Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Frank Lohmann Photography / Frank Lohmann)

Coronakrisen får dansk hotelportal til at erklære sig konkurs

Hotelportalen Nustay, der har Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen i ejerkredsen, erklærer sig nu konkurs. Det sker efter, at coronakrisen har fået selskabets omsætning til at falde markant.

Den danske hotelportal Nustay, der blandt andet har Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen i ejerkredsen, har erklæret sig konkurs.

Det oplyser selskabet søndag i en børsmeddelelse.

De fortsatte globale rejserestriktioner under coronakrisen har medvirket til, at selskabet er blevet ramt af et signifikant fald i omsætningen.

I den seneste tid har omsætningen således kun været på fem procent af, hvad den var i januar og februar, oplyser Nuday i børsmeddelelse.

Kun kapital til en enkelt måned

Det er blot en uge siden, at Nustay meddelte, at der kun har kapital til en måneds yderligere drift, men at selskabet var i dialog med sine investorer om at finde en løsning.

"Vi er i dialog med investorer, og vi forventer selvfølgelig at finde en løsning på det her. Jeg havde håbet, at vi havde nået en løsning tidligere, så vi ikke var endt i den her situation," sagde Nudays administrerende direktør Mathias Lundø Nielsen til Børsen.

Men nu meddeler selskabet, at den store usikkerhed, der i øjeblikket præger rejsebranchen, betyder, at det ikke har været muligt at sikre tilstrækkelig med kapital til at fortsætte driften.

Før coronakrisen lød der ellers optimistiske toner fra selskabet, der blandt andet er i konkurrence med Expedia, Booking.com og Hotels.com.

I november meddelte selskabet eksempelvis, at det i tredje kvartal af 2019 havde oplevet en omsætningsvækst på 706 procent.

Læs også: Dansk hotelbooking-portal hæver omsætning med 700 procent på et enkelt kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere