Artikel top billede

Tøbrud mellem Microsoft og Apple: xCloud-spilstreaming har kurs mod iPhonen

Apple har længe modsat sig streaming af spil på sine platforme, men rykker nu på sig, lyder det fra Microsofts Xbox-chef.

Den amerikanske tech-gigant Apple har i lang tid modsat sig, at det spirende marked for streamede spil, skulle lande hos selskabets enheder som iPhones eller iPads.

Den seneste drejning i samspillet mellem reglerne i Apples App Store butik og Microsofts xCloud spil-tjeneste tyder dog på, at Apple bløder op i forhold til at give tredjeparter adgang til Apples økosystem.

Ifølge Microsoft Xbox-chef Phil Spencer drøfter de to selskaber i øjeblikket om hvordan situationen skal afklares, skriver finansmediet Bloomberg.

”Vi vil forpligte os på at få bragt xCloud til alle mobile slutbrugere, inklusive Apples store økosystem,” lød beskeden fra Microsoft-chefen.

Tidligere på måneden lancerede Microsoft sin spilstreaming-tjeneste udelukkende på Android-enheder, da Apple forhindrer spiludbydere fra at streame direkte fra nettet over på skærme i iOS styresystemet.

XCloud tjenesten er en del af Microsofts største spil-abonnement kaldet ’Game Pass Ultimate’, som tæller over 150 spil, der alle kan streames på mobilen.

Ud over at forhindre Microsoft fra at tilbyde xCloud på iPhone og iPad, udelukker det også andre streaming-tjenester fra Google og Nvidia.

Læs også: Nu er det officielt: Microsoft sætter pris og leveringsdato på sin nye Xbox-kollektion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere