Artikel top billede

Shipping-industrien er igen ramt af store cyber-angreb

I løbet af den seneste uge er den internationale shippingverden blevet berørt af flere cyberangreb, og det er langt fra første gang, at industrien står for skud.

For anden gang i løbet af en uge er den globale shipping industri ramt af et cyber-angreb.

Denne er gang er det FN's søfartsorganisation IMO (The internationale Maritime Organization), der er blevet offer for et cyber-angreb.

Det sker mindre end en uge efter, at verdens fjerde største rederi CMA CGM meddelte, at dets it-systemer også var blevet kompromitteret i et cyber-angreb.

Læs også: Her blev Blue Water Shipping ramt af hackerangreb: Microsofts Active Directory stod for skud - op mod 3.500 kunder og ansatte berørt

Et sofistikeret angreb

I en pressemeddelse bekræfter IMO, at organisationen har været ramt af et “sofistikeret cyberangreb,” der indtræf den 30. september.

Organisation oplyser desuden, at it-medarbejdere måtte lukke ned for centrale it-systemer for at forhindre yderligere skade.

Torsdag lød meddelelsen fra organisationen, at den i samarbejde med it-specialister fra FN arbejder på at få systemerne i luften igen.

Shippingbranchen står for skud

Det er langt fra første gang, at shipping-industrien er ramt af cyberangreb.

Det meste kendte eksempel er ransomware-angrebet på Mærsk, der tvang selskabet til at lukke 76 havneterminaler og kostede selskabet et milliardbeløb.

For for få uger siden blev blev den danske shippingvirksomhed Blue Water Shipping desuden ramt af et hackreagreb, der berørte op mod 3.500 kunder og ansatte og tvang selskabet til at lukke ned for flere it-systemer.

Læs også: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere