Artikel top billede

Her er Microsoft spritnye Surface-pc’er: Billigere, lettere og masser af batteritid

Microsoft er nu klar med en helt ny og billigere Surface-computer, der bliver selskabet mindste og billigste bærbare computer.

Microsofts familie af Surface-computere har fået et nyt medlem.

For torsdag aften dansk tid præsenterede det amerikanske selskab den nye bærbare Surface Laptop Go, der fylder mindre og har en lavere pris, men til gengæld også har færre hestekræfter under kølerhjelmen.

Microsoft oplyser på sin blog, at Surface Laptop Go med en dansk startpris på 5.229 kroner bliver selskabets hidtil billigste surface-laptop.

Den har en skærm på 12,4 tommer med en opløsning på 1536 x 1024 pixels. Samtidig vejer den blot 1,1 kg og kan holde sig i live i 13 timer på en fuld opladning.

Den nye computer bliver udstyret med den 10. generation af Intels i5 quadcoreprocessor og kan udstyres med op til 16 gb ram og en 256 gb harddisk.

Vælger du den billigste udgave må du dog tage til takke med blot 4 gb ram og 64 gb lagerplads.

Produceres i tre farver

Surface Laptop Go bliver produceret i farverne ice blue, platin og sandstone. De to dyreste udgaver af Surface Laptop Go vil desuden være udstyret med en fingertryksaflæser, der er placeret på tænd/sluk-knappen.

Udover den nye Surface Laptop Go er Microsoft også klar med en opdateret udgave af den Surface Pro X, som er blevet udstyret med en ny processor, som betyder, at den ifølge Microsoft bliver både hurtigere og får bedre batteritid.

Den første generation af Surface Pro X blev lanceret i 2019, og den blev blandt andet kritiseret for at være for sløv. Samtidig betød computerens ARM-processor ifølge anmelderne at meget Windows-software ikke fungerede optimalt på computeren.

Opdatering: Microsoft oplyser fredag til Computerworld, at Surface Laptop Go i Danmark kun kan købes i farven platin, mens Surface Pro X i Danmark vil være tilgængelig i sort og platin.

Læs Computerworlds test af Surface Pro X her: En måned med Microsoft Surface Pro X