EU kræver svar fra Amazon: ’Udspionerer I folkevalgte politikere?’

Jobopslag fra den amerikanske tech-gigant vækker bekymring hos en stribe EU-parlamentarikere.

Et jobopslag fra den amerikanske nethandelsgigant Amazon, har fået en gruppering af EU-parlamentarikere til at at efterlyse svar fra virksomheden.

Her spørges administrerende direktør Jeff Bezos direkte ind til, hvorvidt hans virksomhed udspionerer folkevalgte politikere, skriver britiske The Guardian.

Brevet, som er signeret af 37 parlamentsmedlemmer, kommer i kølvandet på afslørende jobopslag, hvor Amazon efterlyser såkaldte ’efterforsknings-analytikere’, der skal adressere ’fagbevægelsers trusler mod virksomheden’.

Udover fagbevægelser skal udvalgte politikere også monitoreres, hvis de vurderes som værende ’trusler’.

I opslagene sidestilles fagforeninger ydermere med had-grupper og terrorisme.

Amazon synes samtidig at have europæiske fagbevægelser og politikere i sigtekornet med sit opslag, da både franske og spanske sprogfærdigheder efterlyses hos de potentielle kandidater.

Selskabets jobannonce får det franske parlamentsmedlem for ’France Insoumise’ partiet, Leïla Chaibi, til at iværksætte initiativet til det åbne brev som indledes med en bekymret anklage rettet mod Amazon:

”Vi er bekymrede over, hvorvidt europæiske fagforeninger såvel som regionale, nationale og europæiske politikere er sigtet i den form for ’trusselsmonitorering’,” lyder det i brevet.

Amazon har siden fjernet de kritiserede jobopslag.

Læs også: Eksperter: Amazon vil føre til butiksdød blandt online-butikker i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.