Artikel top billede

Facebook frygter misbrug: Forbyder politiske reklamer

Politiske annoncer kan blive misbrugt eller være anledning til forvirring, derfor bliver de midlertidigt forbudt på Facebook.

Den sociale medie Facebook har forbudt politiske reklamer i USA frem til at det amerikanske valg er overstået.

Det oplyser selskabet i et blogindlæg.

”Selvom annoncer er en vigtig måde at ytre sig på, så vil vi i USA midlertidigt stoppe annoncer, der handler om samfundsmæssige forhold, valgmæssige forhold og politiske forhold indtil valgstederne lukker den 3. novebemer. Det sker for at reducere risikoen for, at der opstår forvirring eller misbrug.”

Tilføjer faktaboks

Facebook oplyser ligeledes, at der efter valgstederne er lukket, vil blive tilføjet en info-boks øverst på tjenesten, hvor brugerne på baggrund af data fra store og uafhængige medier vil blive informeret om, hvorvidt der er blevet erklæret en vinder af valget.

Det skal sikre, at brugerne har adgang til troværdige informationer i det tilfælde, at en kandidat fejlagtigt udråber sig selv til vinder.

Facebook er tidligere blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at faktatjekke påstande fra kandidaterne i præsidentvalget.

Twitter indførte forbud i 2019

Konkurrenten Twitter indførte allerede i 2019 et permanent forbud mod betalte politiske platforme på platformen.

Dengang forklarede Twitters stifter Jack Dorsey, at han frygtede annoncer på sociale medier vil blive brugt til at vildlede og manipulere.

”Vi har besluttet os for at stoppe alle politiske annoncer på Twitter. Det skydes, at spredning af politiske budskaber er noget, som man skal gøre sig fortjent til og ikke noget, som bør kunne købe,” lød det dengang fra Jack Dorsey.

Læs også: Twitter indfører forbud mod politiske annoncer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere