Artikel top billede

EU kræver svar fra Amazon: ’Udspionerer I folkevalgte politikere?’

Jobopslag fra den amerikanske tech-gigant vækker bekymring hos en stribe EU-parlamentarikere.

Et jobopslag fra den amerikanske nethandelsgigant Amazon, har fået en gruppering af EU-parlamentarikere til at at efterlyse svar fra virksomheden.

Her spørges administrerende direktør Jeff Bezos direkte ind til, hvorvidt hans virksomhed udspionerer folkevalgte politikere, skriver britiske The Guardian.

Brevet, som er signeret af 37 parlamentsmedlemmer, kommer i kølvandet på afslørende jobopslag, hvor Amazon efterlyser såkaldte ’efterforsknings-analytikere’, der skal adressere ’fagbevægelsers trusler mod virksomheden’.

Udover fagbevægelser skal udvalgte politikere også monitoreres, hvis de vurderes som værende ’trusler’.

I opslagene sidestilles fagforeninger ydermere med had-grupper og terrorisme.

Amazon synes samtidig at have europæiske fagbevægelser og politikere i sigtekornet med sit opslag, da både franske og spanske sprogfærdigheder efterlyses hos de potentielle kandidater.

Selskabets jobannonce får det franske parlamentsmedlem for ’France Insoumise’ partiet, Leïla Chaibi, til at iværksætte initiativet til det åbne brev som indledes med en bekymret anklage rettet mod Amazon:

”Vi er bekymrede over, hvorvidt europæiske fagforeninger såvel som regionale, nationale og europæiske politikere er sigtet i den form for ’trusselsmonitorering’,” lyder det i brevet.

Amazon har siden fjernet de kritiserede jobopslag.

Læs også: Eksperter: Amazon vil føre til butiksdød blandt online-butikker i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere