Vestager appellerer historisk EU-dom: Nu skal Apples milliardregning vendes ved den europæiske højesteret

Godt to måneder efter historisk Apple-sejr ved de europæiske domstole, appellerer konkurrencekommissær Margrethe Vestager sagen ved EU's højeste retsinstans.

Godt to måneder efter, at Apple vandt en afgørende appelsag ved EU-domstolen indstiller EU-kommissionen, med konkurrencekommissær og ledende næstformand Margrethe Vestager i spidsen, at dommen appelleres ved den europæiske højesteret, ECJ.

Det oplyser EU-kommissionen i en meddelelse.

Den sag der indbringes overfor ECJ springer ud af en tvist mellem EU-kommissionen, Apple og den irske stat.

Her blev den irske stat af kommissionen påbudt at indkræve manglende skatter for 13,1 milliarder euro, svarende til knap 98 milliarder kroner, hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

Dette påbud blev 15. juli annuleret ved EU-domstolen som i sin afgørelse pointerede, at EU-kommissionen ikke har udvist den fornødne juridiske belæg for, at der er tale om uretmæssig statsstøtte fra den irske stat.

I perioden fra 2003 til 2014 har Apple Sales International og Apple Operations Europe betalt mellem 0,005 og 1,0 i virksomhedsskat i Irland. De to Apple-afdelinger håndterer virksomhedens globale omsætning udenfor USA.

For den irske skat har den fordelagtige skatteordning til Apples virksomheder bidraget til at skabe 250.000 irske arbejdspladser, i følge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarderPremium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.