Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Fejl i kæmpe Excel-ark fik Storbritannien til at overse 16.000 coronatilfælde

Myndighederne i England har overset næsten 16.000 corona-tilfælde. Det skyldes sandsynligvis en fejl i et Excel-ark.

Næsten 16.000 tilfælde af coronavirus i Storbritannien er sandsynligvis blev overset på grund af en fejl i et Excel-regneark. Det skriver engelske avis The Guardian.

De britiske sundhedsmyndigheder oplyser således, at 15.841 daglige covid-19-tilfælde mellem den 25. september og 2. oktober ikke blev medregnet i de officielle statistikker.

Ifølge The Guardians oplysninger skyldes fejlen, at et test-laboratorium valgte at fremsende de daglige testresultater til sundhedsmyndigheden Public Health England som en CSV-fil, hvilket er et helt simpelt databaseformat.

Excel-begrænsing blev overset

Filen blev herefter læst ind i Microsoft Excel. Men her opstod et problem. For en Excel-fil kan højest være 1.048.576 rækker lang, mens en CSV-fil ikke har nogen begrænsninger, skriver The Guardian.

Når man i Excel åbner en fil der overskrider maksimum-grænset bliver de overflødige rækker automatisk skåret væk.

Det betød, at da laboratoriet først havde gennemført én millioner test, så var det blot et spørgsmål om tid, før dets testresultater ikke længere blev registreret af sundsmyndighederne.

Excel har tidligere skabt problemer

Det er ikke første gang at Excel, der er verdens mest populære stykker forretningssoftware, fører til problemer.

Ifølge The Guardian betød en Excel i 2013, at finansgiganten JPMorgan ikke opdagede et gigantisk tab på 6 milliarder dollar, fordi man ved en fejl havde divideret summen af to celler i stedet for gennemsnittet.

Ifølge den engelske avis har fejl i regnarks-software også betydet, at man gennem tiden har måtte ændre navnene på 27 menneskelige gene.

Eksempelvis blev navnene på generne SEPT1 og MARCH1 ændret til SEPTIN1 og MARCHF1, fordi Microsoft Excel konsekvent fejlformaterede dem og ændre navnene til datoer.

Læs også: Ny Office 365-opdatering indeholder ny genial Excel-funktion: Importer en tabel med kameraet på din telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere