Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Fejl i kæmpe Excel-ark fik Storbritannien til at overse 16.000 coronatilfælde

Myndighederne i England har overset næsten 16.000 corona-tilfælde. Det skyldes sandsynligvis en fejl i et Excel-ark.

Næsten 16.000 tilfælde af coronavirus i Storbritannien er sandsynligvis blev overset på grund af en fejl i et Excel-regneark. Det skriver engelske avis The Guardian.

De britiske sundhedsmyndigheder oplyser således, at 15.841 daglige covid-19-tilfælde mellem den 25. september og 2. oktober ikke blev medregnet i de officielle statistikker.

Ifølge The Guardians oplysninger skyldes fejlen, at et test-laboratorium valgte at fremsende de daglige testresultater til sundhedsmyndigheden Public Health England som en CSV-fil, hvilket er et helt simpelt databaseformat.

Excel-begrænsing blev overset

Filen blev herefter læst ind i Microsoft Excel. Men her opstod et problem. For en Excel-fil kan højest være 1.048.576 rækker lang, mens en CSV-fil ikke har nogen begrænsninger, skriver The Guardian.

Når man i Excel åbner en fil der overskrider maksimum-grænset bliver de overflødige rækker automatisk skåret væk.

Det betød, at da laboratoriet først havde gennemført én millioner test, så var det blot et spørgsmål om tid, før dets testresultater ikke længere blev registreret af sundsmyndighederne.

Excel har tidligere skabt problemer

Det er ikke første gang at Excel, der er verdens mest populære stykker forretningssoftware, fører til problemer.

Ifølge The Guardian betød en Excel i 2013, at finansgiganten JPMorgan ikke opdagede et gigantisk tab på 6 milliarder dollar, fordi man ved en fejl havde divideret summen af to celler i stedet for gennemsnittet.

Ifølge den engelske avis har fejl i regnarks-software også betydet, at man gennem tiden har måtte ændre navnene på 27 menneskelige gene.

Eksempelvis blev navnene på generne SEPT1 og MARCH1 ændret til SEPTIN1 og MARCHF1, fordi Microsoft Excel konsekvent fejlformaterede dem og ændre navnene til datoer.

Læs også: Ny Office 365-opdatering indeholder ny genial Excel-funktion: Importer en tabel med kameraet på din telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere