnu. Der er løbende blevet lavet om i app’en – også i Google/Apple API’erne – så vi kan ikke fast sige nu, om den har været der fra start eller den er opstået for nyligt. Vi blev opmærksomme på det, efter at der begyndte at komme spørgsmål i supporten," siger hun til DR.

Appen virkede ikke for tidligere borgmester

Onsdag kunne Politiken fortælle, at en række borgere oplevede problemer med appen. Selvom de meldte sig smittet, så blev de personer, de havde været tæt på i mere end 15 minutter, ikke advaret i appen.

Læs mere her: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

En af disse borgere var tidligere borgmester i København, Pia Allerslev, der meldte sig smittet, men uden at familien modtog den ønskede notifikation om smittefare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere