Artikel top billede

Cisco dømt til at betale 12 milliarder kroner i patent-retssag

Et mindre amerikansk firma har fået medhold i at Cisco har krænket en række af firmaets cybersikkerhedspatenter. Nu skal Cisco betale 12 milliarder kroner for overtrædelsen.

En dommer i den amerikanske stat Virginia har beodret Cisco Systems til at betale 12 milliarder kroner til firmaet Centripetal Networks, der har beskyldt Cisco for at kopiere dets cybersikkerheds-patenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skriver dommeren i sin 167 sider lange afgørelse, at det ikke var en svær afgørelse at komme til.

Dommeren kalder de beviser som Cisco fremlagde i retten for inkonsistente, og ifølge dommeren var flere af de tekniske dokumenter som Cisco fremlagde alene med til at styrke Centripetals sag.

”Cisco fremførte ikke noget objektivt og fornuftigt forsvar under retssagen,” skrev dommeren i afgørelsen ifølge Reuters.

Skabte øget omsætning

Centripetal Networks beskyldte Cisco for at krænke i alt fem af selskabets patenter, men dommeren vurderede dog, at der kun var sket en krænkelse i fire tilfælde.

Den første overtrædelse af Centripetal Networks patent skete ifølge Reuters den 20. juni 2017, og det fremgår af afgørelsen, at den nye funktionalitet var med til at øge selskabets salgg markant og blev fremhævet af Cisco i både tekniske dokumenter og i markedsføringsmateriale.

Ifølge Reuters er Cisco skuffede over afgørelsen, og selskabet overvejer nu at anke sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere