Artikel top billede

Shipping-industrien er igen ramt af store cyber-angreb

I løbet af den seneste uge er den internationale shippingverden blevet berørt af flere cyberangreb, og det er langt fra første gang, at industrien står for skud.

For anden gang i løbet af en uge er den globale shipping industri ramt af et cyber-angreb.

Denne er gang er det FN's søfartsorganisation IMO (The internationale Maritime Organization), der er blevet offer for et cyber-angreb.

Det sker mindre end en uge efter, at verdens fjerde største rederi CMA CGM meddelte, at dets it-systemer også var blevet kompromitteret i et cyber-angreb.

Læs også: Her blev Blue Water Shipping ramt af hackerangreb: Microsofts Active Directory stod for skud - op mod 3.500 kunder og ansatte berørt

Et sofistikeret angreb

I en pressemeddelse bekræfter IMO, at organisationen har været ramt af et “sofistikeret cyberangreb,” der indtræf den 30. september.

Organisation oplyser desuden, at it-medarbejdere måtte lukke ned for centrale it-systemer for at forhindre yderligere skade.

Torsdag lød meddelelsen fra organisationen, at den i samarbejde med it-specialister fra FN arbejder på at få systemerne i luften igen.

Shippingbranchen står for skud

Det er langt fra første gang, at shipping-industrien er ramt af cyberangreb.

Det meste kendte eksempel er ransomware-angrebet på Mærsk, der tvang selskabet til at lukke 76 havneterminaler og kostede selskabet et milliardbeløb.

For for få uger siden blev blev den danske shippingvirksomhed Blue Water Shipping desuden ramt af et hackreagreb, der berørte op mod 3.500 kunder og ansatte og tvang selskabet til at lukke ned for flere it-systemer.

Læs også: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere