Artikel top billede

Cisco dømt til at betale 12 milliarder kroner i patent-retssag

Et mindre amerikansk firma har fået medhold i at Cisco har krænket en række af firmaets cybersikkerhedspatenter. Nu skal Cisco betale 12 milliarder kroner for overtrædelsen.

En dommer i den amerikanske stat Virginia har beodret Cisco Systems til at betale 12 milliarder kroner til firmaet Centripetal Networks, der har beskyldt Cisco for at kopiere dets cybersikkerheds-patenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skriver dommeren i sin 167 sider lange afgørelse, at det ikke var en svær afgørelse at komme til.

Dommeren kalder de beviser som Cisco fremlagde i retten for inkonsistente, og ifølge dommeren var flere af de tekniske dokumenter som Cisco fremlagde alene med til at styrke Centripetals sag.

”Cisco fremførte ikke noget objektivt og fornuftigt forsvar under retssagen,” skrev dommeren i afgørelsen ifølge Reuters.

Skabte øget omsætning

Centripetal Networks beskyldte Cisco for at krænke i alt fem af selskabets patenter, men dommeren vurderede dog, at der kun var sket en krænkelse i fire tilfælde.

Den første overtrædelse af Centripetal Networks patent skete ifølge Reuters den 20. juni 2017, og det fremgår af afgørelsen, at den nye funktionalitet var med til at øge selskabets salgg markant og blev fremhævet af Cisco i både tekniske dokumenter og i markedsføringsmateriale.

Ifølge Reuters er Cisco skuffede over afgørelsen, og selskabet overvejer nu at anke sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere