Vestager appellerer historisk EU-dom: Nu skal Apples milliardregning vendes ved den europæiske højesteret

Godt to måneder efter historisk Apple-sejr ved de europæiske domstole, appellerer konkurrencekommissær Margrethe Vestager sagen ved EU's højeste retsinstans.

Godt to måneder efter, at Apple vandt en afgørende appelsag ved EU-domstolen indstiller EU-kommissionen, med konkurrencekommissær og ledende næstformand Margrethe Vestager i spidsen, at dommen appelleres ved den europæiske højesteret, ECJ.

Det oplyser EU-kommissionen i en meddelelse.

Den sag der indbringes overfor ECJ springer ud af en tvist mellem EU-kommissionen, Apple og den irske stat.

Her blev den irske stat af kommissionen påbudt at indkræve manglende skatter for 13,1 milliarder euro, svarende til knap 98 milliarder kroner, hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

Dette påbud blev 15. juli annuleret ved EU-domstolen som i sin afgørelse pointerede, at EU-kommissionen ikke har udvist den fornødne juridiske belæg for, at der er tale om uretmæssig statsstøtte fra den irske stat.

I perioden fra 2003 til 2014 har Apple Sales International og Apple Operations Europe betalt mellem 0,005 og 1,0 i virksomhedsskat i Irland. De to Apple-afdelinger håndterer virksomhedens globale omsætning udenfor USA.

For den irske skat har den fordelagtige skatteordning til Apples virksomheder bidraget til at skabe 250.000 irske arbejdspladser, i følge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarderPremium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.