Photo by rawpixel on Unsplash

Fejl i kæmpe Excel-ark fik Storbritannien til at overse 16.000 coronatilfælde

Myndighederne i England har overset næsten 16.000 corona-tilfælde. Det skyldes sandsynligvis en fejl i et Excel-ark.

Næsten 16.000 tilfælde af coronavirus i Storbritannien er sandsynligvis blev overset på grund af en fejl i et Excel-regneark. Det skriver engelske avis The Guardian.

De britiske sundhedsmyndigheder oplyser således, at 15.841 daglige covid-19-tilfælde mellem den 25. september og 2. oktober ikke blev medregnet i de officielle statistikker.

Ifølge The Guardians oplysninger skyldes fejlen, at et test-laboratorium valgte at fremsende de daglige testresultater til sundhedsmyndigheden Public Health England som en CSV-fil, hvilket er et helt simpelt databaseformat.

Excel-begrænsing blev overset
Filen blev herefter læst ind i Microsoft Excel. Men her opstod et problem. For en Excel-fil kan højest være 1.048.576 rækker lang, mens en CSV-fil ikke har nogen begrænsninger, skriver The Guardian.

Når man i Excel åbner en fil der overskrider maksimum-grænset bliver de overflødige rækker automatisk skåret væk.

Det betød, at da laboratoriet først havde gennemført én millioner test, så var det blot et spørgsmål om tid, før dets testresultater ikke længere blev registreret af sundsmyndighederne.

Excel har tidligere skabt problemer
Det er ikke første gang at Excel, der er verdens mest populære stykker forretningssoftware, fører til problemer.

Ifølge The Guardian betød en Excel i 2013, at finansgiganten JPMorgan ikke opdagede et gigantisk tab på 6 milliarder dollar, fordi man ved en fejl havde divideret summen af to celler i stedet for gennemsnittet.

Ifølge den engelske avis har fejl i regnarks-software også betydet, at man gennem tiden har måtte ændre navnene på 27 menneskelige gene.

Eksempelvis blev navnene på generne SEPT1 og MARCH1 ændret til SEPTIN1 og MARCHF1, fordi Microsoft Excel konsekvent fejlformaterede dem og ændre navnene til datoer.

Læs også: Ny Office 365-opdatering indeholder ny genial Excel-funktion: Importer en tabel med kameraet på din telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.