Apple TV har kurs mod Microsoft Xbox: Et uventet partnerskab er under opsejling

Det tyder på, at Apple og Microsoft samarbejder omkring flere og flere tjenester. Det vil give fordele til de to virksomheders brugere.

De historiske ærkerivaler Apple og Microsoft ser ud til at nærme sig et parløb på en række nøgleområder.

Ifølge Windows-mediet Windowscentral arbejder de to teknologigiganter på at få bragt Apple TV-app’en til Microsofts Xbox-konsol.

Med denne ombord på Microsofts spillekonsoller, vil brugere investeret i Apples økosystem kunne streame Apple TV+ indhold eller indkøbte serier og film.

Funktionen bliver i øjeblikket afprøvet hos udvalgte testbrugere, lyder det.

Apple TV er allerede nu tilgængelig på udvalgte fjernsyn fra blandt andre sydkoreanske Samsung og LG.

Se også: For en gangs skyld er det Apples billigste produkt, der fortjener al omtalen: Apple TV+ vil indlede en heftig priskrig

Microsoft får noget igen
Antydningen på det uventede samarbejde kommer blot en uge efter, at finansmediet Bloomberg melder om et andet strategisk partnerskab mellem Microsoft og Apple.

Ifølge Microsofts Xbox-chef Phil Spencer bløder Apple op i forhold til sine retningslinjer for tredjeparter. Et træk, som vil gøre Microsoft xCloud spil-tjeneste tilgængelig på Apples økosystem.

”Vi vil forpligte os på at få bragt xCloud til alle mobile slutbrugere, inklusive Apples store økosystem,” lyder det fra Microsoft-chefen.

XCloud tjenesten er en del af Microsofts største spil-abonnement kaldet ’Game Pass Ultimate’, som tæller over 150 spil, der alle kan streames på mobilen.

Ud over at forhindre Microsoft fra at tilbyde xCloud på iPhone og iPad, udelukker Apple i øjeblikket også andre spilstreaming-tjenester fra Google og Nvidia.

Læs også: Tøbrud mellem Microsoft og Apple: xCloud-spilstreaming har kurs mod iPhonenPremium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.