Artikel top billede

Shipping-industrien er igen ramt af store cyber-angreb

I løbet af den seneste uge er den internationale shippingverden blevet berørt af flere cyberangreb, og det er langt fra første gang, at industrien står for skud.

For anden gang i løbet af en uge er den globale shipping industri ramt af et cyber-angreb.

Denne er gang er det FN's søfartsorganisation IMO (The internationale Maritime Organization), der er blevet offer for et cyber-angreb.

Det sker mindre end en uge efter, at verdens fjerde største rederi CMA CGM meddelte, at dets it-systemer også var blevet kompromitteret i et cyber-angreb.

Læs også: Her blev Blue Water Shipping ramt af hackerangreb: Microsofts Active Directory stod for skud - op mod 3.500 kunder og ansatte berørt

Et sofistikeret angreb

I en pressemeddelse bekræfter IMO, at organisationen har været ramt af et “sofistikeret cyberangreb,” der indtræf den 30. september.

Organisation oplyser desuden, at it-medarbejdere måtte lukke ned for centrale it-systemer for at forhindre yderligere skade.

Torsdag lød meddelelsen fra organisationen, at den i samarbejde med it-specialister fra FN arbejder på at få systemerne i luften igen.

Shippingbranchen står for skud

Det er langt fra første gang, at shipping-industrien er ramt af cyberangreb.

Det meste kendte eksempel er ransomware-angrebet på Mærsk, der tvang selskabet til at lukke 76 havneterminaler og kostede selskabet et milliardbeløb.

For for få uger siden blev blev den danske shippingvirksomhed Blue Water Shipping desuden ramt af et hackreagreb, der berørte op mod 3.500 kunder og ansatte og tvang selskabet til at lukke ned for flere it-systemer.

Læs også: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere