Her er Microsoft spritnye Surface-pc’er: Billigere, lettere og masser af batteritid

Microsoft er nu klar med en helt ny og billigere Surface-computer, der bliver selskabet mindste og billigste bærbare computer.

Microsofts familie af Surface-computere har fået et nyt medlem.

For torsdag aften dansk tid præsenterede det amerikanske selskab den nye bærbare Surface Laptop Go, der fylder mindre og har en lavere pris, men til gengæld også har færre hestekræfter under kølerhjelmen.

Microsoft oplyser på sin blog, at Surface Laptop Go med en dansk startpris på 5.229 kroner bliver selskabets hidtil billigste surface-laptop.

Den har en skærm på 12,4 tommer med en opløsning på 1536 x 1024 pixels. Samtidig vejer den blot 1,1 kg og kan holde sig i live i 13 timer på en fuld opladning.

Den nye computer bliver udstyret med den 10. generation af Intels i5 quadcoreprocessor og kan udstyres med op til 16 gb ram og en 256 gb harddisk.

Vælger du den billigste udgave må du dog tage til takke med blot 4 gb ram og 64 gb lagerplads.

Produceres i tre farver
Surface Laptop Go bliver produceret i farverne ice blue, platin og sandstone. De to dyreste udgaver af Surface Laptop Go vil desuden være udstyret med en fingertryksaflæser, der er placeret på tænd/sluk-knappen.

Udover den nye Surface Laptop Go er Microsoft også klar med en opdateret udgave af den Surface Pro X, som er blevet udstyret med en ny processor, som betyder, at den ifølge Microsoft bliver både hurtigere og får bedre batteritid.

Den første generation af Surface Pro X blev lanceret i 2019, og den blev blandt andet kritiseret for at være for sløv. Samtidig betød computerens ARM-processor ifølge anmelderne at meget Windows-software ikke fungerede optimalt på computeren.

Opdatering: Microsoft oplyser fredag til Computerworld, at Surface Laptop Go i Danmark kun kan købes i farven platin, mens Surface Pro X i Danmark vil være tilgængelig i sort og platin.

Læs Computerworlds test af Surface Pro X her: En måned med Microsoft Surface Pro XPremium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.