Artikel top billede

Tøbrud mellem Microsoft og Apple: xCloud-spilstreaming har kurs mod iPhonen

Apple har længe modsat sig streaming af spil på sine platforme, men rykker nu på sig, lyder det fra Microsofts Xbox-chef.

Den amerikanske tech-gigant Apple har i lang tid modsat sig, at det spirende marked for streamede spil, skulle lande hos selskabets enheder som iPhones eller iPads.

Den seneste drejning i samspillet mellem reglerne i Apples App Store butik og Microsofts xCloud spil-tjeneste tyder dog på, at Apple bløder op i forhold til at give tredjeparter adgang til Apples økosystem.

Ifølge Microsoft Xbox-chef Phil Spencer drøfter de to selskaber i øjeblikket om hvordan situationen skal afklares, skriver finansmediet Bloomberg.

”Vi vil forpligte os på at få bragt xCloud til alle mobile slutbrugere, inklusive Apples store økosystem,” lød beskeden fra Microsoft-chefen.

Tidligere på måneden lancerede Microsoft sin spilstreaming-tjeneste udelukkende på Android-enheder, da Apple forhindrer spiludbydere fra at streame direkte fra nettet over på skærme i iOS styresystemet.

XCloud tjenesten er en del af Microsofts største spil-abonnement kaldet ’Game Pass Ultimate’, som tæller over 150 spil, der alle kan streames på mobilen.

Ud over at forhindre Microsoft fra at tilbyde xCloud på iPhone og iPad, udelukker det også andre streaming-tjenester fra Google og Nvidia.

Læs også: Nu er det officielt: Microsoft sætter pris og leveringsdato på sin nye Xbox-kollektion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere