Artikel top billede

Ny analyse: Hjemmearbejde kan give milliard-besparelser

Der kan være store besparelser at hente, hvis vi begynder at arbejde hjemmefra lidt oftere.

Det kan være en god forretning for samfundet, hvis danskerne begynder at arbejde mere hjemmefra, som det har været tilfælde i 2020.

Det skriver Finans med henvisning til en ny analyse fra Deloitte og tænketanken Kraka.

Ifølge analysen vll alene en dag mere om måneden, hvor den bæbare tages med hjem på hjemmekontoret betyde, at samfundet henter en gevinst på samlet set fire milliarder kroner.

Det skyldes blandt andet at hjemmearbejde fører til kortere transporttid, mindre trængsel, mindre forurening og færre trafikuheld, lyder analysen.

”Coronakrisen har været med til at nedbryde myter og accelerere trends i forhold til hjemmearbejde. Der er mange fordele ved hjemmearbejde, herunder mindre stress forbundet med rejse og transport, og samtidig er vi blevet bevidste om, hvornår det er vigtigt at mødes. Derfor ser mange virksomheder mere positivt på hjemmearbejde som følge af coronakrisen,” siger Anders Dons, nordisk direktør i Deloitte til Finans.

Går ikke udover effektiviteten

En undersøgelse fra brancheorganisationen DI viser ifølge Finans desuden, at medarbejderne er lige så effektive, når de arbejder hjemmefra.

Den danske udvikler David Heinemeier Hansson mener ligefrem, at mange mennesker vil blive langt mere effektive, hvis de arbejder hjemmefra. Noget som han selv har gjort i adskillige år.

Det fortalte han i sommer til Computerworld:

“På et kontor bliver arbejdsdagen delt op i stumper. Du har et møde klokken 9.30 og så et klokken 11.45 og igen et kl 14.30, og pludselig er dagen slut, uden at du har fået udrettet noget. Når du laver kreativt arbejde, kan du ikke bruge 45 minutter til noget. Du har brug for to, tre eller fire timers sammenhængende arbejde, hvis du skal tage de store spring,” forklarede han til Computerworld.

Læs hele interview med ham her:
Den danske it-stjerne David Heinemeier Hansson har arbejdet remote i 15 år: Derfor er det “fuldstændig forskruet” at arbejde i et storrumskontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere