Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Vestager appellerer historisk EU-dom: Nu skal Apples milliardregning vendes ved den europæiske højesteret

Godt to måneder efter historisk Apple-sejr ved de europæiske domstole, appellerer konkurrencekommissær Margrethe Vestager sagen ved EU's højeste retsinstans.

Godt to måneder efter, at Apple vandt en afgørende appelsag ved EU-domstolen indstiller EU-kommissionen, med konkurrencekommissær og ledende næstformand Margrethe Vestager i spidsen, at dommen appelleres ved den europæiske højesteret, ECJ.

Det oplyser EU-kommissionen i en meddelelse.

Den sag der indbringes overfor ECJ springer ud af en tvist mellem EU-kommissionen, Apple og den irske stat.

Her blev den irske stat af kommissionen påbudt at indkræve manglende skatter for 13,1 milliarder euro, svarende til knap 98 milliarder kroner, hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

Dette påbud blev 15. juli annuleret ved EU-domstolen som i sin afgørelse pointerede, at EU-kommissionen ikke har udvist den fornødne juridiske belæg for, at der er tale om uretmæssig statsstøtte fra den irske stat.

I perioden fra 2003 til 2014 har Apple Sales International og Apple Operations Europe betalt mellem 0,005 og 1,0 i virksomhedsskat i Irland. De to Apple-afdelinger håndterer virksomhedens globale omsætning udenfor USA.

For den irske skat har den fordelagtige skatteordning til Apples virksomheder bidraget til at skabe 250.000 irske arbejdspladser, i følge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder