Artikel top billede

Coronakrisen får dansk hotelportal til at erklære sig konkurs

Hotelportalen Nustay, der har Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen i ejerkredsen, erklærer sig nu konkurs. Det sker efter, at coronakrisen har fået selskabets omsætning til at falde markant.

Den danske hotelportal Nustay, der blandt andet har Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen i ejerkredsen, har erklæret sig konkurs.

Det oplyser selskabet søndag i en børsmeddelelse.

De fortsatte globale rejserestriktioner under coronakrisen har medvirket til, at selskabet er blevet ramt af et signifikant fald i omsætningen.

I den seneste tid har omsætningen således kun været på fem procent af, hvad den var i januar og februar, oplyser Nuday i børsmeddelelse.

Kun kapital til en enkelt måned

Det er blot en uge siden, at Nustay meddelte, at der kun har kapital til en måneds yderligere drift, men at selskabet var i dialog med sine investorer om at finde en løsning.

"Vi er i dialog med investorer, og vi forventer selvfølgelig at finde en løsning på det her. Jeg havde håbet, at vi havde nået en løsning tidligere, så vi ikke var endt i den her situation," sagde Nudays administrerende direktør Mathias Lundø Nielsen til Børsen.

Men nu meddeler selskabet, at den store usikkerhed, der i øjeblikket præger rejsebranchen, betyder, at det ikke har været muligt at sikre tilstrækkelig med kapital til at fortsætte driften.

Før coronakrisen lød der ellers optimistiske toner fra selskabet, der blandt andet er i konkurrence med Expedia, Booking.com og Hotels.com.

I november meddelte selskabet eksempelvis, at det i tredje kvartal af 2019 havde oplevet en omsætningsvækst på 706 procent.

Læs også: Dansk hotelbooking-portal hæver omsætning med 700 procent på et enkelt kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.