Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash

Fejl i kæmpe Excel-ark fik Storbritannien til at overse 16.000 coronatilfælde

Myndighederne i England har overset næsten 16.000 corona-tilfælde. Det skyldes sandsynligvis en fejl i et Excel-ark.

Næsten 16.000 tilfælde af coronavirus i Storbritannien er sandsynligvis blev overset på grund af en fejl i et Excel-regneark. Det skriver engelske avis The Guardian.

De britiske sundhedsmyndigheder oplyser således, at 15.841 daglige covid-19-tilfælde mellem den 25. september og 2. oktober ikke blev medregnet i de officielle statistikker.

Ifølge The Guardians oplysninger skyldes fejlen, at et test-laboratorium valgte at fremsende de daglige testresultater til sundhedsmyndigheden Public Health England som en CSV-fil, hvilket er et helt simpelt databaseformat.

Excel-begrænsing blev overset

Filen blev herefter læst ind i Microsoft Excel. Men her opstod et problem. For en Excel-fil kan højest være 1.048.576 rækker lang, mens en CSV-fil ikke har nogen begrænsninger, skriver The Guardian.

Når man i Excel åbner en fil der overskrider maksimum-grænset bliver de overflødige rækker automatisk skåret væk.

Det betød, at da laboratoriet først havde gennemført én millioner test, så var det blot et spørgsmål om tid, før dets testresultater ikke længere blev registreret af sundsmyndighederne.

Excel har tidligere skabt problemer

Det er ikke første gang at Excel, der er verdens mest populære stykker forretningssoftware, fører til problemer.

Ifølge The Guardian betød en Excel i 2013, at finansgiganten JPMorgan ikke opdagede et gigantisk tab på 6 milliarder dollar, fordi man ved en fejl havde divideret summen af to celler i stedet for gennemsnittet.

Ifølge den engelske avis har fejl i regnarks-software også betydet, at man gennem tiden har måtte ændre navnene på 27 menneskelige gene.

Eksempelvis blev navnene på generne SEPT1 og MARCH1 ændret til SEPTIN1 og MARCHF1, fordi Microsoft Excel konsekvent fejlformaterede dem og ændre navnene til datoer.

Læs også: Ny Office 365-opdatering indeholder ny genial Excel-funktion: Importer en tabel med kameraet på din telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere