Facebook frygter misbrug: Forbyder politiske reklamer

Politiske annoncer kan blive misbrugt eller være anledning til forvirring, derfor bliver de midlertidigt forbudt på Facebook.

Den sociale medie Facebook har forbudt politiske reklamer i USA frem til at det amerikanske valg er overstået.

Det oplyser selskabet i et blogindlæg.

”Selvom annoncer er en vigtig måde at ytre sig på, så vil vi i USA midlertidigt stoppe annoncer, der handler om samfundsmæssige forhold, valgmæssige forhold og politiske forhold indtil valgstederne lukker den 3. novebemer. Det sker for at reducere risikoen for, at der opstår forvirring eller misbrug.”

Tilføjer faktaboks
Facebook oplyser ligeledes, at der efter valgstederne er lukket, vil blive tilføjet en info-boks øverst på tjenesten, hvor brugerne på baggrund af data fra store og uafhængige medier vil blive informeret om, hvorvidt der er blevet erklæret en vinder af valget.

Det skal sikre, at brugerne har adgang til troværdige informationer i det tilfælde, at en kandidat fejlagtigt udråber sig selv til vinder.

Facebook er tidligere blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at faktatjekke påstande fra kandidaterne i præsidentvalget.

Twitter indførte forbud i 2019
Konkurrenten Twitter indførte allerede i 2019 et permanent forbud mod betalte politiske platforme på platformen.

Dengang forklarede Twitters stifter Jack Dorsey, at han frygtede annoncer på sociale medier vil blive brugt til at vildlede og manipulere.

”Vi har besluttet os for at stoppe alle politiske annoncer på Twitter. Det skydes, at spredning af politiske budskaber er noget, som man skal gøre sig fortjent til og ikke noget, som bør kunne købe,” lød det dengang fra Jack Dorsey.

Læs også: Twitter indfører forbud mod politiske annoncer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.