Apple TV har kurs mod Microsoft Xbox: Et uventet partnerskab er under opsejling

Det tyder på, at Apple og Microsoft samarbejder omkring flere og flere tjenester. Det vil give fordele til de to virksomheders brugere.

De historiske ærkerivaler Apple og Microsoft ser ud til at nærme sig et parløb på en række nøgleområder.

Ifølge Windows-mediet Windowscentral arbejder de to teknologigiganter på at få bragt Apple TV-app’en til Microsofts Xbox-konsol.

Med denne ombord på Microsofts spillekonsoller, vil brugere investeret i Apples økosystem kunne streame Apple TV+ indhold eller indkøbte serier og film.

Funktionen bliver i øjeblikket afprøvet hos udvalgte testbrugere, lyder det.

Apple TV er allerede nu tilgængelig på udvalgte fjernsyn fra blandt andre sydkoreanske Samsung og LG.

Se også: For en gangs skyld er det Apples billigste produkt, der fortjener al omtalen: Apple TV+ vil indlede en heftig priskrig

Microsoft får noget igen
Antydningen på det uventede samarbejde kommer blot en uge efter, at finansmediet Bloomberg melder om et andet strategisk partnerskab mellem Microsoft og Apple.

Ifølge Microsofts Xbox-chef Phil Spencer bløder Apple op i forhold til sine retningslinjer for tredjeparter. Et træk, som vil gøre Microsoft xCloud spil-tjeneste tilgængelig på Apples økosystem.

”Vi vil forpligte os på at få bragt xCloud til alle mobile slutbrugere, inklusive Apples store økosystem,” lyder det fra Microsoft-chefen.

XCloud tjenesten er en del af Microsofts største spil-abonnement kaldet ’Game Pass Ultimate’, som tæller over 150 spil, der alle kan streames på mobilen.

Ud over at forhindre Microsoft fra at tilbyde xCloud på iPhone og iPad, udelukker Apple i øjeblikket også andre spilstreaming-tjenester fra Google og Nvidia.

Læs også: Tøbrud mellem Microsoft og Apple: xCloud-spilstreaming har kurs mod iPhonenPremium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.