Morgen-briefing: Googles søge-dominans i EU er vokset trods milliard-dom / GlobalConnect graver op i indre København / Sanktionsramte Huawei rykker investeringer til Kina

Morgen-briefing: Googles søge-dominans i EU er vokset trods EU-dom / GlobalConnect graver op i indre København / Sanktionsramte Huawei rykker investeringer til Kina

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Morgenens nyhedsbestyrer er Niels de Boissezon.

Googles søge-dominans i EU er vokset trods EU-dom
Selvom Google for tre år siden modtog en rekordstor monopol-bøde fra EU’s konkurrencemyndigheder og samtidig blev påbudt at lade konkurrerende søgetjeneste få plads på koncernens platforme, er Googles dominans ikke på området ikke blevet svækket, viser studie.

Seneste undersøgelse fra konsulentvirksomheden Lademann og Associates viser, hvordan alternative prissøgetjenester på tværs af Europa er blevet trængt af Google siden dommen, skriver Reuters.

Rapporten slår fast, at Googles position på de nationale markeder for prissøgninger er blevet styrket og at Googles søgedominans er udbygget, skriver studiets forfatter Thomas Hoppner som noterer:

”Det er ikke fordi EU-kommissionen har indført de forkerte virkemidler, det er fordi Googles forslåede compliance-mekanisme har slået fejl.”

GlobalConnect graver op i indre København
Københavns indre bliver i øjeblikket gravet op af fiber-virksomheden GlobalConnect for at sikre en fornyet infrastruktur til undervisningsinstitutionen DIS.

DIS er en non-profit organisation med det formål at arrangere udvekslingsstudieophold med nordamerikanske studerende. I alt skal 14 bygninger have leveret ny fiber-infrastruktur

”For at gøre overgangen fra DIS’ nuværende leverandør til vores netværk så smidig som mulig, er vi lige nu ved at grave og udvide vores infrastruktur, så organisationen kan overgå fuldkommen smidigt til vores netværk,” siger Louise Hahn, landechef for GlobalConnect Danmark.

Sanktionsramte Huawei rykker investeringer til Kina
Den kinesiske tech-giganter polstrer sig nu på det kinesiske hjemmemarked, efter at særligt amerikanske sanktioner udfordrer virksomhedens værdikæder.

Teknologi-koncernens datterselskab, Habo Investment, har siden august 2020 opkøbt 17 kinesiske tech-virksomheder, fremgår det nu af offentlige opgørelser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Huaweis nye investeringsstrategi er en konsekvens af, hvad Huaweis bestyrelsesformand Guo Ping kalder for ’undertrykkelse’ fra de Forenede Stater.

Et voksende antal amerikanske forbud igennem de seneste år har, ifølge formanden, fraskåret Huawei fra sin oversøiske forsyningskæde og blokeret koncernen fra at skabe sin egen.

”Siden Huawei blot er en virksomhed, bruger vi investeringer og teknologi til at bidrage til vores forsyningskæder, når partnerne modnes,” udtaler han.

Manden bag C++ gæster Aarhus Universitet
Idémanden bag et af klodens mest udbredte og populære programmeringssprog, C++, professor Bjarne Stroustrup gæster 7. oktober Aarhus Universitet.

Her vil genbesøge sit tidligere universitet og give et oplæg om udviklingen af sproget siden 1979 og perspektivere sprogets fremtid.

”Vi er meget stolte over Bjarne Stroustrups bidrag til den globale it-udvikling, og vi er rigtig glade for, at han har mulighed for dele sine erfaringer og visioner med os på instituttet. Hans arbejde med C++ har haft en enorm betydning for datalogisk forskning, og for udbredelsen af digitale løsninger i hele verden – der er C++ programmer i mange af de produkter, som folk benytter hver dag fx biler og fjernsyn.” udtaler institutleder Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

Oplægget finder set den 7 oktober Aarhus Universitet klokken 14.30 både fysisk og online.
Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.