(Foto: Dan Jensen)

Så tæt er Danmark på at være fuldt dækket af hurtige bredbåndsforbindelser

Danske husstande og virksomheder over næsten hele landet har adgang til hurtige bredbåndsforbindelser. Det viser en ny fremskrivning fra Energistyrelsen, der peger på, at der nogle steder i landet nu er "fuld dækning".

Danmark er snublende tæt på at have fuld dækning af lynhurtigt internet.

Det viser en ny fremskrivning fra Energistyrelsen, der peger på, at op mod 99 procent af alle boliger og virksomheder i midten af 2020 har adgang til bredbåndshastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

Energistyrelsens fremskrivning bygger på den gruppe af danske boliger og virksomheder, der ikke har og ikke forventes at få adgang til de hurtige bredbåndsforbindelser.

I dag har 94 procent af danske boliger og virksomheder adgang til hastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

Læs også: Danmarks teleminister slår fast: Denne gang skal Bredbåndspuljen sløjfes

Med fremskrivning på nu op til 98 til 99 procent vil det mange steder i landet kunne betragtes som fuld dækning.

Fremgangen svarer til et fald i restgruppen på næsten 100.000 bolig- og virksomhedsadresser – fra cirka 124.000 i dag til nu cirka 26.000 til 31.000 i midt 20’erne.

"Fremskrivningen af restgruppen viser, at vi i Danmark er på rette vej mod, at alle danskere får adgang til hurtigt bredbånd på mindst 100/30 Mbit/s. Og det skyldes jo primært, at vi i Danmark har en række særdeles ambitiøse selskaber, der investerer massivt i udrulningen af bredbånd. Det synes jeg, at vi skal glæde os over," lyder analysen fra vicedirektør i Energistyrelsen, Janni Torp Kjærgaard.

Hos Dansk Erhverv glæder man sig over udviklingen, men pointerer samtidig, at der fortsat er brug for at "tilskynde og fremme investeringerne" i hurtigt internet.

"Tele- og energiselskabernes udrulning af hurtigt bredbånd har fart på over hele landet til gavn for rigtig mange danskere. Selskabernes investeringer stiger markant, men der er fortsat brug for at tilskynde og fremme investeringerne, så endnu flere adresser kan få adgang til hurtigt bredbånd. Færre administrative barrierer og tidssvarende afskrivningsregler er vejen frem for at fastholde og styrke den gode udvikling," lyder det i en besked fra Poul Noer, chefkonsulent hos Dansk Erhverv, til Computerworld.

Nærmest hele Region Nordjylland er dækket
Energistyrelsens prognose viser, at der stort set ikke vil være nogen tilbage i Region Nordjylland uden adgang til hurtigt internet, mens de øvrige regioner ligger på omtrent samme niveau i forhold til den såkaldte restgruppe.

Fremskrivningen af restgruppen er foretaget på baggrund af en omfattende dialog med en række bredbåndsselskaber, som geografisk dækker stort set hele landet.

Estimaterne i fremskrivningen er primært baseret på de vurderinger, som selskaberne er kommet med i denne dialog, lyder det fra Energistyrelsen.

Læs også: Danskerne siger nej til de hurtige internetforbindelser selv om de ligger lige ude i vejsiden: Nu skal udviklingen vendesPremium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.