Artikel top billede

EU kræver svar fra Amazon: ’Udspionerer I folkevalgte politikere?’

Jobopslag fra den amerikanske tech-gigant vækker bekymring hos en stribe EU-parlamentarikere.

Et jobopslag fra den amerikanske nethandelsgigant Amazon, har fået en gruppering af EU-parlamentarikere til at at efterlyse svar fra virksomheden.

Her spørges administrerende direktør Jeff Bezos direkte ind til, hvorvidt hans virksomhed udspionerer folkevalgte politikere, skriver britiske The Guardian.

Brevet, som er signeret af 37 parlamentsmedlemmer, kommer i kølvandet på afslørende jobopslag, hvor Amazon efterlyser såkaldte ’efterforsknings-analytikere’, der skal adressere ’fagbevægelsers trusler mod virksomheden’.

Udover fagbevægelser skal udvalgte politikere også monitoreres, hvis de vurderes som værende ’trusler’.

I opslagene sidestilles fagforeninger ydermere med had-grupper og terrorisme.

Amazon synes samtidig at have europæiske fagbevægelser og politikere i sigtekornet med sit opslag, da både franske og spanske sprogfærdigheder efterlyses hos de potentielle kandidater.

Selskabets jobannonce får det franske parlamentsmedlem for ’France Insoumise’ partiet, Leïla Chaibi, til at iværksætte initiativet til det åbne brev som indledes med en bekymret anklage rettet mod Amazon:

”Vi er bekymrede over, hvorvidt europæiske fagforeninger såvel som regionale, nationale og europæiske politikere er sigtet i den form for ’trusselsmonitorering’,” lyder det i brevet.

Amazon har siden fjernet de kritiserede jobopslag.

Læs også: Eksperter: Amazon vil føre til butiksdød blandt online-butikker i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere