Artikel top billede

Her er Nvidias flerårsplan: Vil udvikle særlig datacenter-processor

Nvidia stikker kursen for de kommende år. Selskabets seneste investeringer kommer i spil i kampen om datacentermarkedet.

Den amerikanske chip-specialist Nvidia løfter denne uge sløret for sin strategi, der over de kommende år skal styrke virksomheden datacenter-løsninger.

Centralt i de planer bliver en ny form for processorer, særligt møntet på datacenter brug, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De første prototyper med et begrænset feature-set bliver afprøvet i de kommende måneder, mens fuldt funktionsdygtige modeller forventes klar indenfor de næste to år.

Server-virksomheder som Lenovo og Dell melder allerede nu, at man planlægger at integrere de nye chips i deres server-løsninger.

Nvidia fremstiller i forvejen flere grafikbaserede løsninger til server-brug, disse fungerer dog oftest i samspil med en central processor fra Intel.

Selskabets ny chip vil kunne overtage CPU-funktioner fra Intel, blandt andet ved at udnytte teknologi fra virksomhedens nylige opkøb af ARM Ltd. Dertil kan Nvidias anden nyanskaffelse, netværksspecialisterne Mellanox Technologies, også forventes at komme i spil.

Læs også: Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere