Artikel top billede

Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Flere danskere der har været i kontakt med en coronasmittede er ikke blevet advaret gennem Smittestop-appen. Det fortæller sundhedsministeriet, der har fået flere henvendelser om problemet.

Tidligere borgmester i København Pia Allerslev er blevet smittet med corona.

Men selvom hun meddelte det til sin Smittestop-app, fik ingen af hendes familiemedlemmer besked om, at de havde været i nærkontakt med en smittet.

Det samme har flere andre brugere oplevet, skriver Politiken.

"Der er modtaget en række henvendelser i supporten i sundhed.dk, hvor borgere ligesom Pia Allerslev undrer sig over, at deres nære kontakter ikke har fået besked, selvom de har meldt sig smittede i appen," skriver Sundheds- og Ældreministeriet i et skriftligt svar til avisen.

Samtidig understreger ministeriet, at der en række faktorer, der skal være opfyldt før, man får nogen besked i Smittestop-appen.

Din telefon skal blandt andet have været inden for 1,5 meter af den smittedes telefon, der også har installeret appen i mindst 15 minutter, før den giver besked om smitterisiko.

Ministeriet forklarer samtidig at det er svært at finde fejl i appen, fordi man bruger Google og Apples API, der ikke afslører hvem, der er smittet eller hvordan.

I slutningen af juli offentliggjorde Sundheds- og Ældreministeriet, at mindst 48 personer var blevet testet for corona efter at have fået en advarsel fra Smittestop-appen.

Desuden kunne ministeriet torsdag fortælle, at appen er blevet downloadet 1,3 millioner gange, siden den blev lanceret 18. juni.

Læs også:

Staten overvejer at åbne kildekode til danske smitteapp

85 danskere har meldt sig smittet i statens Smittestop-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere