Morgen-briefing: Alibabas cloud-forretning styrer mod sit første overskud / Nyt legal tech-projekt vil lette informationssøgning for jurister / Uber genvinder sin London-licens

Morgen-briefing: Alibabas cloud-forretning styrer mod sit første overskud / Nyt legal tech-projekt vil lette informationssøgning for jurister / Uber genvinder sin London-licens

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Morgenens nyhedsbestyrer er Niels de Boissezon.

Alibabas cloud-forretning styrer mod sit første overskud
Den kinesiske nethandels- og cloud-virksomhed Alibaba er på nippet til at levere sit første overskud.

Ifølge CFO Maggie Wu forventes selskabets cloud-forretning at generere et overskud inden for dette regnskabsår.

Det giver virksomheden frist til 31. marts 2021, inden det skal levere et plus på bundlinjen.

Netop cloud-forretningen anses for at være afgørende for den kinesiske it-virksomheds fremtidige vækst, skriver finansmediet CNBC.

Alibabas administrerende direktør Daniel Zhang kalder cloud computing for en vækstmotor og at verdenen fortsat er ved kimen til en ’global cloud æra’.

Nyt legal tech-projekt vil lette informationssøgning for jurister
It-virksomheden Schultz, Københavns Universitet og Ankestyrelsen vil sammen udvikle et informationssøgningssystem til jurister og sagsbehandlere, som skal kunne navigere i enorme mængder af domme, lovgivning og afgørelser.

Systemet skal kunne pege sagsbehandleren i retning af relevante juridiske informationer ud fra en sagsbeskrivelse alene . Målsætningen er at effektivisere sagsbehandlingen og minimere risikoen for fejl.

Særligt for det nye anbefalingssystem bliver, at det vil anvende sprogforståelse, ’Natural Language Processing’ (NLP), optrænet i dansk lovgivning.

”Sammen kan vi kombinere den seneste viden inden for Natural Language Processing, en omfattende mængde juridisk data og ikke mindst retsvidenskabelig forskning,” udtaler Simon Svarrer, administrerende direktør i Schultz.

Projektet finansieres af en pulje fra Innovationsfonden på 12 millioner kroner. Tidsrammen lyder på tre år, inden at det kan udrulles hos offentlige myndigheder, kommuner eller advokatsektoren.

Uber genvinder sin London-licens
Den amerikanske transport-tjeneste Uber kan igen gøre sig gældende i den trængte storby London, godt et år efter, at virksomhedens tjeneste blev forvist fra byen.

Det skriver britiske BBC.

Den generhvervede tilladelse gør, at 45.000 Uber-chauffører i byen kan genoptage driften i den britiske metropol.

Bag det oprindelige forbud lå et spil om taxi-licenser, som ifølge en Westminster-domstol blev misbrugt af 24 Uber-chauffører som blev delt med 20 andre.

Nu anerkender de lokale transportmyndigheder, at Uber nu har gjort tilstrækkeligt for at forhindre misbrug.

Hæderspris til kvanteelektronik-forsker
Selskabet for Naturlærens Udbredelse tildeler H.C. Ørsted guldmedalje i fysik til professor Charles Marcus for hans arbejde med kvanteelektronik.

Hæderen tildeles for hans forskning indenfor anvendt kvanteteknologi, som spås til at blive lige så skelsættende som H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen for 200 år siden.

Medaljen er tildelt på baggrund af indstillinger fra danske universiteter og forskningsinstitutioner, og den faglige bedømmelse er foretaget af et udvalg bestående af fem medlemmer af Videnskabernes Selskab

Med medaljen følger et rejselegat på 75.000 kroner, som tildeles i samarbejde med energiselskabet Ørsted. Guldmedaljen overrækkes af Hendes Majestæt Dronningen.
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.