TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

Apple TV har kurs mod Microsoft Xbox: Et uventet partnerskab er under opsejling

Det tyder på, at Apple og Microsoft samarbejder omkring flere og flere tjenester. Det vil give fordele til de to virksomheders brugere.

De historiske ærkerivaler Apple og Microsoft ser ud til at nærme sig et parløb på en række nøgleområder.

Ifølge Windows-mediet Windowscentral arbejder de to teknologigiganter på at få bragt Apple TV-app’en til Microsofts Xbox-konsol.

Med denne ombord på Microsofts spillekonsoller, vil brugere investeret i Apples økosystem kunne streame Apple TV+ indhold eller indkøbte serier og film.

Funktionen bliver i øjeblikket afprøvet hos udvalgte testbrugere, lyder det.

Apple TV er allerede nu tilgængelig på udvalgte fjernsyn fra blandt andre sydkoreanske Samsung og LG.

Se også: For en gangs skyld er det Apples billigste produkt, der fortjener al omtalen: Apple TV+ vil indlede en heftig priskrig

Microsoft får noget igen

Antydningen på det uventede samarbejde kommer blot en uge efter, at finansmediet Bloomberg melder om et andet strategisk partnerskab mellem Microsoft og Apple.

Ifølge Microsofts Xbox-chef Phil Spencer bløder Apple op i forhold til sine retningslinjer for tredjeparter. Et træk, som vil gøre Microsoft xCloud spil-tjeneste tilgængelig på Apples økosystem.

”Vi vil forpligte os på at få bragt xCloud til alle mobile slutbrugere, inklusive Apples store økosystem,” lyder det fra Microsoft-chefen.

XCloud tjenesten er en del af Microsofts største spil-abonnement kaldet ’Game Pass Ultimate’, som tæller over 150 spil, der alle kan streames på mobilen.

Ud over at forhindre Microsoft fra at tilbyde xCloud på iPhone og iPad, udelukker Apple i øjeblikket også andre spilstreaming-tjenester fra Google og Nvidia.

Læs også: Tøbrud mellem Microsoft og Apple: xCloud-spilstreaming har kurs mod iPhonen