Artikel top billede

EU kræver svar fra Amazon: ’Udspionerer I folkevalgte politikere?’

Jobopslag fra den amerikanske tech-gigant vækker bekymring hos en stribe EU-parlamentarikere.

Et jobopslag fra den amerikanske nethandelsgigant Amazon, har fået en gruppering af EU-parlamentarikere til at at efterlyse svar fra virksomheden.

Her spørges administrerende direktør Jeff Bezos direkte ind til, hvorvidt hans virksomhed udspionerer folkevalgte politikere, skriver britiske The Guardian.

Brevet, som er signeret af 37 parlamentsmedlemmer, kommer i kølvandet på afslørende jobopslag, hvor Amazon efterlyser såkaldte ’efterforsknings-analytikere’, der skal adressere ’fagbevægelsers trusler mod virksomheden’.

Udover fagbevægelser skal udvalgte politikere også monitoreres, hvis de vurderes som værende ’trusler’.

I opslagene sidestilles fagforeninger ydermere med had-grupper og terrorisme.

Amazon synes samtidig at have europæiske fagbevægelser og politikere i sigtekornet med sit opslag, da både franske og spanske sprogfærdigheder efterlyses hos de potentielle kandidater.

Selskabets jobannonce får det franske parlamentsmedlem for ’France Insoumise’ partiet, Leïla Chaibi, til at iværksætte initiativet til det åbne brev som indledes med en bekymret anklage rettet mod Amazon:

”Vi er bekymrede over, hvorvidt europæiske fagforeninger såvel som regionale, nationale og europæiske politikere er sigtet i den form for ’trusselsmonitorering’,” lyder det i brevet.

Amazon har siden fjernet de kritiserede jobopslag.

Læs også: Eksperter: Amazon vil føre til butiksdød blandt online-butikker i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere