Danmarks teleminister slår fast: Denne gang skal Bredbåndspuljen sløjfes

Bredbåndspuljen kommer ikke til at overleve til næste år. Det slår klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) fast på et samråd.

På trods af stor kritik kommer bredbåndspuljen ikke til at overleve, slår klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) på et åbent samråd.

"Regeringen ønsker selvfølgelig stadig top bredbåndsdækning i hele landet. Men at vi ikke er overbevist om, at Bredbåndspuljen er det rette redskab til at sikre mest bredbånd til hele Danmark," lød det fra ministeren til samrådet.

Derfor har regeringen i sit finanslovsforslag lagt op til at afskaffe puljen, der hvert år bliver brugt til at uddele millioner til bredbåndsprojekter i Danmarks yderområder.

"Men når vi ser markedet i så høj grad løfte opgaven på egen hånd, så mener vi faktisk, at det er sund fornuft at prioritere pengene til andre områder," siger Dan Jørgensen ifølge ITWatch og fortsætter:

"Vi skal se markedet an og komme med initiativer, der understøtter den videre markedsudrulning. Derefter kan vi lave målrettede ting og tiltag til at sikre adgang til de sidste adresser, når det bliver tydeligt, hvilke adresser markedet ikke når ud til."

Ministeren var indkaldt til samrådet, fordi Venstre mener, at man bør bevare puljen for at sikre, at yderområderne fortsat kan få hurtigt internet i fremtiden.

Flere andre af Folketingets partier har tidligere udtrykt lignende kritik.

Sidste år lagde regeringen også op til at afskaffe Bredbåndspuljen. Det lykkedes som bekendt ikke, da regeringens støttepartier krævede at puljen ikke blev droppet.

Læs også: Regeringen fortsætter bredbåndspuljen: Afsætter 100 millioner i finansloven

Indført af Lars Løkke Rasmussen
Bredbåndspuljen blev oprettet af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering i 2015.

Formålet var at sikre, at der også blev udrullet hurtigt internet til de egne af Danmark, hvor det ikke var økonomisk rentabelt for teleselskaberne udrulle internetforbindelserne.

Siden den blev indført for knap fire år siden har den bidraget til hurtigere internet på 12.000 adresser rundt om i landet.

Læs også: Energistyrelsen i ny redegørelse om den lukningstruede bredbåndspulje: "Der er behov for en statslig indsats for at sikre dækning"
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.