Artikel top billede

Facebook frygter misbrug: Forbyder politiske reklamer

Politiske annoncer kan blive misbrugt eller være anledning til forvirring, derfor bliver de midlertidigt forbudt på Facebook.

Den sociale medie Facebook har forbudt politiske reklamer i USA frem til at det amerikanske valg er overstået.

Det oplyser selskabet i et blogindlæg.

”Selvom annoncer er en vigtig måde at ytre sig på, så vil vi i USA midlertidigt stoppe annoncer, der handler om samfundsmæssige forhold, valgmæssige forhold og politiske forhold indtil valgstederne lukker den 3. novebemer. Det sker for at reducere risikoen for, at der opstår forvirring eller misbrug.”

Tilføjer faktaboks

Facebook oplyser ligeledes, at der efter valgstederne er lukket, vil blive tilføjet en info-boks øverst på tjenesten, hvor brugerne på baggrund af data fra store og uafhængige medier vil blive informeret om, hvorvidt der er blevet erklæret en vinder af valget.

Det skal sikre, at brugerne har adgang til troværdige informationer i det tilfælde, at en kandidat fejlagtigt udråber sig selv til vinder.

Facebook er tidligere blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at faktatjekke påstande fra kandidaterne i præsidentvalget.

Twitter indførte forbud i 2019

Konkurrenten Twitter indførte allerede i 2019 et permanent forbud mod betalte politiske platforme på platformen.

Dengang forklarede Twitters stifter Jack Dorsey, at han frygtede annoncer på sociale medier vil blive brugt til at vildlede og manipulere.

”Vi har besluttet os for at stoppe alle politiske annoncer på Twitter. Det skydes, at spredning af politiske budskaber er noget, som man skal gøre sig fortjent til og ikke noget, som bør kunne købe,” lød det dengang fra Jack Dorsey.

Læs også: Twitter indfører forbud mod politiske annoncer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere